NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Maccabi" stilius daugiau mažiau išliko toks pat" (VIDEO)

2015-01-22
Šarūno Jasikevičiaus ir visos Kauno "Žalgirio" komandos rytoj laukia rimtas išbandymas. Į laikinąją sostinę atvyksta Eurolygos čempionai - Tel Avivo "Maccabi" krepšininkai.

Pasak "Žalgirio" trenerio Š.Jasikevičiaus "Maccabi" ant popieriaus atrodo silpniau, nei praėjusiais metais, tačiau nepaisant to išlieka pavojingu varžovu.


- Ar sekmadienio rungtynėse prieš "Neptūną" žalgiriečiai pagerino žaidimo detales lyginant su maču Atėnuose?
- Išėjome į aikštę su įdėja, kad žaisime daugiau fizinį krepšinį. Aišku, tai nesigavo pirmajame kėlinuke, bet vėliau žaidėme gana solidžiai. Klaipėdoje visada sunku žaisti, o ypač po tokios kelionės į Atėnus. Ši pergalė mums yra labai reikšminga.

- Ar artimiausiu metu būtų galima tikėtis didesnio indelio Eurolygoje iš X faktorių (S.Vene, T.Dimša)?
- Galvoju, kad taip. Dabar turime ypač įtemptą rungtynių grafiką. Savaitgalį reikės žaisti net po dvi varžybas LKL, todėl visų žaidėjų indelis taps labai svarbus. Mes tikrai tikimės pagalbos iš visų keturiolikos žaidėjų kuriuos turime komandoje.

- Ar įžvelgiate W.Cherry progresą?
- Iš tikro jam nėra lengva. Jis pirmą kartą atvyko į Europą ir nelabai supranta europietiško krepšinio, tačiau jis mokinasi ir daro pažangą. Vis dėlto jis atvažiavo vidurį sezono kuomet komandoje jau įvesta daug sistemų ir įvairių variantų. W.Cherry po truputi daro pažangą ir mes tikimės ateityje iš jo gauti dar daugiau.

- Ar Jus nustebino "Maccabi" pergalė Eurolygos finale prieš "Real" praėjusiais metais?
- Taip, nustebino. Buvau labai laimingas kaip didelis "Maccabi" fanas. Negaliu sakyti, kad labai tikėjau jų pergale prieš "Real". Puiku, ką čia daugiau gali ir pasakyti.

- Tel Avivo klubas neteko trenerio D.Blatto ir lyderio T.Rice'o ar šios netektys stipriai paveikė klubo žaidimą?
- Aš galvoju, kad taip. Manau, kad ant popieriaus "Maccabi" yra silpnesnė, nei kad buvo pernai. Galbūt visa tai tik ant popieriaus, tačiau jie išlieka labai pavojingi bet kurioje arenoje, o ypač savo. "Maccabi" jau daugelį metų žaidžia panašiu stiliumi ir dabar nelabai kas keičiasi. Jie atlieka daug keitimusi gynyboje, bando įmituoti aikštės gynybą, kuri ištikro nėra tokia. Puolime varžovai visada buvo stiprūs, turi gerų metikų, greitai pereina į puolimą ypač po periimtų kamuolių. "Maccabi" stilius daugiau mažiau išliko toks pat tik skiriasi žaidėjai, kurie visą tai išpildo.

- "Maccabi" ekipoje nemažai pajėgių legionierių, ar galima teigti, kad tai bus rimtas išbandymas "Žalgirio" gynybai?
- Eurolygoje prieš geriausias komandas visada būna sunku. Mes taip pat jau parodėme, kad galime sėkmingai gintis ir prieš geresnes komandas. Aišku gynyba bus raktas į pergalę, tačiau daug ką lems mažos detalės ir kiti faktoriai.

- Svarbu ir nusiteikimas ir pataikymas, ko trūko Atėnuose.
- "Žalgiris" kaip ir bet kuri komanda yra stipresnė namuose. Stengsimės su savo fanų pagalba laimėti rungtynes.


0 comments:

Rašyti komentarą