NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius prisiminė italus: "Iki šiol tai yra skaudžiausias pralaimėjimas mano karjeroje"

2015-09-16
Italijoje su Kauno "Žalgirio" komanda viešiantis Šarūnas Jasikevičius pasidalino mintimis apie artėjančią šio vakaro ketvirtfinalio dvikovą tarp Italijos ir Lietuvos rinktinių.

"Vaikinai kovoja kaip pašėlę. Galbūt ne viskas pavyksta, tačiau jie žaidžia su nuostabiu atsidavimu. Geriausi mūsų žaidėjai žaidžia labai daug, bet dabar kai rungtyniauja kas trečią ar antrą dieną turi laiko atsigauti. Yra dalykų kuriuos galime pagerinti, pradedant nuo Valančiūno sugrįžimo."

Legendinis Lietuvos krepšininkas prisiminė ir skaudžiausią savo karjeros pralaimėjimą. 2004-ųjų metų Atėnų Olimpinių žaidynių pusfinalyje lietuviai nusileido Italijai:

"Mes buvome pasiruošę laimėti Olimpinį auksą. Puikiai žinojome italų puolimo ginklus ir padarėme viską, tačiau kartais tokiose rungtynėse to nepakanka. Iki šiol tai yra skaudžiausias pralaimėjimas mano karjeroje".

Kalbėdamas apie Italijos rinktinę "Žalgirio" treneris išskyrė jų talentą: "Žiūrėjau keletą rungtynių. Keturi ar penki geriausi žaidėjai turi nepakartojamą talentą. Jie puikiai susitvarkė su traumų problemomis, kurios kamavo keletą žaidėjų. Aštuntfinalio mače prieš Izraelį jie tiesiog dominavo, todėl jų kelias buvo kur kas lengvesnis nei lietuvių, kurie laimėjo tik paskutinę minutę".

Pasak Š.Jasikevičiaus norint šįvakar lietuviams pasiekti pergalę reikėtų išnaudoti priekinės linijos pranašumą:

"Aš tikiu, kad rungtynių baigtis paaiškės paskutinėmis minutėmis. Vienas iš pagrindinių faktorių bus tolimi metimai. Mes galime įveikti Italiją baudos aikštelėje taip atverdami tarpus snaiperiams. Manau lietuviai turėtu žaisti per priekinę liniją. Valančiūnas turi pranašumą prieš Bargnani, taip pat prieš jį gynyboje galime pastatyti Javtoką. Jankūnas turi fizinį pranašumą prieš Gallinari. Tai bus tikrai įdomios rungtynės tarp aukštaūgių".

0 comments:

Rašyti komentarą