NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Panathinaikos leidinys: Š.Jasikevičius apie jausmus Panathinaikos ir 2009 metų triumfą

2011-03-04
Vasarą Atėnų "Panathinaikos" klubas atsisakė Šarūno Jasikevičiaus paslaugų, kurioje lietuvis žaidė nuo 2007 iki 2010 metų. Po ilgų dvejonių Šarūnas šį sezoną pradėjo vilkėdamas Vilniaus "Lietuvos ryto" marškinėlius, o vėliau persikėlė į Turkiją "Fenerbahce Ulker" komandos gretas.

Vakar Šarūnas Jasikevičius baigė pasirodymą Eurolygoje, o jo buvę komandos draugai iš "Panathinaikos" ekipos tęsia žygį link čempionų titulų. Išleistame Atėnų "Panathinaikos" klubo skrajutėje apžvelgiančią didingą klubo istoriją ir iškovotus 5 Eurolygos titulus randama ir Šarūno Jasikevičiaus išreikšta nuomonė ir emocijos apie klubą.

Taigi norime Jums pristatyti lietuvio ištartus žodžius apie "Panathinaikos" ir jo triumfą 2009 metais Eurolygoje:

"Atėnų "Panathinaikos" turi didingą klubo istoriją, kurioje puikuojasi daugybę Graikijos čempionų titulų ir 5 Eurolygos trofėjai. Daugelį metų Europoje "Panathinaikos" yra vienas didingiausių klubų, kuris išliko toks ir pastarąjį dešimtmetį. Dėl viso šito reikia sveikinti Želimirą Obradovičių, žaidėjus kurie žaidė ir žmones kurie dirbo šiam klubui. Man "Panathinaikos" yra komanda kuriai jaučiu didelius jausmus. Aš džiaugiuosi kadangi tai mano trečiasis sezonas šioje komandoje ir šis klubas jau dabar paliko didžiulį pėdsaką mano karjeroje.

Esu tikras, kad aš niekada nepamiršiu iškovotų titulų Graikijoje ir Berlyne. Atmosfera Eurolygos finaliniame ketverte buvo nuostabi ypač, kai tu pagalvoji apie pusfinalį tarp komandų, kurios viena kitos tikrai nekenčia. Tą kart mes žaidėme gerai ir kontroliavome rungtynes, tačiau nebuvome saugūs dėl pernelyg mažos persvaros. Mes nusipelnėme pergalės, kadangi svarbiausioje rungtynių dalyje žaidėme geriau.

Finalo rungtynės su Maskvos "CSKA" buvo kitokios, nes mes turėjome solidžią persvarą pirmoje rungtynių pusėje. Manau, kad tai buvo geriausios metų rungtynės. Ir be abejo kai paskutinis mestas kamuolys nepasiekė tikslo mes buvome ekstazės būsenoje.

Atėnų "Panathinaikos" yra trečiasis didis klubas Europoje kuriame žaidžiu ir su juo nebuvau laimėjęs nė vieno Europos lygio titulo. Todėl man buvo be galo svarbu palikti žymų pėdsaką klubo istorijoje manau, kad aš tinkamai atlikau savo vaidmenį komandoje laimint Eurolygą. Tai man reiškia be galo daug, tai buvo tarsi svajonės išsipildymas ir maniau, kad aš niekad negalėsiu atsilyginti sirgaliams už jų palaikymą. Sutikimas oro uoste buvo kažkas nuostabaus. Iškovotą titulą mes šventėme kartu su sirgaliais ir manau, kad tai reikia daryti, kadangi tu nežinai kuris tau titulas gali būti paskutinis. Šis čempionų titulas kai kuriems žaidėjams gal būt yra paskutinis, todėl reikia švęsti kiekvieną iškovotą titulą. Aš skatinu naujus žaidėjus būti laimingiems, mėgautis ir džiaugtis, nes negali žinoti kada bus kitas kartais kai tu vėl laimėsi".

Už vertimą iš graikų kalbos dėkojame Annai.

Originalus tekstas:

0 comments:

Rašyti komentarą