NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūno Jasikevičiaus ekipa po dramatiškos kovos iškopė į pusfinalį

2011-02-10
Stambulo "Fenerbahce Ulker" su Šarūnu Jasikevičiumi ir Darjušu Lavrinovičiumi po labai atkaklios ir įtemptos kovos 69-68 palaužė Bandirmos "Banvit" ir iškopė į Turkijos taurės pusfinalį. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 11, o Darjušas Lavrinovičius 8 taškus.

Varžybų pusfinalyje "Fenerbahce Ulker" susitiks su "Galatasaray Cafe Crown" komanda. Pusfinalio mačas įvyks rytoj 20:30 val.

Pirmuosius 4 taškus Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipai pelnė Darjušas Lavrinovičius. Po "Banvit" žaidėjo Lance'o Williamso dvitaškio Bandirmos ekipa išsiveržė į priekį 8-4. Tuomet sekė dvi tikslios Stambulo ekipos atakos ir "Fenerbahce Ulker" pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį (9-8). Likus žaisti tris minutes D.Lavrinovičius pelnė savo 8 tašką, o jo ekipa pirmavo 17-15. Septintąją kėlinio minutę į aikštę išbėgo Šarūnas Jasikevičius, kuris vos tik pasirodęs atliko tikslų perdavimą Oguzui Savašui. Kėliniui baigiantis Š.Jasikevičius pataikė tritaškį ir padidino komandos persvarą iki 4 taškų (22-18). Kėlinys baigėsi rezultatu 22-18 "Fenerbahce Ulker" naudai.

Per dvi pirmąsias antrojo kėlinio minutes Šarūnas Jasikevičius pataikė du tritaškius iš eilės ir padidino Turkijos čempionų pranašumą iki 5 taškų (28-23). Ketvirtąją kėlinio minutę "Banvit" ekipa sumažino atsilikimą iki minimumo (30-29), o kitos atakos metu Baris Ermis išvedė savo komandą į priekį (30-33). Likus žaisti 3 minutes Oguzas Savašas išlygino rungtynių rezultatą (35-35). Antrasis kėlinys taip pat baigėsi rezultatui esant lygiam 40-40.

Trečiąjį kėlinį dvitaškiu pradėjo Baris Ermis išvesdamas "Banvit" ekipą į priekį (40-42). Ketvirtąją kėlinio minutę Omeras Onanas tritaškiu metimu vėl išlygino rezultatą (46-46). Įpusėjus kėliniui Marko Tomasas po ilgos pertraukos vėl išvedė į priekį "Fenerbahce Ulker" (51-50). Likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes aikštėje vėl pasirodė Šarūnas Jasikevičius. Po dviejų lietuvio baudos metimų Turkijos čempionų deficitas buvo sumažėjęs iki 2 taškų, tačiau kėlinys baigėsi "Banvit" pirmaujant rezultatu 54-58.

Ketvirtąjį kėlinį "Fenerbahce Ulker" pradėjo dvitaškiu su bauda, kurio autorius buvo Oguzas Savašas (57-60), o po taiklaus Omeros Onano dvitaškio deficitas sumažėjo iki 1 taško (60-60). Ketvirtąją kėlinio minutę Mirsadas Turkčanas išvedė Stambulo ekipą į priekį 63-62. Likus žaisti kiek daugiau, nei tris minutes Mirsadas Turkčanas padino pranašumą iki 5 taškų (67-62). Ch.Davis kėlinio pabaigoje pataikė dvitaškį kuris "Fenerbahce Ulker" pranašumą ištirpdė iki 1 taško (67-66). Paskutinėje atakoje "Banvit" galėjo išplėšti pergalę, tačiau "Fenerbahce Ulker" sugebėjo apsiginti.

Šarūnas Jasikevičius per 12 minučių pelnė 11 taškų (0/1 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir kartą prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą