NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius stos į pirmąją oficialią dvikovą savo karjeroje prieš Tel Avivo "Maccabi"

2012-03-19
Šarūnas Jasikevičius su Atėnų "Panathinaikos" komanda šį antradienį pradeda kovas Eurolygos ketvirtfinalyje, o Eurolygos čempionus atkrintamosiose varžybose egzaminuos Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai.

Pirmosios dvi ketvirtfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos Atėnuose, vėliau serija kelsis į Tel Avivą ir jei reikės ten bus žaidžiamos dar dvi rungtynės. Jei prireiks penktųjų rungtynių jos vėl bus žaidžiamos Graikijos sostinėje.

Būtent šios dvi ekipos praeitais metais susitiko didžiajame Eurolygos finale Barselonoje ir tuomet 78-70 triumfavo Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai.

Graikijos čempionai pakeliui link ketvirtfinalio sėkmingai įveikė reguliariojo sezono barjerą grupėje užėmusi 2-ąją vietą (7 pergalės ir 3 pralaimėjimai). Top16 etape graikai iškovojo 4 pergales, bei patyrė 2 pralaimėjimus ir tapo grupės nugalėtojais.

Žydai reguliariajame sezone iškovojo taip pat 7 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimus, bei grupėje užėmė 2-ąją vietą. Top16 etape Izraelio ekipa su 3 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais liko 2-oje vietoje.

Nuo 2004-2005 metų sezono, kai Eurolygoje buvo įvestas ketvirtfinalio etapas Šarūnas Jasikevičius jame dalyvavo du kartus ir abu kartus šį barjerą sėkmingai įveikdavo. 2005 m. su Tel Avivo "Maccabi" ekipa lietuvis ketvirtfinalio seriją prieš Pezaro "Scavolini" laimėjo 2:0, o 2009 metais su Atėnų "Panathinaikos" 3:1 įveikė Sienos "Montepaschi" komandą.

Įdomu ir tai, kad Šarūnas Jasikevičius per savo ilgą profesionalaus krepšininko karjerą nė karto nėra žaidęs oficialių rungtynių prieš Tel Avivo "Maccabi" komandą. Tokia akistata lietuviui bus pirmoji jo karjeroje. Tiesa Šaras yra žaidęs prieš "Maccabi" ekipą, tačiau tai buvo draugiškos rungtynės 2009-ųjų metų Gomelskio taurės pusfinalyje, kuriame 100-96 pergalę šventė Š.Jasikevičiaus Atėnų "Panathinaikos". Įžaidėjas tuomet pelnė 8 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Šarūnas Jasikevičius šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai žaidžia po kiek daugiau nei 13 minučių, renka 5,5 taško, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovoja 1,1 kamuolio, perima 0,5 kamuolio ir suklysta 1,6 karto per rungtynes. Dvitaškius meta 58,3 proc., tritaškius 26,1 proc., baudos metimus 80 procentų taiklumu.

Pirmoji ketvirtfinalio serijos dvikova tarp Atėnų "Panathinaikos" ir Tel Avivo "Maccabi" įvyks šį antradienį Atėnuose 22:00 val.

0 comments:

Rašyti komentarą