NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Rezultatyviausioms Š.Jasikevičiaus karjeros rungtynėms dešimt metų!

2014-04-08
2004-ųjų metų balandžio 8-osios dienos "Maccabi" ir "Žalgirio" sirgaliai dar ilgai nepamirš. Tiesa vieni kaip - stebuklą, kiti - košmarą.

Lygiai prieš dešimt metų šios komandos kovojo dėl vietos Eurolygos finaliniame ketverte. Šios rungtynės amžiams įėjo į Eurolygos krepšinio istoriją kaip vienos dramatiškiausių.

Šių rungtynių nepamirš ir Š.Jasikevičius, kurio komanda ne tik iškovojo fantastišką pergalę, tačiau pats krepšininkas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes.

Prieš 2003-2004 metų sezoną Tel Avivo miesto komanda subūrė čempionišką ekipą, kuriai buvo keliami patys aukščiausi tikslai.

Dar vasarą Izraelio klubą papildė naudingiausias Europos čempionato žaidėjas Šarūnas Jasikevičius ir atletiškasis Maceo Bastonas. Į komandą taip pat sugrįžo Anthony Parkeris, bei vyriausiasis treneris Pini Gershonas.

Kauno "Žalgirio" gretose tą sezoną žaidė geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis. Šalia jo - Tanoka Beard, Edas Cota, Mindaugas Timinskas, Ainaras Bagatskis.

Abi šios komandos prieš lemiamas Top16 etapo rungtynes buvo susitikusios tris kartus. Reguliariajame sezone abu kartus laimėjo "Maccabi", tačiau pirmosiose Top16 etapo rungtynėse stipresnis buvo "Žalgiris".

Prieš mačą Tel Avive aiškiu favoritu buvo laikomas "Maccabi" klubas, kuris neturėjo teisės pralošti, nes 2004-ųjų finalo ketvertas būtent turėjo vykti jų mieste.

Jau mačo pradžioje pradėjo žybėti Š.Jasikevičius pelnęs pirmuosius 8 taškus iš 9 "Maccabi" taškų. "Žalgiris" turėjo A.Sabonį, kurio dėka išsiveržė į priekį (10-14). Bet tada Š.Jasikevičius įsmeigė porą tritaškių įmetė dvitaškį ir Izraelio čempionai vėl priekyje. Per pirmąjį kėlinį Šaras pelnė 18 taškų.

Antrajame kėlinyje Š.Jasikevičius užsidirbo trečiąją pražanga, o "Maccabi" žaidimas be jo pradėjo strigti. Po pirmosios mačo pusės "Maccabi" pirmavo vos trimis taškais 46-43.

Trečiojo kėlinio pradžioje rezultatas tapo lygus (46-46). Žalgiriečiai pagavę ritmą pradėjo tolti nuo "Maccabi" komandos. Kėlinio pabaigoje A.Bagatskis įsmeigė tritaškį, o Š.Jasikevičius baudos metimais sumažino deficitą iki 14 taškų (54-68).

Lemiamo kėlinio pradžioje Tel Avivas vedamas Š.Jasikevičiaus ir A.Parkerio išlygino rezultatą (64-64), tačiau "Žalgiris" atsitiesė ir toliau diktavo savo žaidimą (75-81). Likus žaisti mažiau nei minutę Š.Jasikevičius trimis baudos metimais sumažino deficitą iki minimumo (85-86). Vėliau E.Cota pridėjo dvi baudas, o A.Bagatskis pataikė dvitaškį ir atrodė, kad "Žalgiris" pergalės iš savo rankų nepaleis. Likus žaisti 2 sekundes N.Vujčičius dviem taškais iš po krepšio sumažino deficitą iki 3 taškų (91-94). Tuomet Š.Jasikevičius prasižengė penktąjį kartą prieš G.Gustą. Jaunasis "Žalgirio" įžaidėjas prametė abi baudas, o mažą to T.Beardas per anksti įžengė į baudos aikštelę. "Maccabi" ekipai lieka 2,2 sekundės vilties. G.Shelefas pasiunčia kamuolį iš kitos aikštės pusės, D.Sharpas pagauna, apsisuka ir paleidžia tritaškį - kamuolys skrodžia tinklelį. Rezultatas tampa lygus 94-94

NOKIA arenos tribūnose džiaugsmo akimirkos - "Maccabi" išsigelbėjo jau pralaimėtose rungtynėse. Per papildomas penkias minutes Tel Avivo komanda nedovanojo "Žalgiriui" padarytos klaidos. "Maccabi" laimėjo rungtynes 107-99 ir iškovojo kelialapį į Eurolygos finalo ketvertą.

"Maccabi" ekipos lietuviui Šarūnui Jasikevičiui šis mačas tapo rezultatyviausiu jo karjeroje. Įžaidėjas per 30 minučių pelnė 37 taškus (7/9 dvitaškiai, 4/10 tritaškiai, 11/12 baudų) atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir penkis kartus prasižengė. Šiose rungtynėse Šaras surinko 37 naudingumo balus ir tapo savaitės MVP.

"Rungtynes jau buvome pralaimėję, tačiau kažkaip laimėjome ir patekome į finalo ketvertą. Džiaugiuosi dėl mūsų, tačiau liūdžiu dėl "Žalgirio".

Spaudė didelė įtampa, tačiau "Žalgiris" žaidė ramiai ir organizuotai. Buvo labai sunku žaisti prieš Sabonį. bandėme priversti jį daryti dalykus, kurie mums būtų išėję į naudą, tačiau didžiąją rungtynių dalį mums tai daryti nesisekė" - kalbėjo Š.Jasikevičius. 


0 comments:

Rašyti komentarą