NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Olympiacos 2009.05.01 Euroleague SemiFinal (VIDEO)

2010-05-07
Šiandien Paryžiuje bus išaiškintos dvi stipriausios eurolygos komandos kurios Sekmadieni susitiks finale. Gaila, bet eurolyga jau tikrai turės naują čempioną, kadangi Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi kuri lygiai prieš metus triumfavo eurolygoje šiame sezone dėl trofėjaus pasitraukė dar Top16 etape. Vadintis stipriausia Europos komanda šiais metais pretenduoja Barselonos „Regal FC Barcelona“, Maskvos „CSKA“, Belgrado „Partizan“ ir Pirėjaus „Olympiacos“.

Tad šiandien siūlau prisiminti praeitų metų eurolygos pusfinalį tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiacos“ komandų. Du Graikijos grandai, du amžini ir nesutaikomi priešai stojo į kovą vienas prieš kitą. Šioms rungtynės įpatingai ruošėsi ne tik žaidėjai ir treneriai, bet ir arenos personalas. Šių dviejų ekipų sirgaliai pasižymį ypač agresyviu elgesiu, kad saugumui užtikrinti buvo tiesiami tinklai virš tribūnų, bei sustiprinta apsauga. Rungtynės kaip ir buvo galima numatyti vyko labai atkakliai taškas į tašką. Pirmąjį kėlinį geriau sužaidė „Panathinaikos“ krepšininkai ir išsiveržė į priekį 6 taškais. Antrajame kėlinyje varžovai sušvelnino rezultatą iki 2 taškų. Trečiajame kėlinyje ir toliau virė arši kova ir kėlinį vieno taško skirtumu laimėjo žalieji. Ketvirtasis kėlinys vyko dar atkakliau, nes visi suprato, kad trauktis nėra kur. Atėnų „Panathinaikos“ ketvirtajame kėlinyje daugiausiai lietuvio Šarūno Jasikevičiaus pastangomis privertė pasiduoti „Olympiacos“ krepšininkus, pergalė iškovota kukliu 2 taškų skirtumu 84-82. Nors paskutinėje atakoje raudonieji dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jų metimas buvo netaiklus. Šarūnas Jasikevičius su kompanija žengia į finalą. Šarui, tai bus ketvirtasis, o „Panathinaikos“ komandai penktasis eurolygos finalas.

Šarūnas Jasikevičius buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių pusfinalio rungtynėse. Jis per beveik 23 minutes surinko 18 taškų (1/4 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 4/4 baudos), bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

0 comments:

Rašyti komentarą