NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Ukraine 2001.08.31 (VIDEO)

2010-06-29
2001-ųjų metų Europos krepšinio čempionatas Turkijoje. Lietuvos vyrų rinktinė po sėkmingo pasirodymo 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, kurioje iškovojo bronzos medalius buvo kupini ambicijų nukarūnuoti ir visą Europą. Į Europos čempionatą Turkijoje išvažiavo šie Lietuvos rinktinės žaidėjai:

Šarūnas Jasikevičius, Mindaugas Žukauskas, Mindaugas Timinskas, Saulius Štombergas, Ramūnas Šiškauskas, Darius Songaila, Rimantas Kaukėnas, Eurelijus Žukauskas, Robertas Javtokas, Donatas Slanina, Gintaras Einikis ir Andrius Jurkūnas. Vyriausiasis rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Rinktinė kuri žaidė Sidnėjuje ir dabar Turkijoje truputi skyrėsi, tačiau branduolys buvo išsaugotas. Rinktinėje jau nebebuvo Kęstučio Marčiulionio, Andrio Giedraičio, Dainiaus Adomaičio, Tomo Masiulio ir Dariaus Maskoliūno. Šiuos krepšininkus pakeitė Mindaugas Žukauskas, Rimantas Kaukėnas, Robertas Javtokas, Donatas Slanina ir Andrius Jurkūnas.

Burtai lėmė jog grupės rungtynėse Lietuvos krepšininkams teko žaisti su Ukrainos, Izraelio ir Prancūzijos nacionalinėmis rinktinėmis. Prancūzija, kaip ir Lietuvos rinktinės iš Sidnėjaus grįžo su medaliai, tačiau varžovai iškovojo sidabro medalius.

Pirmasis Lietuvos rinktinės varžovas grupėje, tai Ukrainos rinktinė. Pirmoji rungtynių pusė vyko apylygiai, tačiau persvarą turėjo mūsų šalies rinktinė. Prieš didžiąją pertrauka Lietuvos rinktinės pranašumas buvo 4 taškai. Po pertraukos vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė ir Lietuvos krepšininkai po trečiojo kėlinio susikrovė solidžią 14 taškų persvarą. Ukrainos krepšininkai ir ketvirtajame kėlinyje neprilygo Sidnėjaus olimpiados bronzos medalininkams ir patyrė pralaimėjimą 22 taškų skirtumu 60-82. Lietuvos rinktinės po gero starto jau laukė sekančios rungtynės su Izraeliu.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 29 minutes, pelnė 8 taškus (4/7 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai), bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

0 comments:

Rašyti komentarą