NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus dubleriai

2010-09-06
Šarūnas Jasikevičius (2003)




Pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje Lietuvos rinktinei šiais metais nepadeda vienas svarbiausių rinktinės žaidėjų Šarūnas Jasikevičius. Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis yra tie žaidėjai, kurie mėgina kompensuoti rinktinės lyderio netektį.

Šarūnas Jasikevičius Lietuvos vyrų rinktinėje žaidžia nuo 1997-ųjų metų. Jis dalyvavo penkiuose Europos čempionatuose (1997, 1999, 2001, 2003 ir 2007 metais), trijuose Olimpinėse žaidynėse (2000, 2004 ir 2008 metais), bei kartą Pasaulio čempionate (1998 metais). Lietuvis su Lietuvos rinktine yra iškovojęs ir tris medalius 2000-ųjų metų Olimpinę bronzą, 2003-ųjų metų Europos čempionato auksą jis taip pat buvo pripažintas naudingiausiu žaidėju, bei pateko į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų penketuką ir paskutinis iškovotas medalis 2007-ais Europos čempionato bronza. Paskutinį kartą Šarūnas Jasikevičius už Lietuvos rinktinę žaidė 2008-ais metais Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse.

Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis, kalbėjo apie Šarūno Jasikevičiaus svarbą rinktinėje ir apie, tai kad visi iš jų laukia tokio žaidimo kaip Šarūno.

Mantas Kalnietis: "Kai Šarūnas Jasikevičius žaidžia rinktinėje visi tikisi iš Lietuvos aukščiausių vietų čempionatuose, tačiau kai jo nėra niekas daug iš Lietuvos rinktinės nesitiki"

Tomas Delininkaitis: "Šarūnas Jasikevičius yra aukščiausios klasės žaidėjas, todėl dabar visi į įžaidėjo poziciją žiūri, taip jog visi mes turime žaisti taip kaip jis"

Mantas Kalnietis: "Aš asmeniškai nejaučiu didelio spaudimo, tačiau mūsų šalyje kur krepšinis yra sportas numeris vienas atsiranda ir spaudimas. Kai Šarūnas nežaidžia aš jaučiu pasitikėjimą, ir treneris pasitiki manimi ypač šiame čempionate"

Tomas Delininkaitis: "Dabar aš ir Mantas žaidžiame Lietuvos rinktinėje įžaidėjo pozicijoje, tačiau visi kalba, kad mes nepakankamai geri, nes visi tikisi tokio žaidimo kaip Šarūno Jasikevičiaus"

Mantas Kalnietis: "Šarūno Jasikevičiaus brolis yra geras mano draugas ir mes pasikalbame, o su Šarūnu niekada nesu žaidęs vienoje komandoje man, tai būtų vertinga patirtis. Aš nemanau, kad Šarūnas jau baigė savo karjerą rinktinėje galbūt jis tik šiais metais nežaidžia, o kitais metais prisijungs ir galbūt turėsiu proga žaisti kartu su juo"

0 comments:

Rašyti komentarą