NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Gal tai ženklas, kad Europos čempionate turime realių šansų laimėti kažkokį medalį“

2011-08-19
Šarūnas Jasikevičius ėmė dažniau šypsotis. 35 metų rinktinės senbuvio nuotaiką prieš penktadienio dvikovą su Rusijos ekipa pataisė ne tik mūšio su ispanais rezultatas, bet ir kylantis į kalną ekipos žaidimas.

Vakar prasidėjęs 3 rungtynių per tris dienas maratonas šiandien Lietuvos krepšininkams tęsis Panevėžyje. Šiame mieste lietuvių penktadienį laukia Rusijos komanda, o šeštadienį - akistata su Latvijos ekipa. 

Š.Jasikevičius, surinkęs 9 taškus bei atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus viliasi, kad komandos pažanga vienu laimėjimu nesibaigs.

„Žaidėme kur kas solidžiau. Nedarėme daug kvailų klaidų, nesuteikėme ispanams lengvų taškų. Ši pergalė mums reiškė daugiau nei jiems“, - kalbėjo rinktinės įžaidėjas.

- Kokį įspūdį jums paliko ispanai?
- Nepaisant pralaimėjimo, tai - stipri komanda, susižaidusi. Jos branduolys tas pats, jie tikrai žino, kur eiti su kamuoliu ir kada. Jie čia paprasčiausiai prasibėgioja ir laukia Europos čempionato pradžios. Pergalė prieš tokią komandą - stimulas ir efektas, kad neužmigtume bei kažką pasiektume šiame čempionate. Galbūt patektume į pirmąjį penketuką, o gal ženklas, kad turime realių šansų paimti kažkokį medalį. Bet kuriuo atveju, mums tai turi suteikti pasitikėjimo ir noro dirbti.

- Treneris minėjo, kad žaidžiant namie reikia ugdyti nugalėtojų mentalitetą. Ar prie to prisideda savi teisėjai?
- Kai žaidi Rusijoje, teisėjauja trys rusai. Kai žaidi Ispanijoje - trys ispanai. Pas mus - tas pats. Nieko blogo nematau. Einame į priekį. Sunku pasakyti, kiek, bet einam.
Net ir pralaimėtos rungtynės su ispanais parodo realią padėtį. Šiandien parodėme, kad galime kautis su jais. Ypač palaikant saviems žmonėms, nuostabiems Kauno sirgaliams, kurie sukūrė nuostabią atmosferą.

- Kodėl kritote į duobę trečiajame kėlinyje?
- Žaidėme su olimpiniais vicečempionais. Aš čia jų visų titulų nevardysiu. Nenugalėsi jų 40 taškų skirtumu. Gerai, kad iš viso laimėjome. Duobė? Nežinau. Jie taip pat geri. „Ant popieriaus“ net geresni už mus.

- Pergalę padėjo iškovoti pradžioje susikrautas pranašumas ar protingai sužaista pabaiga?
- Rungtynės susideda iš 40 minučių. Per tą laiką pelnėme 12 taškų daugiau. Tų duobių bus. Iš pradžių jie buvo duobėje, paskui - mes. Mes šiandien kentėjome ir iškentėjome.

- Ar klausimai apie naują areną neatsibosta?
- Gal kažkiek nusibosta, bet augi Lietuvoje, žaidi sporto mokyklose, kur 15 tėvelių sėdi balkonuose, o čia ateini į areną, kur sėdi 15 tūkst. žiūrovų. Niekada gyvenime netikėjau, kad Kaunas turės tokią areną. Bus ir koncertų, bus fantastika.

- Rinktinė įspūdingai sužaidė pirmus du kėlinius, perėmė net 9 kamuolius, greitai bėgo į ataką. Ar tas komandos bėgimas buvo toks, kokio galima tikėtis, ar galite dar geriau?
- Laikas parodys. Malonu žaisti tokiu tempu. Nežaidžia vienas žaidėjas po 30 minučių. Tai ir turi būti mūsų pranašumas. Lygi sudėtis, greitas ritmas. Šiandien mes varžovus „pagavome“ pradžioje, kaip ir jie mus „pagavo“ Madride. Žinoma, ispanai - labai gera komanda. Jie didžiausi čempionato favoritai. Gerai, kad mes atsilaikėme.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą