NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2015/2016 sezono geriausi atsakymai ir momentai (VIDEO)

2016-06-19

Barselonoje krepšinio kursai su Š.Jasikevičiumi

2016-06-16
Šarūnas Jasikevičius liepos mėnesį Barselonoje ne tik dalyvaus krepšinio stovykloje, tačiau taip pat praves krepšinio kursus.

Liepos 10-ąją dieną lietuvis antrus metus iš eilės darbuosis krepšinio stovykloje "Campus playmaker II".

Savaitę laiko truksiančiuose užsiėmimuose "Žalgirio" treneris padės vaikams tobulinti vadovavimo, žaidimo ir tempo valdymo, sprendimų priėmimo, aikštės matymo, kamuolio kontrolės, metimo technikos elemetus.

Liepos 12-ąją įvyks "ESPIN Basketball" organizuojamas trumpas krepšinio kursas su Š.Jasikevičiumi. Legendinis Lietuvos krepšininkas kalbės apie profesionalaus krepšinio pagrindus, asmeninę patirtį, perėjimą iš krepšininko į trenerio karjerą.

2015-2016 SEZONO APŽVALGA

2016-06-10

 2015-2016
SEZONAS

Rugpjūčio 24 d. Kauno "Žalgirio" krepšininkai pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Kaip ir praėjusiais metais komandą sezonui ruošė Šarūnas Jasikevičius, kol vyriausiasis ekipos treneris G.Krapikas darbavosi Lietuvos vyrų rinktinėje.

Pirmosiose draugiškose rungtynėse žalgiriečiai Druskininkuose 84-82 palaužė Kazachstano rinktinę.

Rugsėjo 14 d. "Žalgirio" treniruočių stovykla persikėlė į Italiją. Kaorlės kurorte įsikūrę žalgiriečiai sudalyvavo draugiškame šešių komandų "Città di Caorle" krepšinio turnyre.

Pirmajame mače Lietuvos čempionai 73-75 nusileido Trevizo komandai. Antrąją turnyro dieną kauniečiai 68-56 nugalėjo Jeruzalės "Hapoel" ekipą.

Viešėdamas Italijoje Š.Jasikevičius nepraleido progos pristatyti savo autobiografinės knygos "Vincere non basta".

Pasirengimo ciklą "Žalgiris" baigė pralaimėjimu Europos taurės čempionams Maskvos srities "Khimki" krepšininkams (83-86). Šiam mačui jau vadovavo G.Krapikas.

Naująjį 2015/2016 metų sezoną stipriausia Lietuvos komanda atidarė pergale 78-64 Šiauliuose prieš vietos krepšininkus.

Eurolygos startas žalgiriečiams taip pat susiklostė sėkmingai. Pirmose rungtynėse žalgiriečiai 66-62 išvykoje palaužė Zielionos Gora "Stelmet" ekipą.

Spalio 24 d. Š.Jasikevičius Kauno Akropolyje prie knygyno "Pegasas" pristatė savo autobiografinę knygą "Laimėti neužtenka".



Pirmąją sezono grandų dvikovą laimėjo kauniečiai, savo aikštėje 79-70 palaužė "Lietuvos rytą".

LKL čempionate G.Krapiko auklėtiniai laimėjo pirmąsias 9 rungtynes įskaitant dvi pergales prieš vilniečius, tačiau lapkričio pabaigoje netikėtai suklupo prieš Kėdainių "Nevėžio" komandą (82-88).

Eurolygoje "Žalgiris" įveikė visus potencialius savo varžovus dėl bilieto į Top16 etapą įskaitant vieną skambiausių sezono pergalių prieš Barselonos krepšininkus Katalonijoje (92-88).

Eurolygos reguliariajame sezone kauniečiai pasiekė 5 pergales ir užėmę 4-ąją vietą žengė į Top16 etapą.

Eurolygos Top16 etapą kauniečiai pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės ("Laboral Kutxa" ir "Brose Baskets"), po šių nesėkmių Kauno "Žalgirio" vyriausiojo trenerio pareigas perėmė Š.Jasikevičius.

Sausio 10 d. Š.Jasikevičius debiutinėse rungtynėse 94-77 nugalėjo Prienų-Birštono "Vytauto" komandą.



Startas Eurolygoje Šarui nebuvo pergalingas, tačiau "Žalgiris" tik po atkaklios kovos 92-86 išvykoje nusileido Eurolygos čempionams Madrido "Real" krepšininkams.

Neilgai trukus buvo pasiekta ir pirmoji pergalė Eurolygoje. Sausio 22-ąją dieną Š.Jasikevičiaus vadovaujama ekipa savo aikštėje 75-55 sutriuškino Pirėjaus "Olympiacos" klubą.

Vasario 19 d. Š.Jasikevičius pradėjo kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus. Pirmą kartą organizuotame Karaliaus Mindaugo taurės varžybose žalgiriečiai 77-64 ketvirtfinalyje įveikė "Nevėžį", o pusfinalyje 90-67 "Vytautą".

Didžiajame finale "Žalgiris" susitiko su šeimininkais Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkais. Pastarieji po ilgos pertraukos klubui iškovojo trofėjų (57-67).

Kovo 5 d. Š.Jasikevičius atšventė savo jubiliejų.

Eurolygos Top16 etape kauniečiams buvo itin sunku. Stiprūs varžovai nedalino taškų. Antrajame etape su dviem pergalėmis "Žalgiris" liko paskutinis.

LKL pirmenybėse Š.Jasikevičiaus auklėtiniai iškovojo 32 pergales ir užtikrintai tapo reguliariojo sezono nugalėtojais.

Lietuvos lygos ketvirtfinalyje žalgiriečiai susitiko su Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komanda. Čia be didesnių ceremonijų Š.Jasikevičiaus auklėtiniai 3:0 laimėjo seriją.

Pusfinalyje "Žalgiris" taip pat be kluptelėjimų 3:0 laimėjo seriją prieš Utenos "Juventus" ekipą.

LKL finale po dviejų metų pertraukos vėl susikirto "Žalgirio" ir "Neptūno" keliai. Pirmąją akistatą laimėjo kauniečiai (83-72), tačiau Klaipėdoje šeimininkai įtikinamai nugalėjo šalies čempionus ir išlygino serijos rezultatą.

Vėliau sekė trys iš eilės užtikrintos "Žalgirio" pergalės ir čempionų titulas. Š.Jasikevičiui, tai buvo pirmasis trofėjus vyriausiojo trenerio kėdėje, bei trečioji LKL nugalėtojų taurė per pastaruosius trejus metus.


Birželio 8-ąją dieną ant nugalėtojų rankų suspindo LKL aukso žiedai ir 2015-2016 metų sezonas buvo oficialiai uždarytas.

Šį sezoną Kauno "Žalgiris" sužaidė 74-erias rungtynes iš kurių 51-erios baigėsi pergalėmis. Š.Jasikevičiui stojus prie komandos vairo buvo iškovotos 29 pergalės iš 44-erių rungtynių.

Š.Jasikevičiaus rungtynės 2015/2016 m. sezone pagal užimamas pareigas:
PareigosRungtynėsPergalėsPralaimėjimai
Asistentas30228
Vyr. treneris442915
Iš viso:745123

Š.Jasikevičius – apie čempionų titulą, sunkiausią momentą ir "Žalgirio" ateitį (VIDEO)

Po penktųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynių Šarūno Jasikevičiaus veidą puošė plati šypsena. Prieš pusmetį tapęs Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiuoju treneriu kaunietis rado pergalių receptą, kuris Š.Jasikevičiui atnešė pirmąjį šalies čempionų titulą kaip vyriausiajam treneriui.

„Man svarbiausia – nacionalinis čempionatas. Ir mes vėl jį laimėjome. Laimėjome pirmenybes labai neblogai sužaisdami atkrintamąsias. Tai yra maloniausia, nes vasaros poilsį pasitinkame būdami čempionais. Nieko negali būti svarbiau už tai. Labai malonu“, – apie sėkmingai pabaigtą 2015-2016 metų sezoną kalbėjo Š.Jasikevičius.

Tiesa, pergalingai finišavęs sezonas yra tik viena naujai iškepto vyriausiojo „Žalgirio“ komandos trenerio darbo pusė. Įžaidėjo paieškos, komandos žaidimo stygų derinimas antroje sezone dalyje bei svarbiausių LKL rungtynių metu pasiekta optimali sportinė forma pažymėjo pirmąjį, iššūkių kupiną Š.Jasikevičiaus trenerio karjeros darbo sezoną.

Dabar, nusileidus sezono uždangai ir atėjus užtarnautam poilsiui, Š.Jasikevičius kartu su „Žalgiris TV“ galėjo ramiai pasikalbėti apie didžiausius sezono išbandymus, smagiausias akimirkas bei jau ryškėjančią ateities „Žalgirio“ viziją.

– Treneri, sezonas baigėsi iškovotu LKL čempionų titulu. Mintims jau kiek susidėliojus, kaip vertinate visą nueitą kelią iki čempionų žiedų?
– Sezonas buvo permainingas. Tikrai nėra lengva sezono metu pakeisti trenerį. Nėra lengva didžiajai sezono daliai prarasti pagrindinį įžaidėją ir pagrindinį vidurio puolėją. Tai dvi pozicijos, kurios yra pačios svarbiausios krepšinyje. Manau, tai mums labai daug kainavo šiais metais. Iš kitos pusės – bent jau man svarbiausia yra nacionalinis čempionatas ir mes vėl jį laimėjome. Laimėjome pirmenybes neblogai sužaisdami atkrintamosiose varžybose. Tai yra maloniausia, nes vasaros poilsį pasitinkame būdami čempionais. Nieko negali būti svarbiau už tai.

– Dar 2014 metais buvote krepšininkas. Vėliau tapote trenerio asistentu, o nuo šių metų pradžios teko pereiti į vyriausiojo trenerio amplua. Ar per šį trumpą laikotarpį ir išmokote daugiausiai?
– Taip, iš tikrųjų, viskas daugiau ar mažiau vyksta taip, kaip ir galvojau, kad bus, kai tik tapau trenerio asistentu. Tai darbas, kuris, turiu pripažinti, man net nėra darbas, o malonumas. Taip, kartais nėra lengva, bet šiame darbe daugiau malonumo nei sunkumo. Trenerio darbą pradėjau prieš dvejus metus su savo turimomis idėjomis ir viskas vyksta taip, kaip ir galvojau.

– Kas buvo sunkiausia pirmajame kaip vyriausiojo trenerio sezone?
– Sunkiausias momentas – įžaidėjo ieškojimas. Netikėtai išėjus Mantui Kalniečiui, praradome savo pagrindinį kūrėją. Man krepšinyje yra svarbiausia turėti žaidėjus, kurie galėtų kurti žaidimą, kurie galėtų sudaryti progas kitiems krepšininkams. Taigi sunkiausia buvo ieškoti krepšininko tarp krūvos kitų žaidėjų ir tuo pačiu ruošti komandą rungtynėms. Peržiūrėjome 30-35 kandidatų sąrašą. Kitas sunkus momentas – pralaimėjimas Karaliaus Mindaugo taurės finale. Viskas vyko vieneriose rungtynėse ir, reikia pripažinti, kad varžovai sužaidė puikias rungtynes, o mes turėjome juodą dieną. Taip būna, bet vis dėlto, kai ateini kovoti dėl vieno iš titulų be pagrindinio įžaidėjo ir pagrindinio vidurio puolėjo, yra labai sunku. Tuo labiau prametėme dvidešimt laisvų metimų. Tas titulas paspruko iš mūsų rankų ir buvo nemalonu. Vėliau viską užbaigėme viską gerai tai maloniau.

– Jerome‘ui Randle‘ui reikėjo laiko įsižaisti, buvo kalbėta ir apie komandos taiklumo problemą Eurolygoje. Ar tuo metu komandą palaikė Jūsų bei trenerių štabo tikėjimas, kad sezono pabaigoje matysite kitokį „Žalgirio“ žaidimą?
– Taip, įžaidėjo pozicija yra labai svarbi krepšinyje. Kai J.Randle‘as surado savo vietą komandoje, komandai iškart tapo lengviau. Tai yra žaidėjas, kuris gali labai greitai žaisti, ir kuris gali pataikyti. Šis krepšininkas buvo įsigytas su tokio žaidimo vizija. Galbūt vizija išsipildė kiek vėliau nei planuota, bet gerai, kad ji išvis išsipildė. Malonu dėl to. O dėl metikų – šioje komandoje nebuvo nominalių snaiperių. Turėjome žaidėjus, kurie gali pataikyti, bet tai ne jų stiprioji žaidimo pusė. Tai yra akcentas, kurio reikės ieškoti kitam sezonui.

– Turite vieną naujojo sezono komandos paveikslo dėlionę – įžaidėją Leo Westermanną. Ar ilgai ieškojote šio krepšininko?
– Žaidėjus, kurie norime, daugiau mažiau žinome. Aišku, reikia laukti ir pasižiūrėti ir į mūsų galimybes, ar galime sau leisti juos įsigyti. Leo anksčiau baigė sezoną ir norėjo žaisti Eurolygoje, todėl derybos su juo įvyko netikėtai greitai. Tikriausiai sutapo mūsų ir jo reikalavimai, todėl nebereikėjo laukti. Tai žaidėjas, kuris dar yra jaunas, bet yra itin patyręs. Tikimės, kad jis Kaune darys pažangą ir bus tokiu krepšininku, kokiu buvo vadinimas, kuomet buvo vienas geriausių jaunųjų Europos krepšininkų.

 – Esate pats rungtyniavęs prieš L.Westermanną ar šis faktas prisidėjo prie to, kad krepšininką matysime „Žalgiryje“?
– Žaidžiau prieš L.Westermanną eilę kartų. Tuo metu tai buvo labai perspektyvus krepšininkas. Gaila, kad jis turėjo traumų, bet daugiau ar mažiau visi blogi dalykai jau praeityje. Tikiuosi, kad jis bus vienas iš tų žmonių, kuris ves „Žalgirį“ į priekį kitą sezoną.

