NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Argentina 1995.07.22 Pasaulio jaunimo čempionatas (VIDEO)

2011-06-30
1995-ais metais devyniolikametis Šarūnas Jasikevičius su Lietuvos jaunimo rinktine išvyko į Graikiją kur vyko jaunimo iki 19 metų Pasaulio čempionatas. Kartu su Šarūnu žaidė ir kiti dabar gerai žinomi krepšininkai kaip Rimantas Kaukėnas, Kęstutis Šeštokas, Kęstutis Marčiulionis, Andrius Jurkūnas, Saulius Raziulis, Arnas Kazlauskas. Vėliau dalis iš jų apsivilko ir Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius, o viena iš ryškiausių asmenybių tapo Šarūnas Jasikevičius.

Graikijoje vykusiame Pasaulio jaunimo čempionate Lietuvos rinktinė per aštuonias sužaistas rungtynes iškovojo šešias pergales ir patyrė du pralaimėjimus, bei galutinėje rikiuotėje užėmė aukštą penktą vietą. Būtent paskutines čempionato rungtynes dėl 5 vietos šiandien ir norime jums pristatyti.  Dėl penktosios vietos mūsų krepšininkams teko kautis su Argentinos jaunimo rinktine, kurios gretose žaidė Luisas Scola, bei Pepe Sanchezas. Rungtynes dėl 5-osios vietos mūsų rinktinė laimėjo rezultatu 89-73, tačiau dėl pergalės teko nemažai pavargti. Po pirmos rungtynių dalies mūsų krepšininkų persvara buvo tik trys taškai (37-34), tačiau antroje rungtynių pusėje Šarūno Jasikevičiaus, Kęstučio Šeštoko ir Andriaus Jurkūno pastangomis Argentiniečiai buvo palaužti. Šie trys lietuviai kartu pelnė 66 taškus iš 89 visų pelnytų Lietuvos rinktinės taškų.

Tiesa Š.Jasikevičius jau žaisdamas už jaunimo rinktinę rodė tvirtą charakterį ir lyderio savybes. Lietuvos jaunimo rinktinės įžaidėjas buvo rezultatyviausias savo komandoje, viso čempionato metu jis rinkdavo po 17,5 taško, taip pat buvo nepralenkiamas pagal rezultatyvius perdavimus kurių per kiekvienas rungtynes atlikdavo po 4. Jaunasis 193 cm ūgio Lietuvos talentas buvo ketvirtas savo ekipoje pagal atkovotus kamuolius vidutiniškai sugriebdamas 2,8 kamuolio per rungtynes. Visame Pasaulio čempionate lietuvis pagal pelnytus taškus buvo 11-oje vietoje, o pagal rezultatyvius perdavimus 3-oje vietoje.

Šarūnas Jasikevičius per visą 1995-ųjų metų Pasaulio jaunimo čempionatą pelnė 140 taškų (30/57 dvitaškių, 14/38 tritaškių, 38/43 baudų), atkovojo 22 kamuolius, atliko 32 rezultatyvius perdavimus. perėmė 13 kamuolių, suklydo 31 kartą ir 23 kartus prasižengė.

Paskutinėse čempionato rungtynėse Šarūnas Jasikevičius žaidė 34 minutes, pelnė 20 taškų (6/11 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 5/7 baudos), atliko 7 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, perėmė 4 kamuolius, 3 kartus suklydo, bei 4 kartus prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą