NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Geros komandos žaidžia gerai kada to reikia - mes to dar nemokame" (VIDEO)

2014-03-13
Šarūnas Jasikevičius prieš išvyką į Tel Avivą "Žalgirio" TV laidai kalbėjo apie būsimą varžovą, prisiminimus žaidžiant Izraelyje, galimus Eurolygos atkrintamųjų varžybų dalyvius ir "Žalgirio" žaidimą.

- Kelionė į Tel Avivą turbūt yra ypatingesnė, nei į kokį Krasnodarą?
-Visada labai malonu grįžti į Tel Avivą, susitikti su draugais, bei vėl patirtį tai kas buvo patirta ankščiau. Ten visada smagiai praleidžiu laiką ir labai laukiu šios kelionės.

- Jauti dideles simpatijas Ispanijai, tai kur daugiau liko draugų Ispanijoje ar Tel Avive?
- Sakykime, kad labai panašiai visose vietose. Visada sakau, kad gyvenime labai daug gerų draugų neišeina turėti, tad porą ten, porą ten. Pažįstamų, tai visur daug.

- Daugelis krepšinio sirgalių pasakytų, kad "Maccabi" komandoje žaidei geriausią krepšinį. Galbūt jos žaidimo stilius tau tiko?
- Iš tikrųjų krepšinyje viskas susideda iš labai įvairių faktorių. Kaip tave treneriai išnaudoja, komandos draugai, žaidimo stilius ir tavo pačio sugebėjimai. Tel Avive visi šie dalykai man asmeniškai idealiai suėjo į vieną vietą. Dėl to ir gavosi tokie geri du sezonai. Gavau daugiausiai atsiskleisti, bei jaučiau malonumą žaidžiant, o kai dar pridedi pergales, tai viskas tiesiog nuostabu.

- "Maccabi" komandoje kartu teko būti su dabartiniu treneriu D.Blattu. Jis draugas, bendradarbis?
- Bendradarbis daugiau. Jis labai daug prisidėjo prie mūsų pergalių. D.Blattas daugiau buvo atsakingas už kasdieninius darbus, kaip pasiruošimą prieš varžovus.

- Ar jis kitokio stiliaus treneris, nei Pini Gershonas?
- Ne, manau, kad jie labai panašūs. Ypač puolimu - greitas, daug trumpų derinių. Gynyboje "Maccabi" kaip ir visais laikais daugiau bandė apgauti varžovus, nei užspausti ar apdaužyti kaip kitos komandos. Jų gynybinis stilius labai specifinis - taikomos įvairios aikštės gynybos, kuriomis bando išmušti varžovus iš ritmo.

- Kuris geresnis treneris?
- Negalima pamiršti, kad P.Gershonas yra laimėjęs tris Europos taures, o D.Blattas dar nėra laimėjęs.

- O jei prie jų pridėjus dar ir Željko Obradovičių?
- Jis su aštuoniomis taurėmis, tai nelabai galima čią jį įtraukti į šį pokalbį. Željko vis tiek yra toks vienintelis.

- Atrodo, kad "Fenerbahce Ulker" šiemet taip ir nelaimės Eurolygos?
- Vis dėlto sezonas dar nesibaigė ir visko gali būti. Dabar atrodo, kad toks variantas tikrai labai sunkus. Bet jeigu jie prasimuš į atkrintamąsias, tai penkių rungtynių serijoje turėti tokį trenerį kaip Obradovičius yra didelis pranašumas. Jis visus metus dirba labai kryptingai, tačiau jo komandos žaidėjai nėra žaidę atkrintamosiose ar finalo ketvertuose to gali pritrūkti. Šiais metais juos kankina traumos ir keletas žaidėjų yra iškritę iš rikiuotės. Tai pirmieji metai ir tikrai matosi, kad komanda žaidžia brandesnį krepšinį.

- Kas iš kitos grupės pateks į kitą etapą?
- Aš galvoju, kad viskas priklausys nuo to ar žaidėjai bus sveiki. Galime daug kalbėti apie "Olympiacos", jeigu atsigaus V.Spanoulis ir G.Printezis, tai jie tikrai manau bus kitame etape. "Panathinaikos" dabar kažkokioje nežinomybėje. Pasikeitė treneriai, žaidėjai turi traumų. Malaga demonstruoja pagal savo lygį labai normalų žaidimą. Na, o "Fenerbahche Ulker" manau pateks į kitą etapą, nes kiek žinau paskutines trys rungtynės jiems labai prieinamos. Jų didžiausia bėda, kad prieš kai kurias komandas yra pralaimėję dideliu skirtumu. Manau jei "Olympiacos" ir "Fenerbahce Ulker" susitvarkys su traumomis jie tikrai žais kitame etape. Milanas yra per dvi pergales atsiplėšęs, tai manau, kad jie bus aštuntuke.

- Kas mūsų grupėje išeis į antrąjį etapą? palikus "Real" ir CSKA ramybėje.
- "Maccabi" turėtų išeiti. Aš manau labai daug šansų išeiti į kitą etapą turi tie, kurie namuose nugalės "Žalgirį". Kažkam pritrūks pergalių, nes "Žalgiris" juos aploš.

- "Žalgiriui" atrodo trūksta tiek nedaug ir rungtynėse su CSKA pralaimėta pabaigoje. Gal žinai receptą?
- Aš galvoju, kad trūksta nemažai. Jeigu pastoviai yra ta pati problema, tai reiškia mes jos neišsprendžiame. Mes patys žaidėjai prastai sužaidžiame ketvirtajame kėlinyje, gal mes turime mažiau patirties žaidžiant. Visos komandos mus palaužia ketvirtajame kėlinyje, o geros komandos žaidžia gerai kada to reikia - mes to dar nemokame. Šį klausimą reikia spręsti, nes sezono gale laukia du titulai dėl kurių reikės kovoti. LKF taurės yra labai svarbus turnyras. Iki jo yra dar trys savaitės todėl reikia išsigydyti traumas ir po truputi gerinti žaidimą. Top16 etape reikia geriau žaisti lemiamas minutes ir tai atneša pergales.

)

0 comments:

Rašyti komentarą