NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Fenerbahce Ulker" antroje rungtynių pusėje palaužė "Turk Telekom" ekipą

2011-01-14
Turkijos lygos 15-ojo turo rungtynėse šeimininkai Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda rezultatu 83-68 įveikė svečius iš Ankaros "Turk Telekom". Šarūno Jasikevičiaus ekipai, tai tryliktoji pergalė, prie kurios lietuvis prisidėjo 7 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Rungtynių pradžioje abi komandos apsikeitė tiksliomis atakomis (5-5). Kėlinio pradžioje po nesėkmingo dėjimo su pražanga galvos traumą patyrė Stambulo žaidėjas Kaya Pekeris. Po nesportinės svečių pražangos "Fenerbahce Ulker" išsiveržė į priekį 9-8. Ketvirtąją kėlinio minutę į aikštę išėjo Šarūnas Jasikevičius, kuris neilgai trukus pasižymėjo taikliu dvitaškiu metimu. Aštuntąją kėlinio minutę Šaro tikslų perdavimą į priekį gražiu dėjimu užbaigė Tarencas Kinsey. Pirmasis kėlinys baigės 19-18 "Turk Telekom" komandos naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo tiksliu Šarūno Jasikevičiaus perdavimu Oguzui Savasui (20-19. Rungtynės ir toliau klostėsi atkakliai taškas į tašką. Įpusėjus kėliniui rungtynių rezultatas buvo lygus 31-31. Trečiąją kėlinio minutę svečiai atitrūko keturių taškų skirtumu (33-37), tačiau kėlinio pabaigoje Omeras Onanas įmetė tritaškį ir komandos atrąjį kėlynį baigė taikiai 40-40.

Kaip ir pastaruosius du kėlinius taip ir trečiajame vaizdas nesikeitė ir toliau tęsėsi atkakli kova. Šeštąją minutę Šarūnas Jasikevičius grįžo į aikštelę, tačiau pasižymėjo prarastu kamuoliu. Neilgai trukus Šaras ištaisė savo klaidą ir pataikė tritaškį po kurio rezultatas tapo lygus 49-49. Sekančioje atakoje Š.Jasikevičius atliko tikslų perdavimą savo tėvynainiui Darjušui Lavrinovičiui, kuris galingai įdėjo kamuolį į krepšį (51-49). Kėliniui baigiantis Šarūnas Jasikevičius pataikė dvitaškį iš eigos ir "Fenerbahce Ulker" komandos pranašumas išaugo iki aštuonių taškų (59-51). Trečiasis kėlinys baigėsi Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandai pirmaujant rezultatu 61-51.

Ketvirtajame kėlinyje Turkijos čempionai tik didino savo pranašumą ir įpusėjus kėliniui jų persvara jau buvo šešiolika taškų. Rungtynes laimėjo Stambulo "Fenerbahce Ulker" komanda rezultatu 83-68

Šarūnas Jasikevičius per 15 minučių pelnė 7 (2/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai) taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir kartą suklydo.

0 comments:

Rašyti komentarą