NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Žalgirio" naujokas Šarūnas Jasikevičius: "Baimės yra, nes trūksta laiko" (VIDEO)

2013-10-18
Šį sezoną Šarūnas Jasikevičius turės progos ne tik sugrįžti į gerai pažįstamas didžiąsias Europos arenas, bet ir įvertinti Prienų, Pasvalio ir kitus provincijos ir mažesnių miestų sporto centrus. Vaikystės svajonę pagaliau įgyvendinęs ir Kauno „Žalgirio“ marškinėlius apsivilkęs įžaidėjas trečią kartą žaidžia Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Viena ryškiausių Europos krepšinio žvaigždžių, kurios karjera jau eina į pabaigą, labiausiai laukia Eurolygos rungtynių ir susitikimų su amžinu žalgiriečių varžovu Vilniaus „Lietuvos rytu“. Tačiau Š.Jasikevičius gerbia ir kitas LKL komandas, pabrėždamas, kad su sustiprėjusiais lygos vidutiniokais žaisti bus nelengva.

Nors kol kas sužaidė tik vienas LKL rungtynes su Alytaus „Dzūkija“, „Žalgirio“ naujokas nesutinka su „Lietkabelio“ legionieriaus Dinma Odiakosa mintimi, kad Lietuvos aukščiausios lygos pajėgumą galima prilyginti Ispanijos antrajam divizionui.

„LKL lygis tikrai aukštesnis“, – interviu 15min.lt sakė patyręs įžaidėjas. Jis džiaugiasi, kad Lietuvoje atsirado daug naujų sporto arenų, kuriose rungtynes stebėti yra nepalyginamai maloniau negu nušiurusiose mokyklų salėse.

– LKL žaidėte atstovaudamas „Lietuvos rytui“, šį sezoną – vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius, taip  pat jau debiutavote aukščiausioje šalies lygoje. Kokį įspūdį palieka LKL? – 15min.lt paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Man dar sunku kalbėti apie LKL, nes nelabai ką aš pažįstu. Alytaus komanda turi problemėlių (išvykoje kauniečiai „Dzūkiją“ nugalėjo 100:79, o Šaras buvo geriausias mačo žaidėjas (16 tšk., 6 rez. perdavimai), o daugiau nelabai ką esu matęs. „Lietuvos rytas“ šiais metais yra subūręs labai stiprią komandą. „Neptūnas“, Kėdainiai šį sezoną turės tikrai neblogas komandas. Prienuose labai sunku žaisti.

– Vienas iš Lietuvoje žaidžiančių užsieniečių minėjo, kad LKL lygis yra panašus į Ispanijos antrosios lygos. Sutiktumėte?
– Jei atvirai, nežinau Ispanijos antrosios lygos. Tačiau manau, kad LKL lygis yra aukštesnis, bent jau kiek esu matęs keletą Ispanijos antrosios lygos rungtynių. LKL lygis tikrai aukštesnis.

– Žiūrovus ateiti į arenas labiausiai vilioja žinomi žaidėjai. Ar netrūksta krepšinio žvaigždžių mūsų šalies ekipose?
– Žvaigždžių skaičius priklauso nuo finansų. Jei finansų nėra, nebus ir žvaigždžių. Svarbiausia, kad pas mus dabar jau yra labai daug gerų arenų. Žiūrovams į jas maloniau eiti negu į kokią nors mokyklos salę. Gal atsiras daugiau žiūrovų, rėmėjų. Tai sunkus procesas, kuris priklauso ir nuo ekonomikos.
Pas mus viskas po truputį gerėja. Kitose valstybėse galbūt yra dar blogiau su ekonomika. Tik tiek, kad mes labai jau mažiukai.

– Šį sezoną LKL teks sužaisti nemažai rungtynių su komandomis, kurios meistriškumu nė iš tolo  neprilygsta „Žalgiriui“. Ar jums sunku nusiteikti tokioms varžyboms? Galbūt į jas žvelgiate kaip į treniruotę?
– Gauname algą, turime dirbti savo darbą. Važiuoji (į rungtynes, – red. past.) kaip į darbą. Viskas labai paprasta – ateini atidirbti, svarbiausia yra nugalėti, svarbiausia būti naudingam komandai. O ar treneris lieps žaisti daug, ar mažai, priklausys nuo jo sumanymo, ar tą dieną leisti daugiau jaunimui žaisti. Tai nuo manęs nepriklauso. Aš einu dirbti savo darbo.

– Prie „Žalgirio“ prisijungėte prieš tris savaites. Jau apšilote kojas?
– Pirmos savaitės yra labai sunkios, nes reikia galvoti apie viską – ir apie šeimą, ir apie vaikus, ir kaip įsikurti, ir kokiuose namuose, ir ko juose trūksta... Labai daug buitinių reikalų. Jie dar nesibaigė, bet jau eina į pabaigą. Manau, kad po kokios savaitės jau bus galima gyventi normalų gyvenimą ir koncentruotis į darbą.

– Ar penktadienį Kaune vyksiančios pirmosios Eurolygos rungtynės su Madrido „Real“ padės greičiau įgyti gerą sportinę formą?
– Taip. Malonu, kad atvažiuoja tokia komanda kaip „Real“. Žinai, kad ateis daug žiūrovų. Bet šiek tiek baimės yra, nes trūksta laiko. Ir aš pats per vėlai prisijungiau, ir tie, kurie žaidė rinktinėje, vėlai prisijungė. Komandoje įvyko labai daug pokyčių. Manau, kad pradžia bus sunki.

šaltinis: 15min.lt|Š.Bulota

0 comments:

Rašyti komentarą