NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičiaus dvimetė dukra kalba keturiomis kalbomis

2013-01-26
Vieno garsiausių Lietuvos krepšininkų Šarūno Jasikevičiaus (36 m.) tėvai Rita (60 m.) ir Linas (70 m.) Jasikevičiai neseniai grįžo iš Ispanijos aplankę sūnų, jo mylimąją Anną (27 m.), anūkus Ailą (2 m.) ir Luką (1 m.). Seneliai turėjo galimybę iš anksto pasveikinti Luką vienų metų gimtadienio proga.

Krepšininko tėvai trims savaitėms buvo išsiruošę pasisvečiuoti Barselonos „Barcelona” komandoje žaidžiančio Š. Jasikevičiaus namuose.

Buvusi profesionali rankininkė R. Jasikevičienė ir stalo tenisininkas L. Jasikevičius su sūnaus šeima atšventė Kalėdas ir Naujuosius metus.

Sutuoktiniai jau dvylika metų didžiąsias šventes sutinka toje šalyje, kurios krepšinio klubui tuo metu atstovauja vyresnysis sūnus.

Kauniečiams Jasikevičiams šventės svetur virto nelaužoma šeimos tradicija.

Pastaraisiais metais šventės tapo gerokai smagesnės, nes Šarūnas jau augina du vaikus. Anūkai – didžiausias senelių džiaugsmas.

Neseniai iš Barselonos grįžę Jasikevičiai džiaugėsi, kad dvejų metų ir keturių mėnesių Aila ir šeštadienį vienų metų gimtadienį švenčiantis Lukas auga sveiki.

Tad seneliams juos buvo smagu prižiūrėti.

Š. Jasikevičiaus ir devyneriais metais jaunesnės jo gyvenimo draugės ekonomistės Annos Doukos sūnus neseniai pradėjo vaikščioti, o dukra čiauška net keturiomis kalbomis.

Aila su savo mama graike kalba graikiškai, su tėčiu ir kauniečiais seneliais – lietuviškai, su filipiniete aukle – angliškai, o neseniai pradėjusi lankyti vaikų darželį mokosi ispaniškai.

„Kadangi turime gerus anūkus, Kalėdų Senelis jiems irgi buvo geras”, – apie vaikus pradžiuginusias dovanas prasitarė L. Jasikevičius.

R. Jasikevičienė džiaugėsi, kad anūkai per šventes po eglute rado daug žaislų ir gražių drabužėlių.

Lankydamas anūkus L. Jasikevičius nepraleido progos su sūnumi Šarūnu pasižiūrėti Barselonos „Barcelona” ir Madrido „Atletico” futbolo rungtynių.

„Per televiziją esu matęs daug futbolo rungtynių, tačiau televizorius lieka televizoriumi.

Pajusti tikrą rungtynių atmosferą galima tik stadiono tribūnose girdint, kaip savo komandas palaiko apie 100 tūkstančių futbolo aistruolių.

„Barcelona” sirgaliai traukė katalonų dainas, kuriose pabrėžiama, jog Katalonija – tai ne Ispanija.

Džiaugiuosi, kad iš arti galėjau grožėtis „Barcelona” virtuozų Andreso Iniestos, Leonelio Messi žaidimu”, – įspūdžiais dalijosi L. Jasikevičius.

Viešnagės metu krepšininko tėvas įsitikino, kad Ispanijoje ekonominė krizė baigėsi.

„Ten, kur viešėjome, krizės nejutome. Barselonos restoranai ir kavinės – pilni lankytojų, futbolo stadiono tribūnos – sausakimšos. O bilietai į rungtynes nėra pigūs.

Be 100 eurų į „Barcelona” ir „Atletico” rungtynes vargu ar buvo galima patekti”, – tikino L. Jasikevičius, kurio vieta tribūnose pasirūpino Šarūnas.

Grįžusių į Kauną Jasikevičių mintys taip pat sukasi apie anūkus.

„Reikės dar kokią nors dovanėlę nusiųsti Lukui. 

Taip pat ieškosime dovanos ir anūkui Danieliui”, – apie mielus rūpesčius pasakojo R. Jasikevičienė.

Seneliams teks ruošti dvi dovanas dėl to, kad sausio 26-oji – pirmasis Luko gimtadienis, o sausio 27-ąją treji metai sukaks jaunesniojo sūnaus, taip pat krepšininko Vytenio pirmagimiui Danieliui.

Tris anūkus turintys Jasikevičiai dažniausiai matosi su vyriausiuoju, nes sūnus Vytenis su žmona Monika gyvena Kaune.

R. Jasikevičienė mielai sutinka prižiūrėti Danielių ar jį parvesti iš darželio, jeigu sūnus ir marti tuo metu negali.

Šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą