NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Fenerbahce Ulker" iškovojo pergalę Pirėjuje

2011-01-20
Šarūno Jasikevičiaus Stambulo "Fenerbahce Ulker" šiandien išvykoje rezultatu 70-84 įveikė Pirėjaus "Olympiacos" komandą. Tai buvo pirmosios Eurolygos Top16 etapo rungtynės. Šarūnas Jasikevičius "Olympiacos" arenoje nebuvo pasitiktas svetingai, jo įėjimas į aikštę buvo nušvilptas ir vos tik lietuvis prisiliesdavo prie kamuolio jį palydėdavo gausus triukšmas. Galbūt tai įtakojo, kad Šarūnas Jasikevičius pirmoje rungtynių pusėje dažniau klydo, nei žaidė tiksliai. Vis dėlto rungtynių pabaigoje pataikė labai svarbų tritaškį, kuris garantavo solidžią "Fenerbahce Ulker" komandos pergalę.

Rungtynių pradžioje abi komandos apsikeitė tiksliomis atakomis (5-4), ketvirtąją kėlinio minutę po penkių Roko Ukičio taškų Stambulo ekipa įgyjo septynių taškų persvarą (5-12). Aštuntąją kėlinio minutę šeimininkai po Milošo Teodisičiaus tritaškio išsiveržė į priekį (13-12), tačiau Šarūnas Jasikevičius į tai atsakė taikliu dvitaškiu ir vėl sugražino persvarą "Fenerbahce Ulker" komandai (13-14). Tiesa vėliau lietuvis pasižymėjo tik klaidomis. Baigiantis kėliniui Pirėjaus "Olympiacos" žaidėjas Zoranas Ercegas pataikė dvitaškį ir padėjo savo komandai laimėti pirmąjį kėlinį rezultatu 18-16.

Ne ką geriau Šarūnui prasidėjo ir antrasis kėlinys padaręs ketvirtąją klaidą įžaidėjas buvo pakeistas. Kėlinio pradžioje šeimininkai išsiveržė į priekį (22-16). Po Stambulo komandos žaidėjo Omero Onano dvitaškio su pražanga rezultatas tapo (24-22) šeimininkų naudai. Šeštąją minutę Darjušas Lavrinovičius įsmeigė tritaškį su pražangą ir "Fenerbahce Ulker" išsiveržė į priekį 27-24. Vienu metu svečių persvara buvo išaugusi iki septynių taškų (33-26), tačiau kėlinio pabaigoje iššvaistė savo pranašumą ir po dviejų kėlių rezultatas tapo lygus 33-33.

Trečiąjį kėlinį penkiais taškais iš eilės pradėjo Marko Tomasas išvesdamas "Fenerbahce Ulker" komandą į priekį (39-36). Vėliau kova ir toliau vyko taškas į tašką ir nė vienai ekipai nepavyko atitrūkti nuo savo oponentų. Kėlinio pabaigoje "Olympiacos" krepšininkai įmetė du tritaškius ir rezultatas tapo 56-51 šeimininkų naudai. Kėlinys baigėsi Pirėjaus komandai pirmaujant trimis taškais 58-55.

Ketvirto ketvirčio pradžioje Omeras Onanas tritaškiu vėl išlygino rungtynių rezultatą 58-58. Lemiamas lūžis įvyko įpusėjus kėliniui, kada Omeras Onanas įmetė dar vieną tritaškį, o aikštėje vėl pasirodės Šarūnas Jasikevičius taip pat pasiuntė taiklų tolimą šuvį. Kkėlinio pabaigoje liko tik formalumai.

Šarūnas Jasikevičius per beveik 9 minutes pelnė 5 (1/3 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai), tačiau padarė net 5 klaidas.

0 comments:

Rašyti komentarą