NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Paskutiniai 2010-ųjų Pasaulio čempionato akordai

2010-09-13
Vakar vėlai vakare buvo sužaistos paskutinės 2010-ųjų metų Pasaulio čempionato rungtynės. Finale susitiko šeimininkė Turkiją prieš Jungtines Amerikos Valstijas. JAV krepšininkai palaužė Turkijos rinktinę rezultatu 81-64 ir tapo naujaisiais Pasaulio čempionais. Amerikiečiai paskutinį kartą Pasaulio čempionais buvo tapę 1994 metais. Iš kart po finalinės sirenos prasidėjo apdovanojimų ceremonija. Prieš įteikiant medalius ir taurę buvo paskelbtas geriausias simbolinis žaidėjų penketukas. Šį penketuką sudarė: Hedo Turkoglu (Turkija), Kevinas Durantas (JAV), Linas Kleiza (Lietuva), Luisas Scola (Argentina) ir Milošas Teodosičius (Serbija). Naudingiausiu Pasaulio čempionato žaidėju buvo išrinktas amerikietis Kevinas Durantas jis vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 22.8 taško. Smagu ir tai, kad tarp simbolinio penketuko yra Lietuvis, L.Kleiza šiame čempionate vidutiniškai rinkdavo po 19 taškų ir atkovodavo po 7 kamuolius. Po individualių apdovanojimų prasidėjo medalių dalinimas. Pirmieji ant pjedės stalo užkopė Lietuvos rinktinė, kuriai buvo įteikti bronzos medaliai. Po to buvo užkabinti sidabro medaliai šeimininkams turkams ir galiausiai čempionais tapusiems amerikiečiams aukso apdovanojimai.

Vienareikšmiškai galima sakyti, kad Lietuvos rinktinė šiame Pasaulio čempionate pasirodė sėkmingai. Galima prisiminti, kad Lietuviu čia šiame Pasaulio čempionate galėjo ir nebūti. Po patirto fiasko praeitame Europos čempionate Lenkijoje, Lietuviai neiškovojo  kelialapio į šį čempionatą. Tačiau Lietuva dėka LKF (Lietuvos krepšinio federacijos) ir rėmėjų pagalba surinko pusė milijono tam, kad turėtu šansą gauti vardini kvietimą. FIBA neatsuko nugaros Lietuvai ir davė kvietimą dalyvauti šiame čempionate, o mes įrodėme, kad nebereikalo jį gavome. Prieš čempionatą buvo įvairių kalbų apie Lietuvos rinktinę, neva vėl patirsime fiasko, būtų gerai, kad bent iš grupės išeitume ar bent jau perlipt aštuntfinalio barjerą. Tačiau kalbų apie pusfinalį, o dar daugiau apie medalius nebuvo išvis arba tik pusę žodžio užsiminta. Tačiau ši rinktinė be ryškiausių savo žaidėjų parodė ryžtą ir charakterį, bei dar kartą priminė Pasauliui apie šios mažos tautos didelę galybę.

Dabar tik galime prisiminti koks buvo Lietuvos rinktinės kelias iki bronzos medalių. Pirmose grupės rungtynėse Lietuviai 92-79 palaužė Naujosios Zelandijos rinktinę. Vėliau iškovojome sunkią pergalę vos dviejų taškų skirtumu 70-68 prieš Kanados komandą. Trečiose rungtynėse sensacingai parklupdėme Pasaulio čempionus ispanus 76-73, o vėliau neatsilaikė ir Prancūzija, kurią įveikėme 69-55. Grupės rungtynes užbaigėme pergale 84-66 prieš Libano nacionaline rinktinę. Aštuntfinalyje po sunkios ir atkaklios kovos 78-67 įveikėme Kiniją, o ketvirtfinalyje be gailesčio 104-85 sutriuškinome Argentinos rinktinę. Pusfinalyje teko patirtį pirmąjį pralaimėjimą 74-89 nusileidome JAV krepšininkams ir teko guostis rungtynėmis dėl bronzos medalių kurias rezultatu 99-88 laimėjome prieš Serbiją.

2010-ųjų metų Pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai: Renaldas Seibutis, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Martynas Pocius, Martynas Gecevičius, Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Martynas Andriuškevičius, Robertas Javtokas ir vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

Kitais metais Lietuvos rinktinei niekur toli keliauti nereikės, nes Europos krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje. Tiesa dabar iškyla klausimas ar Lietuvos rinktinei reikia patyrusių žaidėjų? nes kaip parodė Pasaulio čempionatas net ir jaunoji karta sugeba skinti pergales. Tačiau mes visi tikimės, jog jau kitais metais prie rinktinės prisijungs Šarūnas Jasikevičius ir kartu su Lietuva nužygiuos iki Europos čempionų titulo.

0 comments:

Rašyti komentarą