NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs USA 2004.08.21 (VIDEO)

2010-09-11
2004-ųjų metų vasaros olimpinės žaidynės Graikijos sostinėje Atėnuose. Lietuvos rinktinė grupės varžybose žengia be pralaimėjimų įveikta Angola, Puerto Rikas ir šeimininkė Graikija. Sekantis varžovas grėsmingoji JAV, kuris šioje olimpiadoje jau patyrė nesėkmę ji nusileido pirmose grupės varžybose Puerto Riko rinktinei. Iki šio mačo daugelis dar prisimena 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiados pusfinalį prieš amerikiečius, kai tik per plauką mes jų neįveikėme.

Rungtynės kaip ir galima buvo tikėtis klostėsi labai atkakliai nuo pirmų minučių, jei ir kuriai rinktinei pavykdavo susikrauti pranašumą, tai greit jo nebelikdavo. Pirmąjį kėlinį amerikiečiai laimėjo trijų taškų skirtumu 23-26. Antrajame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova ir nei viena, nei kita ekipa nesugebėjo atitrūkti saugiu skirtumu. Vis dėlto amerikiečiai ir antrąjį kėlinį laimėjo 21-23. Penkių taškų Lietuvos  deficitas atrodo neišmušė iš vėžių mūsų šalies rinktinė ir trečiajame kėlinyje vėl pradėjo lipti ant kulnų JAV rinktinei. Pagaliau ir Lietuviai laimi kėlinį trimis taškais ir prieš lemiamą kėlinį amerikiečių pranašumas tik du taškai. Paskutiniame kėlinyje vyko nuožmi kova dėl pergalės. Iki rungtynių pabaigos likus kiek mažiau, nei trims minutės prasidėjo Šarūno Jasikevičiaus spektaklis. Lietuvos rinktinės lyderis įmetė tritaškį su Lamaro Odomo pražanga, o po tikslaus baudos metimo Lietuviai buvo priekyje vienu tašku 85-84. Po to sekė dar vienas tikslus Šaro tritaškis ir Lietuvių persvara išaugo iki keturių taškų 88-84. Amerikiečiai sugebėjo atsakyti, taip pat taikliu tritaškiu, bet po kelių sekundžių Šarūnas Jasikevičius smeigė dar vieną tritaškį į JAV krepšį rezultatas tapo 91-87. Vėliau lietuvis įmetė dar dvi baudas ir galiausiai amerikiečiai nesugebėjo atsilaikyti ir istorinę pergalę rezultatu 94-90 šventė Lietuva.

Šarūnas Jasikevičius rungtynėse prieš JAV žaidė 32 minutes, pelnė 28 taškus (2/2 dvitaškiai, 7/12 tritaškiai, 3/3 baudos), bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Primename jog šiandien Lietuvos rinktinė 19:00 val. žaidžia 2010-ųjų metų Pasaulio čempionato pusfinalio rungtynes su JAV. Tad linkime, kad Lietuva žaistu taip kaip prieš šešerius metus, kai mes juos įveikėme.


SARAS.vs.USA.2004.08.21.Athens.Olympics
Uploaded by MVPjasikevicius. - Check out more sports and extreme sports videos.

0 comments:

Rašyti komentarą