NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Europos čempionatas – silpniausias per penkiolika metų"

2013-09-14
„Komandos nereikia kritikuoti, ją reikia palaikyti“, - Lietuvos krepšinio rinktinę gynė Šarūnas Jasikevičius. Penktadienį vidurnaktį jis atskrido į Vilnių. Geriausias savo kartos nacionalinės ekipos įžaidėjas šeštadienį dalyvaus Kaune vyksiančioje šventėje, skirtoje 2003 metų Europos čempionato auksui laimėti.

1997-aisiais Lietuvos rinktinėje debiutavęs Š.Jasikevičius Jono Kazlausko ir visos komandos, kovojančios Europos čempionate Slovėnijoje, kritikams uždavė paprastą klausimą.

„Kritikuoti gali, jeigu tik to nori, tačiau ar pats žmogus kažką geriau galėtų toje situacijoje padaryti?, - retoriškai klausė 37 metų įžaidėjas.

Lietuvos rinktinė Slovėnijoje jau įsibėgėjo – antrajame etape nugalėjo prancūzus ir belgus. Lietuvių kišenėje – kelialapis į ketvirtfinalį, tačiau pirmosios nacionalinės komandos kovos kėlė daug klaustukų. Tuomet kritikų strėlės strigo ne tik į krepšininkus, bet ir į ekipos vairininką J.Kazlauską.

„Treneris turi daug patirties. Jį paskyrė tikrai krepšinyje nusimanantys žmonės. Todėl belieka ne kritikuoti, o palaikyti rinktinę. Ko čia juos kritikuoti? Vyrai žaidžia penkis mačus per šešias dienas. Todėl sunku kažką ten demonstruoti labai gražaus. Svarbiausia, kad jie laimi. Palaukime čempionato pabaigos, o tada žinosime, ar kritikuoti, ar girti“, - sakė Š.Jasikevičius, pabrėžęs, kad rinktinės dvikovas stebi kaip paprastas aistruolis.

„Esu paprasčiausias Lietuvos rinktinės gerbėjas, kaip ir jūs“, - sakė įžaidėjas.

Š.Jasikevičius teigė, kad stebėjo apie penkiolika Europos krepšinio čempionato kovų. Paklaustas apie nemažą kiekį staigmenų turnyre – favoritų pralaimėjimus – „Eurobasket 2011” pirmenybėse dalyvavęs Šaras žodžių į vatą nevyniojo

„Per penkiolika metų šis čempionatas – pats silpniausias, - sakė Š.Jasikevičius, kuris, kaip ir dalis kitų rinktinių žvaigždžių, šiemet kovas stebi iš šalies. - Tačiau tai nėra mūsų kaltė. Mes turime gerą komandą ir turnyre žaidžiame nusitaikę į aukščiausią apdovanojimą. Kodėl žemo lygio turnyras? Nes jis – niekam nereikalingas. Futbole čempionatai vyksta rečiau, o mes krepšinį žaidžiame kiekvieną vasarą. Ateina laikas, kai krepšininkams jau nusibosta žaisti. Jie ir pavargsta.“

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą