NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[2009] Ketvirtasis Šaro finalo ketvertas: Trileris su laiminga pabaiga

2012-05-08
Paskutinį kartą Šarūnas Jasikevičius Eurolygos finalo ketverte dalyvavo 2009 m. Berlyne su Atėnų "Panathinaikos" komanda. Po dviejų metų praleistų NBA lygoje lietuvis pasirašė kontraktą su Graikijos čempionais ir jau antraisiais metais nužygiavo iki pat finalinio ketverto.

"Panathinaikos" ekipa reguliariajame sezone su 7 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais grupėje užėmė trečiąją vietą į priekį praleisdama Barselonos ir Sienos komandas. Top16 etape graikai iškovojo 5 pergales ir to pakako užimti pirmąją vietą grupėje. Ketvirtfinalyje "Panathinaikos" susitiko su "Montepaschi" ekipa, o seriją Atėnų klubas laimėjo 3:1.

Pusfinalis: Panathinaikos 84 - 82 Olympiacos
2009-ųjų metų finalo ketverto pusfinalyje į kovą pakilo du Graikijos grandai, du amžini ir nesutaikomi priešai Atėnų "Panathinaikos" ir Pirėjaus "Olympiacos". Šioms rungtynės įpatingai ruošėsi ne tik žaidėjai ir treneriai, bet ir arenos personalas. Šių dviejų ekipų sirgaliai pasižymį ypač agresyviu elgesiu, kad saugumui užtikrinti buvo tiesiami tinklai virš tribūnų, bei sustiprinta apsauga. Rungtynės kaip ir buvo galima numatyti vyko labai atkakliai taškas į tašką. Pirmąjį kėlinį geriau sužaidė „Panathinaikos“ krepšininkai ir išsiveržė į priekį 6 taškais. Antrajame kėlinyje varžovai sušvelnino rezultatą iki 2 taškų. Trečiajame kėlinyje ir toliau virė arši kova ir kėlinį vieno taško skirtumu laimėjo žalieji. Ketvirtasis kėlinys vyko dar atkakliau, nes visi suprato, kad trauktis nėra kur. Atėnų „Panathinaikos“ ketvirtajame kėlinyje daugiausiai lietuvio Šarūno Jasikevičiaus pastangomis privertė pasiduoti „Olympiacos“ krepšininkus, pergalė iškovota kukliu 2 taškų skirtumu 84-82. Nors paskutinėje atakoje raudonieji dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau jų metimas buvo netaiklus. Šarūnas Jasikevičius su kompanija žengia į finalą. Šarui, tai bus ketvirtasis, o „Panathinaikos“ komandai penktasis eurolygos finalas.

Šarūnas Jasikevičius buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių pusfinalio rungtynėse. Jis per beveik 23 minutes surinko 18 taškų (1/4 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 4/4 baudos), bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus.


Finalas: Panathinaikos 73 - 71 CSKA
Rungtynes geriau pradėjo „Panathinaikos“ krepšininkai ir po pirmojo kėlinio įgyjo 5 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje žaliųjų deficitas tik sparčiai augo. „CSKA“ krepšininkai nieko negalėjo padaryti priešininkų puolimui. Kai antrojo kėlinio paskutinėje atakoje Šarūnas Jasikevičius atliko gražų perdavimą per nugarą nuo parketo Drew Nicholui, o šis įsmegė tritaškį įšvesdamas „Panathinaikos“ komandą į priekį 20 taškų persvara atrodė, kad gali pasikartoti 2004 metų finalo likimas. Tačiau po didžiosios pertraukos žaidimas apsivertė aukštyn kojom. „Panathinaikos“ puolimas pradėjo strigti „CSKA“ gynybos gniaužtuose ir su kiekvienu kėliniu jų pranašumas tik tirpo. Likus iki rungtynių pabaigos daugiau nei 5 sekundėm, „CSKA“ krepšininkai surengė savo paskutinę lemiamą ataką, kurios smaigalyje atsidurė Ramūnas Šiškauskas. Tikriausiai ne vienam „Panathinaikos“ fanui sustojo širdis, kai R.Šiškauskas išmetė tritaškį, tačiau jis nepasiekė tikslo. Atėnų „Panathinaikos“ po metų pertraukos susigražino eurolygos čempionų titulą įveikdami „CSKA“ rezultatu 73-71. Šarūnui Jasikevičiui, tai buvo jau ketvirtasis eurolygos titulas, o „Panathinaikos“ komandai penktasis.

Šarūnas Jasikevičius finale žaidė daugiau, nei 20 minučių, per jas surinko 10 taškų (0/1 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 1/2 baudos), bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.



Po pergalės 2009-ųjų Eurolygos finale Šarūnas Jasikevičius tapo vieninteliu krepšininku, tai padariusiu 4 kartus su trimis skirtingomis komandomis.

0 comments:

Rašyti komentarą