NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Lietuvos rytas" iškovojo antrąją pergalę eurolygoje ir išsaugojo viltis patekti į kitą etapą

2010-12-09
Vilniaus "Lietuvos rytas" šiandien savo arenoje rezultatu 92-80 įveikė Šolė "Basket" ekipą ir iškovojo antrąją pergalę eurolygoje. Ši pergalė išsaugojo vilniečių viltis patekti į kitą eurolygos etapą. Vilniaus ekipa ne tik, kad sugebėjo įveikti savo varžovus, tačiau tai padarė didesniu skirtumu nei, kad pralaimėjo Prancūzijoje (73-69), tai gali būti svarbu jei abi ekipos surinks po vienodą skaičių pergalių.

Rungtynių pradžia geriau susiklostė svečiams iš Prancūzijos, kurie jau per pirmas rungtynių minutes įgyjo pranašumą 0-5. Neilgai trukus vilniečiai pasivijo varžovus, o po Milko Bjelicos dvitaškio "Lietuvos rytas" išsiveržė į priekį 10-9. Po šeimininkų spurto rungtynių viduryje 8-0 vilniečiai susikrovė 7 taškų persvarą 16-9. Kėlinio pabaigoje po tikslių Šarūno Jasikevičiaus baudų metimų "Lietuvos rytas" įgyjo 11 taškų persvara. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 28-20 vilniečių naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo Šarūno Jasikevičiaus dvitaškiu sugražinusį Vilniaus ekipai dešimties taškų persvarą 30-20. Antrajame kėlinyje ypač sėkmingai žaidė vilniečių aukštaūgis Cemalas Nalga, kurio 8 iš eilės pelnyti taškai neleido "Cholet Basket" ekipai priartėti prie nutolusių šeimininkų. Kėlinio pabaigoje prancūzams buvo pavtkę sumažinti skirtumą iki septynių taškų, tačiau kėlinys baigėsi 50-41 Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos naudai.

Trečiajame kėlinyje prancūzai taškas po taško pradėjo mažinti vilniečių pranašumą, kuris antrąją minutę sumažėjo iki šešių taškų, o po minutes komandas jau skyrė keturi taškai. Vėliau "Lietuvos rytas" daugiausiai Martyno Gecevičiaus pastangomis atsatė turėtą pranašumą. O po Milko Bljelicos dvitaškio kėlinio pabaigoje vilniečių persvara šoktelėjo iki 12 taškų. Trečiasis kėlinys baigėsi "Lietuvos rytui" pirmaujant 72-62.

Ketvirtąjį kėlynį vilniečiai pradėjo spurtu 6-0 ir įgyjo rekordinę 15 taškų persvarą 78-63. Po "Cholet Basket" minutės pertraukėlės "Lietuvos rytas" nemažino apsukų ir toliau taikliai metė, o įpusėjus kėliniui komandas jau skyrė triuškinanti 21 taško skirtumas 84-63. Kėliniui baigiantis svečiai sumažino skirtumą, tačiau iškovti pergalę pritrūko ir laiko ir tikslumo. Vilniaus "Lietuvos rytas" iškovojo pergalę 92-80.

Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 22 minutes, pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 2/2 baudos), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 2 kamuolius.

0 comments:

Rašyti komentarą