NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Būtų galima kiek linksmiau pasitikti čempionatą, bet galbūt bus linksma po jo“

2011-08-30
Lietuvos rinktinės treniruotėje antradienį ryte „Aukštaitijos“ sporto rūmuose plušėjo trys krepšininkai - Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius ir Rimantas Kaukėnas.

„Čia buvo neprivaloma treniruotė. Aš nenorėjau likti sodyboje, nes ten nėra ką veikti. Norėjosi išlįsti iš namų, prasiblaškyti. O ką kiti darė, nežinau - gal palapines statė, laužą kūrė“, - juokavo Šaras.

- Kaip įsikūrėte sodyboje? - žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
- Viskuo patenkinti, o kuo nepatenkinti, tikrai nesakysime. Sąlygos visur panašios - lova, televizorius. Tik lietuviškas kvapas vakarais ateina, langą atsidarius daug nepakvėpuosi - viskas lietuviškai (šypsosi). Namuose žaidžiam, duok, Dieve, kad padėtų.

- Ar renginiai, kuriuose patiems tenka sudalyvauti, jūsų netrikdo?
- Reikia atiduoti duoklę žmonėms - jie užsivedę, labai laukia čempionato, gražiai su mumis elgiasi. Kartais tie renginiai išmuša iš vėžių, bet aš čia daugiau matau pozityvių dalykų. Juk nėra taip, kad mes renginiuose būtume po tris-keturias valandas. Mes jaučiame palaikymą.

- Dažniausiai pirmosios čempionato rungtynės būna sunkios. Kaip manote, kodėl?
- Viskas būna nauja. Pralaimėjus nebūtų labai malonu. Taip, jos būna specifinės ir dažniausiai - nelengvos. Reikia susikaupti visoms 40 minučių ir kovoti, kad rezultatas būtų teigiamas.

- Ar jau analizavote Didžiosios Britanijos rinktinės žaidimą?
- Minimaliai. Pažiūrėjome kol kas vienerias jų rungtynes. Jie turi žaidėjų, kurie gali tempti komandą, žaidžia amerikietišką krepšinį, yra labai atletiški. Visi krepšininkai turi aiškius vaidmenis komandoje. Dar turime šiandien susirinkimą ir treniruotę, rytoj - taip pat dar vieną susitikimą ir treniruotę. Dar turime laiko.

- Kaip įvertintumėte Lietuvos rinktinės pasiruošimą?
- Pasiruošimas buvo neblogas. Supraskite vieną dalyką - jeigu mes kas antrą dieną žaistume su Latvija, kaip kai kurios komandos darė, mes čia labai gražiai atrodytumėme. Mes žaidėme šešerias rungtynes su vienais iš čempionato favoritų, galbūt ne viskas mums pavykdavo.

Yra kaip yra. Žinoma, būtų buvę geriau laimėti vieneriomis rungtynėmis daugiau, bet žaidėme su geromis komandomis, pasitikrinome. Būtų galima kiek linksmiau pasitikti čempionatą, bet galbūt bus linksma po jo.

Bet mes dirbome gerai, gerų žaidėjų turime, treneris per metus tikrai nesuprastėjo.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą