NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Į gimtąjį Kauną sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius: žaisti halėje man būna ypač sunku

2011-02-16
Braškantį Vilniaus „Lietuvos ryto“ vežimą eiklia karieta pavertęs, tačiau paskui dėl galimybės siekti Eurolygos karūnos į galingą žaidimą demonstruojantį Stambulo „Fenerbahce Ulker“ persikėlęs Šarūnas Jasikevičius antradienį vakare grįžo namo.

Savo karjeros zenitą pasiekęs krepšininkas trečiadienį išbėgs ant Kauno sporto halės parketo, kur mes iššūkį komandai, kurią palaiko nuo pat vaikystės. Niekuomet neslėpęs, jog akistatos su Kauno „Žalgiriu“ jam turi ypatingą reikšmę, „auksiniu berniuku“ vadinamas krepšininkas kiekvieną kartą halėje žalgiriečiams sugeba užkurti tikrą pirtį, į neviltį varančią tiek Kauno ekipos žaidėjus, tiek ir žaliai baltų sirgalius.

Paklaustas, ar panašų šou surengs ir trečiadienį, Š.Jasikevičius šyptelėjo „Stengiuosi žaisti taip, kaip visada. O kaip pavyks, velnias žino“.

Į Stambulo ekipą sezono viduryje persikėlęs 34 metų įžaidėjas kol kas dar nespėjo tapti „Fenerbahce Ulker“ generolu. Per beveik 12 aikštelėje praleidžiamų minučių spėjantis pelnyti po 5 taškus ir atiduoti po vieną rezultatyvų perdavimą, Š.Jasikevičius dėl trenerio Neveno Spahijos pasitikėjimo turi kautis su Kroatijos talentais Roko Ukičiumi ir Marko Tomasu bei Turkijos rinktinės snaiperiu Omeru Onanu.

–Šarūnai, kokių tikitės rungtynių? – žurnalistai antradienį vakare paklausė iš lėktuvo išlipusio Š.Jasikevičiaus.
–Sunkių. Halėje visos rungtynės būna sunkios. Visi tą žino. Savaitgalį abi komandos iškovojo savo šalių taures, tai neaišku, kaip jos abi reaguos po iškovotų titulų. Reikia žaisti, kovoti. Kaune dar niekas lengvai nelaimėjo.

–Prieš dvi savaites rungtyniavote prieš „Žalgirį“. Kokį įspūdį paliko priešininkai?
–Prieš dvi savaites mes sužaidėme labai prastas rungtynes. „Žalgiris“ yra talentinga komanda, kuri žymiai geriau žaidžia namuose nei išvykoje. Stambule mes žaidėme blogai. Jei rytoj norime laimėti, turime sužaisti kur kas geriau.

–Ar jau pritapote Stambulo ekipoje?
–Aš jaučiuosi tikrai visai neblogai, bet į komandą įsisukti prieš pat TOP16 etapą yra labai sunku. Mano fizinė forma gerėja. Galbūt norėčiau aikštelėje praleisti daugiau laiko, bet kai atvažiuoji sezono viduryje, labai sunku kažko tikėtis. Bet jeigu mano forma bus gera, gal teks daugiau pažaisti.

–Jums sporto halėje visą laiką pavyksta pasirodyti labai gerai. Stengiatės prieš savo tautiečius ar taip tiesiog gaunasi?
–Net nežinau. Stengiuosi gerai pasirodyti visose rungtynėse. Aišku, jų būna geresnių, būna ir blogesnių. Žaisti halėje visuomet yra labai sunku. Ypač man. Rytoj stengiuosi žaisti taip, kaip visada. O kaip pavyks, velnias žino.

–Ar šį vakarą leisite su komanda, ar susitiksite su artimaisiais?
–Važiuosiu susitikti su artimaisiais.

šaltinis: 15min.lt

0 comments:

Rašyti komentarą