NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus debiutas paženklintas pirmąją "Lietuvos ryto" pergale eurolygoje

2010-11-17
Šarūnas Jasikevičius šiandien rungtynėse su Zagrebo "Cibona" debiutavo Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipoje. Šarūnas aikštėje pasirodė tik ketvirtajame kėlinyje, tačiau prisidėjo prie pirmosios vilniečių pergalės 90-62 eurolygoje. Su viena pergale Vilniaus ekipa eurolygos C grupėje išlieka penktoje vietoje. Sekančias eurolygos rungtynes Vilniaus "Lietuvos rytas" žais Lapkričio 24 d. namuose prieš Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Darjušu Lavrinovičiumi.

Pirmasis rungtynių kėlinys prasidėjo klaidomis ir netaikliomis atakomis, o pirmieji savo taškų kraitį atidarė Zagrebo "Cibona" komandos krepšininkai. Šešias minutes kova vyko lygi taškas į tašką, tačiau po dviejų taiklių Martyno Gecevičiaus tritaškių "Lietuvos rytas" atitrūko penkiais taškais. Pirmasis kėlinys baigėsi šeimininkų naudai 23-12. Antrajame kėlinyje vilniečiais didžiąją laiko dalį išsaugojo 10 taškų persvarą, tiesa likus žaisti iki kėlinio pabaigos 2min varžovai po taiklaus Gordano Vrbanco dvitaškio buvo sumažinę skirtumą iki penkių taškų. Kėlinio pabaigą geriau sužaidę "Lietuvos ryto" krepšininkai susigrąžino devynių taškų pranašumą 38-29. Trečiajame kėlinyje Šarūno Jasikevičiaus ekipa pasiuntė į nokdauną savo varžovus. Po Jono Valančiūno dėjimo į krepšį vilniečių persvara šoktelėjo iki 23 taškų. Likus žaisti apie tris minutes trečiajame kėlinyje susirinkę sirgaliai su nekantrumu laukė Šarūno Jasikevičiaus pasirodymo ir pradėjo skanduoti: "Šarai Šarai Šarai", tačiau treneris nesiryžo išleisti naujojo pirkinio. Ketvirtajame kėlinyje "Lietuvos ryto" puolimo mašina nesustojo ir toliau be gailesčio triuškino Kroatijos komandą. Likus žaisti kiek daugiau, nei 5 minutes pirmą kartą aikštėje pasirodė Šarūnas Jasikevičius, o "Siemens" arenoje susirinkę aistruoliais lietuvį pasitiko atsistoję iš savo vietų, bei didelėmis ovacijomis. Varžovams pavyko šiek tiek sumažinti persvarą, tačiau pergalė vilniečiais nepaleido iš savo rankų.

Šarūnas Jasikevičius savo debiutinėse rungtynėse žaidė beveik 6 minutes, taškų nepelnė (0/1 dvitaškis, 0/1 tritaškis), atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

0 comments:

Rašyti komentarą