NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Per Kalėdas tampu vaiku"

2011-12-27
Atėnų "Panathinaikos" įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius Graikijos laikraščiui "Goalnews" sutiko pasidalinti mintimis apie kiek kitokius dalykus nei įprastai - Šv. Kalėdas. Lietuvis kalbėjo apie šventės reikšmę jam, mėgstamiausius valgius, bei papasakojo linksmą istoriją, kuri nutiko jam studijuojant JAV.

Graikijoje gyvenantis krepšininkas neslėpė džiaugsmo, nes tai pirmosios Kalėdos su jo mažąją dukryte, kuri jau pakankamai didelė, kad suprastu kas vyksta aplink ją.

"Praeitais metais ji dar buvo labai maža ir nelabai suvokė kas dedasi aplinkui. Šiais metais jau kitaip, ji nuolatos su susižavėjimu stovi prie Kalėdų eglutės ir žiūri į ją. Žinoma jei neprižiūrėsi, tai Kalėdų eglutės keliais neatsargiais judesiais gali ir nelikti, tačiau aš radau sprendimą ir dabar esu ramus." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

-Koks sprendimas?
-Kai pamačiau, kad ji stengiasi savo pirštais paliesti ant eglutės esančias girliandas, kurios yra smailios ir duria pasakiau, kad tai pavojinga. Daugiau nesiartina tik žiūri į eglutę.

Mėgstamiausias maistas
Kalėdų išvakarėse aš nevalgau mėsos. Tradicinis patiekalas yra virtiniai su grybais. Visa, tai pagamina mano mama, tad tikrai negaliu pasakyti kiek patiekalų suvalgau.

-Tai tik per Kalėdas?
-Ne, kiekvieną kartą, kai mama atvyksta paprašau jos tai pagaminti man. Galėčiau pagerinti pasaulio rekordą pagal, tai kiek palieka tuščių  indų.

-Vyrai sako, kad mamos gamina maistą skaniausiai.
-Taip, tai tiesa, tačiau dabar mes kalbame apie mano mėgstamiausią maistą.

-Ką tau reiškia Kalėdos?
-Tai galimybė pabūti su šeima, todėl pirmas žodis su kuo man siejasi Kalėdos yra šeima. Būdamas 17 metų aš išvykau į JAV ir buvau toli nuo savo šeimos. Turėjau susitaikyti su tuo jei noriu žaisti krepšinį profesionaliai tokiomis dienomis su šeima negaliu būti. Tačiau Jungtinėse Amerikos Valstijose aš buvau su amerikiečių šeima, kuri priėmė mane gyventi, kai aš ten studijavau.

-Ar su jais vis dar palaikote ryšius?
-Taip, iš tikro jie dabar yra Graikijoje. Jie pirmą kartą čia atvyko ir esu labai laimingas, kad galime būti visi kartu.

-Per Kalėdas dauguma žmonių vėl tampa vaikais. Ar tai nutinka ir jums?
-Taip, tampu vaiku ir aš. Gerai, gal ne taip kaip ankščiau, tačiau vis tiek kažkaip tampu vaiku. Visada rūpinuosi ir einu į parduotuves pirkti dovanų. Tiesa, kad Kalėdoms visada būnu pasiruošęs ankščiau.

-Tai reiškia, kad ruošiantis Kalėdoms jūs elgiatės kaip lietuvis! Jūs neturite graikų kultūros bruožo daryti viską paskutinę akimirką.
-(juokiasi) Taip, šiuo atžvilgiu galiu pasakyti, kad aš esu lietuvis, o ne graikas!

-Tu kalbėjai apie apsipirkinėjimą ir dovanas. Ar yra dovana, kuria gavai būdamas mažas ir ją vis dar prisimeni?
-Reikia gerai pagalvoti... Ką aš galiu jums papasakoti, tai yra apie Kalėdas, kurias turėjau Amerikoje. Žinote ten Kalėdos yra šiek tiek kitokios... pamišusios. Aš prisimenu pirmuosius savo metus JAV ir Kalėdas, kai 6 valandą ryto atėjo sesė ir mane pažadino garsiai rėkdama. Išsigandau ir pagalvojau, kad dega namai, o ji tik norėjo, kad nusileistume žemyn prie Kalėdinės eglutės ir atidarytume dovanas! O tai ką pamačiau buvo tiesiog beprotybė... beveik visa Kalėdų eglė buvo apdėta dovanomis!

Švenčių proga Šarūnas Jasikevičius labiausiai linkėjo sveikatos: "Sveikatos visiems vaikams, tai yra svarbiausia. Annai, kuri laukiasi mūsų antrojo vaikelio linkiu visko kas geriausia, bet svarbiausia sveikatos. Bei žinoma pasiekti gerą sportinę formą ir laimėti dar daugiau".

0 comments:

Rašyti komentarą