NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius prieš dvikovą su "Real": "Kai kuriose vietose mes turime pranašumą" (VIDEO)

2014-11-20
Kauno "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius  Žalgirio TV laidoje pasidalino mintimis apie artėjančią dvikovą su Madrido "Real" klubu.

Š.Jasikevičius teigė, kad trys pergalės iškovotos pirmajame rate yra geras rezultatas. Kalbėdamas apie būsimą varžovą legendinis Lietuvos krepšininkas neslėpė, kad "Žalgiris" turi tam tikrų privalumų prieš Ispanijos čempionus, kuriais ir mėgins pasinaudoti:

Jeigu prieš sezoną būtume pasakę, kad pirmąjį ratą baigsime su trimis pergalėmis, tikrai būčiau sutikes su tokiu rezultatu. Pirmas ratas mums tikrai buvo neblogas, nes komanda yra nauja. Taip pat žaidžiame be vieno užseniečio kurį planavome turėti. Trys pergalės yra labai gerai, bet gaila, kad nepasisekė Italijoje. Reikia į viską daugiau ar mažiau žiūrėti pozityviai. Esame tikrai geroje situacijoje ir tai reikia išnaudoti. Antrajame rate žaisime tris rungtynes namuose. Aišku, tai nieko negarantuoja, tačiau tai yra neblogas šansas patekti į Top16.

Reikia viską daryti kaip ir iki šiol darėme. Koncentruotis tik į sekantį, varžovą, ketvirtį ar net ataką. Manau, kad "Žalgiris" šiais metais daugiau ar mažiau demonstruoja neblogą krepšinį.

- Kas labiausiai stebina per jau sužaistas penkerias rungtynes?
- Iš tikrųjų rungtynės yra treniruočių atspindys. Vyrai tikrai gerai dirba per treniruotes todėl ir gerai žaidžia. Jeigu treniruočių darbas išliks toks pat visą sezoną, manau pasieksime tikrai neblogų rezultatų. Mūsų jie nestebina per varžybas, nes gerai dirba treniruotėse. Paprastai jei krepšininkas gerai dirba treniruotėse, tai ir varžybose neblogai žais.

- Kaip jaučiates naujame trenerio amplua?
- Viskas gerai. Smagu, kad mano dienotvarkė nelabai pasikeitė. Panašiai tuo pačiu ritmu gyvenu kaip ir žaidėjas. Aišku darbas truputi pasikeitė. Iš kitos pusės lengviau, nes kai duodi patarimus būdamas treneriu ne taip kreivai žiūri. Kol kas labai smagu dirbti, o dar smagiau kai yra pergalių.

- Kaip reikės žaisti prieš Madrido "Real" komandą?
- Manau, tai komanda kuri yra pakeitusi veidą. Mirotičiaus praradimas buvo pats svarbiausias. Jie vis dar ieško savo veido, o pagrindiniai žaidėjai nėra geriausioje sportinėje formoje. Mes turime žaisti savo krepšinį. Žaisime pagal savo stipriausias puses ir manau kai kur esame pranašesni už savo varžovus. Žaidžiant namuose tikėsimės ir savo sirgalių palaikymo. Tikėkimės, kad bus už ko užsikabinti, nes tikrai yra už ko. Turime padaryti kai kuriuos dalykus. Man svarbiausia nepadaryti daug klaidų, kurių metų būtų pelnomi lengvi taškai kaip kad buvo Sasaryje. Taip pat reikėtų pristabdyti J.Carrollą kuris yra slaptasis faktorius ir gali išeiti su 25 ar 10 taškų. Mes tikrai turime kur juos pažeisti.

- Ar R.Fernandezo netektis yra didelis smūgis "Real" komandai?
- Aš manau, kad tai yra didžiulis praradimas. Žinoma jie turi J.Mačiulį, K.Riversą ar A.Nocioni, tačiau nežinau ar yra daug Europoje žaidėjų, kurie gali pakeisti R.Fernandezą ir N.Mirotičių.

- Ar nesant R.Fernandezo daugiau laiko gaus J.Mačiulis?
- Sunku pasakyti. Pavyzdžiui praeitą savaitę Stambule kuomet nebuvo Fernandezo, tai Jonas žaidės vos 13 minučių. Aišku jie turi labai daug pasirinkimų antroje ir trečioje pozicijoje. Galvoju, kad tai priklausys nuo to kaip mes ginsimės prieš kai kuriuos varžovus.

- Penktadienį mūsų laukia atkakli ir įdomi kova?
- Tai yra mūsų tikslas, kad padaryti varžybas kuo ilgiau įdomesnes ir pabandyti pabaigoje laimėti.

0 comments:

Rašyti komentarą