NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūnas Jasikevičius prie "Fenerbahce Ulker" pergalės pridėjo 10 taškų

2011-01-23
Šiandien Turkijos čempionato lyderių dvikovoje triumfavo Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda, kuri savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 83-70 palaužė Bandirmos "Banvitspor" ekipą. Ši pergalė leido Šarūno Jasikevičiaus ir Darjušo Lavrinovičiaus ekipai tapti vienvaldžiais šalies čempionato lyderiais. Šarūnas Jasikevičius prie keturioliktosios komandos pergalės pridėjo 10 taškų.

Rungtynės prasidėjo taikliu varžovų žaidėjo Lance'o Williamso dvitaškiu, tačiau Kaya Pekeris į tai atsakė metimu iš po krepšio (2-2). Trečiąją kėlinio minutę Darjušas Lavrinovičius vėl išlygino rungtynių rezultatą (6-6). Varžovai pajutę metimą pelnė penkis taškus be atsako ir įgijo didžiausią pranašumą (11-6). Septintąją kėlinio minutę esant rezultatui 14-15 varžovų naudai į aikštę išbėgo Šarūnas Jasikevičius. Ir jau pirmoje "Fenerbahce Ulker" komandos atakoje išprovokavo varžovų pražangą ir realizavo du baudos metimus. Lietuvis žybėjo ir toliau jis užbaigė ir kitas dvi atakas taikliais metimais ir išvedė savo komandą į priekį 20-17. Po penkių iš eilės Tarenco Kinsey taškų rezultatas tapo 25-17, tokiam rezultatui esant ir baigės pirmasis rungtynių ketvirtis.

Antrąjį kėlinį Šarūnas Jasikevičius pradėjo tiksliu dvitaškiu ir aikštės krašto ir pelnė jau savo aštuntąjį tašką. Antrąją kėlinio minutę Šaras tiksliai sužaidė su Oguzu Savasu ir rezultatas tapo 31-21. Stambulo ekipos persvara net ir palikus aikštę Š.Jasikevičiui antrajame kėlinyje išliko artima dešimčiai taškų. Kėlinio pabaigoje "Banvitspor" ekipa užsidirbo nesportinę pražangą, kuria pasinaudoję "Fenerbahce Ulker" komandą prieš išeinant į ilgąją petrauką susikrovė trylikos taškų persvarą 50-37.

Trečiasis kėlinys prasidėjo penkiais iš eilės "Fenerbahce Ulker" komandos taškais (55-37). Įpusėjus kėliniui po Roko Ukičiaus metimo iš po krepšinio Stambulo ekipos persvara šoktelėjo iki devyniolikos taškų (61-42). Likus žaisti keturias minutes į aikštelę grįžo Šarūnas Jasikevičius. Vos tik pasirodęs lietuvis suklydo, tačiau po dviejų minučių pelnė savo dešimtąjį tašką (65-50). Trečiasis rungtynių ketvirtis baigėsi "Fenerbahce Ulker" komandai pirmaujant rezultatu 67-53.

Ketvirtajame kėlinyje Šaras atliko dar vieną tikslų perdavimą, kurį dviems taškais pavertė Oguzas Savasas. Paskutiniame kėlinyje intrigos jau neliko ir Stambulo ekipa galėjo pažaisti greitą žiūrovams gražų krepšinį. Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda iškovojo pergalę rezultatu 83-70.

Šarūnas Jasikevičius per 16 minučių pelnė 10 (4/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos) taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bei po kartą suklydo ir prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą