NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius apie žaidimą rinktinėje: šiemet – tikriausiai ne, kitąmet – galbūt

2013-05-12
Eurolygos finalo ketvertą pabaigusiam Šarūnui Jasikevičiui sezonas tęsis: įžaidėjas su „Barcelona“ kausis Ispanijos čempionate. O paskui prasidės krepšinio vasara – rinktinių treniruočių stovyklos ir varžybos. Ar Š. Jasikevičius jau kalbėjosi su Jonu Kazlausku apie galimybę vėl žaisti Lietuvos rinktinėje?

„Kalbėjau ne su treneriu, o su žmonėmis iš federacijos. Pasakiau, kad šią vasarą nebūsiu rinktinėje. Tiksliau, pasakiau kitaip: pašnekam po sezono. Bet dabar turiu mintį nežaisti. O po sezono žiūrėsime, gal dar šnekėsime. Tačiau galvoju, kad reikia pailsėti, paskirti laiko šeimai ir kūnui atsigauti“, – lrytas.lt sakė 37-erių krepšininkas.

Ar tai reiškia, kad Š. Jasikevičius galvoja grįžti į nacionalinę komandą 2014-aisiais?
„Nežinau. Aš nemėgstu daryti drąsių pareiškimų. Praeis metai ir žiūrėsiu, kokia bus situacija. Mūsų sporte per toli į priekį negali žiūrėti. Kaip sakoma, tu planuoji, o Dievas juokiasi. Nežinia, ar aš norėsiu, ar apskritai mane kas kvies, ar būsiu reikalingas“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius Lietuvos rinktinei atstovavo nuo 1997 metų. 2003 metais jis tapo Europos čempionu, 2007 metais su rinktine iškovojo žemyno pirmenybių bronzą. 2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

Finalo ketverte Londone „Barcelona“ liko paskutinė, mačą dėl 3-iosios vietos sekmadienį 73:74 pralaimėjusi Maskvos CSKA ekipai.

– Šarūnai, penktadienį po pralaimėjimo pusfinalyje Madrido „Real“ komandai sakėte, kad žaisti dėl trečiosios vietos absoliučiai neverta. Vis dėlto aikštėje kova vyko iki paskutinės sekundės.
– Juk negali eiti į aikštę ir žaisti bet kaip. Salėje buvo daug atvažiavusių iš Barselonos sirgalių, kiti žiūrėjo namuose per televizorių. Dėl jų reikia stengtis. Pagaliau, juk čia mūsų profesija, mūsų darbas, už tai gauname pinigus. Ir negali visą laiką žaisti tik finaluose. Aišku, galva buvo ne iš švariausių – pilna negatyvių minčių po pusfinalio. Bet reikėjo kovoti.

– Ar specialiai rengėtės mačui su CSKA?
– Nebuvo taip, kad ruoštumėmės kaip finalui: treneriai nebombardavo video peržiūromis, taktika. Svarbiausia po pralaimėtų rungtynių atsigauti psichologiškai ir žaisti iš visų jėgų. Šįsyk vietomis pavyko, vietomis – ne. Pirmojo kėlinio pradžia buvo tragiška, trečiojo – irgi tragiška. Jeigu prieš tokią komandą kaip CSKA iškart po pertraukos atkarpą pralaimi 0:13, atsigauti beveik nelieka galimybių.

– O kaip jūs save asmeniškai motyvuojate rungtynėms, kuriose nekovojama dėl titulo?
– Krepšinis toks yra: atsiduri aikštėje, tave ima daužyti, kraujas užverda ir pradedi žaisti. Mums, krepšininkams, tokios rungtynės yra absoliučiai nereikalingos, bet darbą reikia dirbti dėl sirgalių – svarbu juos gerbti ir žaisti dėl jų. Nors, aišku, psichologiškai sunku.

– Ką po rungtynių rūbinėje kalbėjo treneris Xavi Pascualis?
– Jis pakartojo: ateiname į rungtynių pabaigą, rezultatas būna lygus ir mes pralaimime, nes atiduodame kamuolį puolime ir paskui padarome kvailą pražangą. Tai yra mažos detalės, kurios lemia mačo baigtį.

Geros komandos, kurios laimi čempionatus, sau to neleidžia, taškų už dyką neatiduoda. Ir tai yra atsakymas, kodėl šiemet mes Europoje esame ne pirmi, o ketvirti. O turėjome labai gerą šansą būti pirmi.

– Ar turite kontraktą su „Barcelona“ kitame sezonui?
– Ne.

– O pasiūlymą likti?
– „Barselona“ yra toks klubas, kuriame viskas daugiausiai vyksta pasibaigus sezonui. Tada ir žiūrėsime, kaip bus. Kito sezono klausimas išsispręs vasarą.

– Norėtumėte likti Barselonoje?
– Taip, kodėl ne. Aišku, priklausys nuo sąlygų – norėčiau turėti komandoje kokį nors vaidmenį. Yra daug įvairių veiksnių, o aš nesu iš tų, kurie sprendimus priima labai greitai.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą