NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius iš Kauno parsivežė triuškinančią pergalę

2011-12-07
Šarūno Jasikevičiaus atstovaujama Atėnų "Panathinaikos" iškovojo triuškinančią pergalę Eurolygoje. Į Kauną sugrįžęs lietuvis su komandos draugais rezultatu 94-59 nugalėjo Kauno "Žalgirio" krepšininkus. Š.Jasikevičius kauniečiams įmetė 6 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Kitą savaitę Eurolygos čempionų laukia išvyka į Maskvą, kur jų lauks CSKA ekipos išbandymas.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie po 4 iš eilės Roberto Javtoko taškų išsiveržė į priekį (4-0). Sužaidus 6 minutes "Panathinaikos" aukštaūgis Ianas Vogioukas dvitaškiu išlygino rungtynių rezultatą (6-6), tačiau kauniečius į priekį truktelėjo M.Popovičiaus tritaškis (9-6). Likus žaisti 2 minutes I.Vogioukas dėjimu dar kartą atsatė pusiausvyrą rungtynėse (11-11), o vėliau graikas išvedė Eurolygos čempionus į priekį. Po pirmojo kėlinio 15-14 pirmavo Atėnų "Panathinaikos".

Antrąjį kėlinį "Panathinaikos" sudėtyje pradėjo ir Šarūnas Jasikevičius. Kėlinio pradžioje M.Kalnietis dvitaškiu išvedė "Žalgirį" į priekį (16-15). Sužaidus 2 minutes "Panathinaikos" perėmė iniciatyvą į savo rankas ir po Š.Jasikevičiaus dvitaškio Graikijos čempionų persvara tapo 6 taškai (16-22). Likus žaisti 4 minutes Nickas Calathesas taikliu dvitaškiu pirmą kartą padidino pranašumą iki dviženklio skaičiaus (16-26). Kėlinį "Panathinaikos" užbaigė galingai dviem dėjimais ir po dviejų kėlinių pranašumas siekė 22 taškus 19-41.

Trečiąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Stevenas Smithas, o žalgiriečiai į tai atsakė R.Javtoko dvitaškiu (21-44). Įpusėjus kėliniui Mike'as Batiste pelnė dvitaškį, o S.Smithas pridėjo tritaškį (25-51). Likus žaisti 2 minutes N.Calathesas įmetė tritaškį, o "Panathinaikos" persvara šoktelėjo iki triuškinančios 30 taškų (31-61). Kėlinio pabaigą geriau sužaidę "Žalgirio" krepšininkai šiek tiek sumažino milžinišką deficitą, o po trijų kėlinių svečiai iš Atėnų pirmavo rezultatu 65-38.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje abi ekipos apsikeitė tiksliais dvitaškiais metimais (40-67). Vėliau Šarūnas Jasikevičius buvo nubaustas nesportinę pražanga, o šeiminkai atsakė sėkminga atkarpa 6-0 (46-67). Sužaidus 4 minutes Š.Jasikevičius pataikė savo antrąjį dvitaškį (51-75), o neilgai trukus tikslą pasiekė ir dar vienas lietuvio metimas (51-79). Po M.Batistes dvitaškio "Panathinaikos" pranašumas vėl šoktelėjo iki 30 taškų (53-83). Kėliniui baigiantis Eurolygos čempionai tik padidino savo paranašumą ir Kauno "Žalgirį" įveikė 35 taškų skirtumu 94-59.

Šarūnas Jasikevičius per kiek daugiau, nei 15 minučių pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, permėmė 1 kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė, bei surinko 6 naudingumo balus.

Kauno "Žalgiris": Sonny Weemsas 16, Marko Popovičius 14, Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas 8, Mindaugas Kuzminskas 6, Paulius Jankūnas 4, Milovanas Rakovičius 3 taškai;

Atėnų "Panathinaikos": Nickas Calathesas ir Stevenas Smithas 17, Mike'as Batiste 13, Ianas Vogioukas 8, Romainas Sato ir Kostas Kaimakoglou 7, Aleksas Maričius, Davidas Loganas ir Šarūnas Jasikevičius 6, Dimitris Diamantidis 5, Pattas Calathesas 2 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą