NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Rusai šiuo metu yra tikrai stipresni už mus"

2012-08-06
Pirmadienį Lietuvos krepšinio rungtynė sužaidė paskutines grupės rungtynes su Tuniso ir pateko į žaidynių ketvirtfinalį. Jame lietuvių laukia Rusijos krepšinio rinktinė. Apie pasibaigusią kovą su Tunisu ir artėjančią su Rusija kalbėjo rinktinės žaidėjas Šarūnas Jasikevičius.


- Kaip vertinate rungtynes?
- Pirma varžybų pusė ir antros pradžia labai prasta. Po to susitelkėme labiau, pradėjome žaisti žemu penketu. Kol kas su šia taktika sekasi geriausiai žaisti. Suaktyvinus gynybą pavyko perimti kelis kamuolius, pelnyti lengvus taškus, atsikovoti kamuolių po krepšiu. Tuomet ir palengvėjo žaidimas.

- Sunku nusiteikti žaidžiant su tokiu varžovu?
- Negali būti pasakymo „toks varžovas“. Kas čia mes jau tokie esam? Supraskite, kad reikia į viską žiūrėti realiai. Čia visi varžovai, jeigu nenusiteiksi, bus labai sunkūs. Šiandien buvo geras to įrodymas.

- Kas lėmė didelį klaidų skaičių rungtynių pradžioje. Gera varžovų gynyba?
- Greičiausiai mūsų aplaidumas, nesugebėjimas susikaupti, nes vėliau pavyko ženkliai sumažinti klaidų skaičių. Viskas buvo daug gražiau, o mes mokame ir turime taip žaisti, tik, deja, esame tokia komanda, kuri žaidžia nepastoviai.

- Ar nebuvo komandoje panikos, Tuniso rinktinei pirmaujant?
- Nežinau, bet didelės ramybės irgi nebuvo. Jeigu pralaimi Tunisui dešimčia taškų, tai, duok Dieve, kad ta panika atsirastų.

- Atsidūrėte ten, kur ir planavote – ketvirtfinalyje. Kaip vertinate būsimą varžovą?
- Rusija nugalėjo labai pajėgią Ispaniją. Aš manau, kad jie patenkinti, kad reiks žaisti su mumis. Mums irgi tai palanku, nes juos pažįstame ir dažnai su jais žaidžiame. Rusai demonstruoja gerą formą ir šiuo metu yra tikrai stipresni už mus. Tačiau jau nereiks žaisti 7 rungtynių, bus tik vienos rungtynės 40 minučių, kurias mes esame pajėgūs sužaisti gerai. Reiks susikaupti, potencialo ir talento mes turim, tik ne visada tai parodome. Turėsime žaisti solidžiai.

šaltinis: 15min.lt

0 comments:

Rašyti komentarą