NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: padariau klaidą, kad anksčiau neatvykau čia

2010-11-16
Šiandien Vilniaus "Lietuvos ryto" nariu tapęs Šarūnas Jasikevičius vakare surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytas žurnalistams.

- Kaip jaučiatės būdamas Vilniuje?

- Keista kažkaip, nes dar vakar buvau bedarbis, tokioje kvailoje situacijoje, o šiandien turi komandą, vėl atsirado krepšininko gyvenimas. Prie jo vėl reikės įprasti. Vis tiek, tiek metų esi įpratęs treniruotis, o dabar galvojau tik kaip vystyklus pakeisti, daugiau nieko.

- Kas lėmė sprendimą žaisti „Lietuvos ryte“?

- Atvirai pasakius nusibodo laukti tų „didžiųjų komandų“ pasiūlymų. Pastarosiomis dienomis subyrėjo derybos. Padariau klaidą, kad anksčiau neatvykau čia, o kažko laukiau. Žinoma, paprasčiau yra laukti, kai
Please install Flash plugin
namuose yra dukrytė, su kuria norisi pabūti, bet tie du dalykai yra suderinami. Pasiilgau krepšinio ir norisi žaisti. Pasirinkau geriausią variantą.

- Kiek esate pasirengęs?

- Treniravausi ne su Eurolygos lygio klubu. Ji sprendė savus klausimus, nes ruošėsi rungtynėms. Gaudavau treniruočių daug, bet kai artėdavo rungtynės, jie spręsdavo savo reikalus, o aš būdavau pastumtas į šoną, kas yra normalu. Procentais nepasakysiu, kiek esu pasiruošęs. Reikia treniruotis, žaisti. Galbūt 60–70 procentų.

- Bet rytoj pasirodysite aikštelėje?

Nežinau, čia jau reikia kalbėti su treneriu. Nežinau, kokia dabar situacija. Nemanau, kad esu pasirengęs žaisti, nes paskutines rungtynes esu žaidęs birželio pradžioje, tai prabėgo labai daug laiko. Su jokia pajėgia komanda nesu treniravęsis. Jaučiuosi gana neblogai, bet kai ateini žaisti prie pajėgią komandą, reikia kažkiek laiko adaptuotis.

- Nebuvo minčių baigti karjerą?

Ne, jeigu baigsiu karjerą, tai baigsiu ją dėl savų priežasčių, o ne dėl to, kad praėjusiame sezone pasidariau operaciją ir lėtai atsigaudinėjau, dėl to manimi nelabai daug kas tiki, kad galiu žaisti geriausiose ekipose. Noriu žaisti, jėgų yra. Kiek jų yra, nežinau, bet noro labai daug. Jeigu jau vienas prisiversdavau po 5-6 per savaitę nueiti į salę, tai rodo, jog noriu žaisti. Motyvacijos yra labai daug, o ar nugara leis, ar jėgų bus, parodys laikas.

- Kiek sprendimui įtakos turėjo, kad komandoje dirba geras jūsų draugas Darius Maskoliūnas?

- Neturėjo tai reikšmės. Daugiausiai reikšmės turėjo, kad per pusantro mėnesio daugiausiai „Lietuvos rytas“ rodė iniciatyvą, tiek Vainauskų šeima, tiek vyriausiasis treneris. Labiausiai jaučiausi norimas. Visada reikia eiti ten, kur labiausiai esi norimas.

- Kokie prisiminimai iš žaidimo „Lietuvos ryte“?

- Tuomet komanda tik kūrėsi. Sezonas buvo geras tiek man, tiek komandai. Negaliu patikėti, kad nuo to laiko praėjo 12 metų. Keista labai.

- Ar galite palyginti tą Šarūną Jasikevičių ir dabartinį?

- Dabar esu 12 metų vyresnis. Duok Dieve protingesnis, turbūt lėtesnis. Man svarbiausia, kad baigsiu sportuoti tik tada, kai nenoriu eiti treniruotis ir man tai bus kančia. Jeigu aš vienas tai darau, tai reiškia noriu. Kol noriu, turiu motyvacijos, stengsiuosi žaisti kuo geriau ir sau, ir savo komandai.

- Ar stebėjote „Lietuvos ryto“ žaidimą Eurolygoje?

- Neturėjau daugiau ką veikti, tik sekti rezultatus. Būtų neetiška kažką sakyti. Nežinau, ko jiems trūksta. Komanda atrodo gera.

šaltinis: krepsinis.net

0 comments:

Rašyti komentarą