NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs France 2003.09.13 (VIDEO)

2011-07-17
2003-ųjų metų Europos krepšinio čempionato pusfinalis. Po pergalės ketvirtfinalyje prieš Serbijos ir Juodkalnijos rinktinę mūsų rinktinei atsivėrė kelias kovoti dėl medalių ir bilieto į Atėnų Olimpines žaidynes. Po to, kai graikai ketvirtfinalyje nusileido Italijos krepšininkams tapo aišku, jog į kitų metų Olimpiadą važiuos tik medalius iškovojusios komandos.

Pusfinalio rungtynės prieš Prancūzija buvo labai atkaklios ir intriga išliko iki pat paskutinių kėlinio sekundžių. Vis dėlto lietuviai 74-70 palaužė prancūzus ir po aštuonių metų pertraukos vėl pateko į senojo žemyno finalą. Pirmąjį rungtynių kėlinį lietuviai laimėjo 4 taškais (20-16), o po dviejų kėlinių mūsų rinktinė buvo priekyje 8 taškais. Trečiajame kėlinyje prancūzai pradėjo žaisti agresyviau, kurie vedami Tony Parkerio laimėjo trečiąjį kėlinį 10 taškų skirtumų ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo 2 taškų persvarą. Paskutinis kėlinys buvo nerezultatyvus, tačiau lietuviai sugebėjo jį laimėti 6 taškais ko ir pakako pergalei pasiekti. Daugiausiai nemalonumų Lietuvai pridarė Tony Parkeris pelnęs 24 taškus, tačiau prancūzas svarbiausia rungtynių akimirką prarado kamuolį, kuri palaidojo Prancūzijos viltis patekti į finalą. Lietuvių gretose nesustabdomas buvo 22 taškus pelnęs Saulius Štombergas, o Šarūnas Jasikevičius pridėjo 14 taškų. Po šios pergalės lietuviams atsivėrė kelias į finalą, tačiau be viso to mūsų rankose jau buvo ir bilietas į Atėnų Olimpiadą.

Šarūnas Jasikevičius per 35 minutes pelnė 14 taškų (0/3 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo net 10 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir 3 kartus suklydo.

0 comments:

Rašyti komentarą