NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius apie Ž.Ilgausko situaciją: "Tai absurdas"

2014-11-04
Šarūnas Jasikevičius niekada negarsėjo, kaip žmogus, ieškantis žodžio kišenėje.

Tačiau yra temų, kuriose jis tiesiog sprogsta emocijomis. Žydrūno Ilgausko pilietybė – viena tokių.

Š.Jasikevičiaus bičiulis Ž.Ilgauskas pernai paprašė JAV pilietybės, tačiau mūsų šalies galiojantys įstatymai nesuteikia teisės turėti dvigubą pilietybę. Todėl mūsų šalies pareigūnai jau pradėjo 39 metų Ž.Ilgausko pilietybės nutraukimo procedūrą.

„Aš nežinau kas vyksta Seime su šiais įstatymais. Tai yra absurdas ir aš nežinau kas ten per žmonės sėdi, – apie Ž.Ilgausko Lietuvos pilietybės atėmimo Lrytas.lt sakė Š.Jasikevičius. – Istorijų dėl pilietybių klausausi jau kelerius metus.


Manau, jog tai yra didelė mūsų šalies gėda. Man nesuvokiama, ką padarė žmogus, išaugęs Lietuvoje ir gyvenęs ten 18 metų, kad iš jo reikėtų atimti šalies pilietybę.

Ši istorija neturi nieko bendra su Ž.Ilgausku. Jis – tik pavyzdys, kuris galbūt pagaliau atvers žmonėms akis ir padės suvokti, kokie genijai sėdi Seime.“

Š.Jasikevičius nežino, kodėl Ž.Ilgauskas pernai paprašė JAV pilietybės.

„Man jis yra geras draugas ir aš žinau, koks jis yra pilietis. O jis pats yra labai nusiminęs. Kalbėjau su juo vakar, – pasakojo Š.Jasikevičius. – Jis nuliūdęs ir priblokštas, manau, kaip ir dauguma žmonių.“

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį paskelbė, jog teiks Seimui pataisas, kurios leistų Lietuvai nusipelniusiems žmonėms turėti teisę į dvigubą pilietybę.

Ž.Ilgauskui gali tekti prašyti šalies vadovės malonės. Š.Jasikevičius nespėliojo, kokių veiksmų dabar imsis buvęs jo bendražygis Kauno krepšinio mokykloje.

„Žinau, kad jam labai svarbu turėti Lietuvos pilietybę, – sakė Š.Jasikevičius. – Tačiau galiausiai tai nėra tik jo problema. Jei mes patys savus atbaidome, kas mus turėtų gerbti, jei mes patys savęs negerbiame?

Nėra jokio skirtumo, kiek jis yra davęs Lietuvos rinktinei. Ar Ilgauskas, ar Petrauskas, užaugęs Lietuvoje jis turi turėti teisę likti Lietuvos piliečiu“.

Šiemet krepšininko karjerą baigęs ir į Kauno „Žalgirio“ trenerio asistento švarką įšokęs Š.Jasikevičius ir pats buvo susidūręs su dvigubos pilietybės nesklandumais.

Jo ir graikės Annos vaikai Aila ir Lukas turi dvigubas Lietuvos ir Graikijos pilietybės.

Tačiau dukros pasuose įrašytos skirtingos pavardės – graikiškame Jasikevičius, o lietuviškame Jasikevičiūtė.  

„Kažkodėl genijai Seime negali padaryti, kad vaiko pavardė pasuose būtų ta pati, – stebėjosi Š.Jasikevičius. – Gali būti, kad mūsų liks tik pora milijonų, nes vis atsiranda tokių „patriotų“, kurie galėtų savo patriotiškumą įrodyti kitaip, nei atimdami iš žmogaus pilietybę.“

Šaltinis: lrytas.lt|Kęstutis Rimkus

0 comments:

Rašyti komentarą