NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Blue Serbs |2005.07.03 Djordjevičiaus atsisveikinimo mačas| (VIDEO)

2014-01-29
Rubrikoje "Žvilgsnis atgal" keliamės į 2005-uosius metus kuomet iš krepšinio buvo išlydėtas serbas Aleksandras Djordjevičius.

Šio krepšininko pavardė daugeliui lietuvių asocijuojasi su itin skaudžiais prisiminimais. 1995-ųjų metų Europos čempionato finale Saša į mūsų rinktinės krepšį įmetė net 41 tašką, o 9 taiklūs tritaškiai palaidojo lietuvių viltis užkopti ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio.

2005-ųjų Liepos 3-ąją dieną į Belgradą susirinko būrys garsiausių buvusių ir esamų Europos krepšininkų. Garbė dalyvauti šioje šventėje teko ir Šarūnui Jasikevičius, kuris žaidė "Baltųjų" komandoje.

Kartu su lietuviu rungtyniavo tokie žaidėjai kaip Dino Meneghinas, Dino Radža, Danko Cvijeticaninas, Jure Zdovcas, Richardas Dacoury, Jaka Lakovičius, Marko Miličius, Radoslavas Nesterovičius, Rodrigas de la Fuente, Toni Kukočas, Petar Naumoski, Žanas Tabakas.

Priešingoje barikadų pusėje išsirikiavo A.Djordjevičiaus Serbijos kariauna: Vlade Divacas, Predragas Danilovičius, Dejenas Bodiroga, Igoris Rakočevičius, Predragas Stojakovičius, Vladimiras Radmanovičius, Milanas Gurovičius, Predragas Drobnjakas, Dušanas Vukčevičius, Miroslavas Beričius, Željko Rebrača, Saša Obradovičius.

Ketvirtajame kėlinyje aikštelėje pasirodęs Šarūnas Jasikevičius spėjo pasižymėti ir taškais ir rezultatyviais perdavimai. Paskutinio kėlinio pradžioje A.Djordjevičius paėmęs kamuolį jį pabučiavo ir padėjo aikštelės viduryje. Apibėgęs garbės ratą krepšininkas patraukė link rūbinės kur ant durų rankenos pakabino sportbačius simbolizuojančius karjeros pabaigą.

Likus žaisti 18 sekundžių rungtynės buvo sustabdytos, o mačą 111-103 laimėjo "mėlynieji". Į areną sugrįžęs Saša dar kartą padėkojo visiems, o arena atsidėkojo garsiomis ovacijomis.


0 comments:

Rašyti komentarą