NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Jasikevičius apie lemiamas rungtynes: "Tai bus karas!"

2012-05-31
Trečiadienį Atėnuose Šarūno Jasikevičiaus vedama "Panathinaikos"  84-74 nugalėjo "Olympiacos" ir išlygino finalo serijos rezultatą 2:2. Po rungtynių lietuvis kalbėjo, kad ekipa žaidė gerai, tačiau yra dalykų, kurių reikės išvengti norint šeštadienį apginti čempiono titulą. Įžaidėjas taip pat teigė, kad penktosios rungtynės bus tarsi karas.

-Treneris spaudos konferencijoje sakė, kad tai buvo turbūt jo paskutinės rungtynės OAKA arenoje, taip pat teigė, kad liko patenkintas tavo, Diamantidžio ir Batistes žaidimu. Ar galėtum pakomentuoti?
-Oho, tai atrodo tarsi atsisveikinimas. Net nežinau ką pasakyti, manau dar truputi anksti kalbėti apie tokius dalykus. Dabar mūsų laukia lemiamos penktosios finalo rungtynės nuo kurių priklauso nugalėtojas, o vėliau bus galima pakalbėti ir apie tai. Željko labai myli "Panathinaikos" ir padarė labai daug per tuos metus praleistus komandoje. Jaučiuosi palaimintas, kad galėjau būti vienas iš jo žaidėjų.

-Ką manote apie ketvirtąsias finalo rungtynes?
-Manau žaidėme labai gerai, nepaisant to, kad jautėme įtampa, kad žaidžiame savo aikštelėje. Prametėme daug metimų, kuriuos turime pataikyti jei šeštadienį norime laimėti čempiono titulą.

-Kaip įsivaizduoji šeštadienio rungtynes?
-Tai bus karas! "Olympiacos" žaidžia labai gerai, tačiau ir mes kovosime ir nugalėtoją lems nedielės detalės. Turėsime daug problemų žaidžiant jų arenoje. Laukia tikrai nelengvos rungtynės.

-Per rungtynes ne kartą matėme, kad mažiau patyrusiems žaidėjams bandai paaiškinti kai kuriuos dalykus. Ar tai dalis tavo vaidmens "Panathinaikos" komandoje?
-Nes, tai esu aš, kartais tai išeina į gerą kartais ne. Aš nenorėjau visko baigti trečiadienį ir atsisveikinti su šiais metais. Visais būdais bandžiau padėti komandai išlyginti serijos rezultatą.

-Daugelis jus buvo nurašę...
-Tai jų problemos. Tiesiog negaliu suprasti kaip 9 kartus iš eilės šalies čempionai jau gali būti nurašyti. Mes žaidžiame prieš savo aršiausius priešininkus, kurie tapo Eurolygos čempionais, taip pat siekiame 10-ojo Graikijos čempiono titulo iš eilės ir tai didžiulė paskata užbaigti šį sezoną.

-Ar galėtumėte pasakyti, kad tai atkakliausia serija kurioje jums teko žaisti?
-Labai tikėtina. Šiais metais ketvirtfinalio serija su Tel Avivo "Maccabi" komanda taip pat buvo labai atkakli ir jaudinanti. Kai žaidi krepšinį aukščiausiame lygyje tu tikrai mėgaujiesi tokiomis rungtynėmis. Šioje finalo serijoje imtasi labai griežtų saugumo priemonių ir esantis tinklas aplink aikštelę neleidžia trukdyti žaidimo. Tai turbūt geriausia atmosfera finaluose nuo tada, kai esu Graikijoje. Žinoma mes dar turime penktąsias rungtynes ir labai tikiuosi, kad per jas niekas nepasikeis.

-Vakar Mike'as Batiste žaidė nuostabiai.
-Mike'as yra kovotojas. Mes visi senstame ir nesame tokie kaip prieš 1 ar 2 metus, tačiau mes visi kovojame ir ypač Mike'as.

-Kalbant apie taktiką, kas buvo raktas į pergalę šiose rungtynėse?
-Sunkiausia buvo antroji rungtynių pusė. Jei gerai pamenu turėjome 11 taškų deficitą ir turėjome, tai atsilošti. Laimei trečiajame kėlinyje žaidėme geriau ir įgavome pasitikėjimo. Rungtynių vertė buvo labai didelė, tad radome būdą kaip atsikovoti kamuolius ir išvengti klaidų.

0 comments:

Rašyti komentarą