NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

K.Kemzūros išankstiniame Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše yra ir Šarūno Jasikevičiaus pavardė

2011-01-05
2011-ųjų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę mintyse nuolat dėliojantis strategas Kęstutis Kemzūra greičiausiai neatvyks į Vilniuje vyksiančią Europos čempionato burtų traukimo ceremoniją.

40-metis nacionalinės ekipos strategas teigė, kad jau pradėjo ant popieriaus lapo rašyti pavardes kandidatų, kuriuos norėtų matyti pirmojoje rinktinės stovykloje.

„Pavardžių šiame sąraše yra daug. Kiek galėjau, perskambinau žaidėjams, pasveikinau Kalėdų, Naujųjų metų proga, pašnekėjome apie ateities planus.

Džiaugiuosi, kad niekas nepasakė rinktinei „ne”. Nors vieniems sezonas yra geras, kiti laižosi traumas, bet visų kandidatų nuotaika nebloga”, – tvirtino K.Kemzūra.

Rinktinės treneris „Lietuvos rytui” prisipažino, kad bus labai sunku pasirinkti žaidėjus mūsų šalyje vyksiančiam Europos čempionatui, nes galimybė žaisti prieš savą publiką yra papildoma paskata krepšininkams veržtis į nacionalinę komandą.

– Ar į rinktinės kandidatų sąrašą įtraukėte vėl save atrandantį Šarūną Jasikevičių? – „Lietuvos rytas” paklausė K.Kemzūros.
– Išankstiniame mano sąraše tarp kandidatų yra ne tik Š.Jasikevičius, bet ir traumas besigydantys Jonas Mačiulis, Marijonas Petravičius, trečiosios dukters susilaukęs Rimantas Kaukėnas. Krepšininkų pavardžių esu daug susirašęs.

Aš ir toliau laikausi nuostatos, kad rinktinėje noriu matyti tik geriausius krepšininkus. Ir pase įrašyta gimimo data mane ne itin domina.

Žinoma, amžius Šarui neprideda greitumo ir lankstumo. Tačiau jis niekada nebuvo superstaigus krepšininkas. Jo privalumai – žaidimo supratimas ir lyderio savybės.

Esu girdėjęs, kad pasikvietęs į komandą Šarą turėsiu problemų dėl jo nelengvo charakterio. Tai pasakykite man, kurio lyderio charakteris lengvas?

Su visais aukšto lygio žaidėjais yra sunku, nes jie žino, ko nori ir ką gali.

Esu įsitikinęs, kad Šaras pasiryžęs vėl būti geriausias. Kai žaidėjas laikosi tokios nuostatos, dirbti su juo lengva.

Aš dar ne kartą kalbėsiuosi su Š.Jasikevičiumi, tačiau dabar abiejų mūsų planuose yra rinktinės reikalai.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą