NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Croatia 2007.09.14 QuarterFinal (VIDEO)

2011-08-23
2007-ųjų metų Europos čempionato pirmenybės Ispanijoje. Lietuvos vyrų rinktinė po pirmojo ir antrojo etapo varžybų buvo vienintelė ekipa nepralaimėjusi nė vienerių rungtynių čempionate. Tai leido lietuviams ketvirtfinalyje sąlyginai gauti silpnesnį varžovą, o juo tapo Kroatija. Ketvirtfinalio rungtynės su kroatais buvo labai atkaklios ir dramatiškos, tačiau lietuviai sunkiai 74-72 palaužė varžovus ir žengė į turnyro pusfinalį.

Nuo pirmų rungtynių akimirkų vyko atkakli kova taškas į tašką, tačiau kiek geriau pirmajame ketvirtyje sekėsi kroatams, kurie kėlinį laimėjo dviem taškais (19-17). Antrajame kėlinyje lietuviams pavyko perimti iniciatyvą ir persverti rezultatą po dviejų kėlinių jau mūsų rinktinė buvo priekyje (38-35). Po ilgosios pertraukos vėl virė arši kova, o Kroatija vėl sugebėjo išsiveržti į priekį (55-53). Paskutiniame kėlinyje užvirė tikra kova lietuvius į priekį vedė Darius Songaila ir Linas Kleiza daugiausiai jų pastangomis Lietuvai pavyko išplėšti pergalę. Nemažai prisidėjo ir fortūna, kai kroatas Zoranas Planiničius prametė dvi labai svarbias jo ekipai baudas. Po pergalės ketvirtfinalyje lietuvių laukė pusfinalio akistata su Rusija.

Šarūnas Jasikevičius per 31 minutę pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir 5 kartus suklydo.

0 comments:

Rašyti komentarą