– Nuo kito sezono „Žalgirio“ laukia naujo formato Eurolygos turnyras. Ar pokyčiai stipriausio klubinio krepšinio turnyre kaitina Jūsų kaip trenerio kraują?
-Taip, nėra kalbos. Žaisdami šio sezono „Top 16“ grupėje pajautėme, kokia bus kito sezono Eurolyga. Norisi suburti komandą, kuri laimėtų kuo daugiau rungtynių. Eisime šia kryptimi. Norime, kad komanda būtų ambicinga, nes pats Eurolygos projektas yra ambicingas ir žaisti šiame turnyre bus sunku.

– Kokia yra Jūsų kito sezono „Žalgirio“ žaidimo vizija?
– Noriu, kad žaistume truputį greičiau ir turėtume truputį daugiau kūrėjų. Norėtųsi rasti žaidėjų, kurie gali pataikyti iš toli. Žinote, kiekvienais metais bandai suburti komandą ir ji visada turi pliusų ir minusų. Net neabejoju, kad taip bus ir artėjančiame sezone.

Šaltinis: zalgiris.lt

LKL aukso žiedų įteikimas |2016.06.08| (FOTO-5)

2016-06-08

Šarūnui Jasikevičiui įteiktas LKL aukso žiedas

Trečiadienio vakarą Trakų rajone įsikūrusiame 5 žvaigždučių viešbutyje "IDW Esperanza resort" buvo oficialiai uždarytas 23-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas.

Ceremonijos metu Kauno "Žalgirio" vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui ir visai komandai buvo įteikti LKL aukso žiedai.

Š.Jasikevičiui, tai jau trečiasis Lietuvos čempionų titulas iš eilės. Prieš tris metus Eurolygos legenda šį pasiekimą pasiekė būdamas krepšininku, o praėjusį sezoną - trenerio asistentu.

2015-2016 metų LKL sezono geriausieji:
Reguliariojo sezono MVP: Vytautas Šulskis ("Vytautas");
Labiausiai patobulėjęs žaidėjas: Edgaras Ulanovas ("Žalgiris");
Geriausias legionierius: Danielis Ewing'as ("Neptūnas");
Geriausias treneris (žurnalistų nuomone): Dainius Adomaitis ("Neptūnas");
Geriausiai besiginantis žaidėjas: Artūras Jomantas ("Lietuvos rytas");
Garbingiausias žaidėjas: Mindaugas Girdžiūnas ("Neptūnas");
Metų "skrydis": Arvydas Šikšnius ("Neptūnas");
Šokėjų kovų nugalėtojos: Klaipėdos "Neptūno" šokėjos "Leader dance"
Geriausia organizacija: Klaipėdos "Neptūnas"

Simbolinis geriausių žaidėjų penketukas
Įžaidėjas: Danielis Ewing'as ("Neptūnas");
Atakuojantis gynėjas: Spenceris Butterfield'as ("Juventus");
Lengvasis krašto puolėjas: Edgaras Ulanovas ("Žalgiris");
Sunkusis krašto puolėjas: Paulius Jankūnas ("Žalgiris");
Vidurio puolėjas: Antanas Kavaliauskas ("Lietuvos rytas");

Finalo serijos MVP: Jerome'as Randle'as ("Žalgiris");

Š. Jasikevičius: "Mes likome šeimininkais savo kieme" (VIDEO)


Š.Jasikevičius: "Pelnytai iškovojome čempionų žiedus" (VIDEO)

2016-06-07

Čempionų sutikimas prie "Žalgirio" arenos |2016.06.06| (FOTO-7)

Šaro triumfas LKL čempionate |2016.06.06| (FOTO-20)

"Žalgiris" - "Neptūnas" |2016.06.06| (FOTO-14)


Čempionų sutikimas prie "Žalgirio" arenos (VIDEO)

2016-06-06

Šaro triumfas laimėjus LKL čempionų titulą 2016 (VIDEO)


Š.Jasikevičius nuvedė "Žalgirį" į Lietuvos čempionų sostą

Šarūnas Jasikevičius iškovojo pirmąjį trofėjų vyriausiojo trenerio poste.

Legendinio šalies krepšininko vadovaujami žalgiriečiai pirmadienį Kaune penktosiose finalo serijos rungtynėse 97-70 sutriuškino Klaipėdos "Neptūną" ir iškovojo Lietuvos čempionų titulą.

Š.Jasikevičiui, tai trečiasis Lietuvos čempionų titulas, prieš du metus jis triumfavo būdamas žaidėju, o pernai vyriausiojo trenerio asistentu.

Kauno "Žalgiris": Brock'as Motumas 13, Renaldas Seibutis 11, Martynas Pocius, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas 10, Edgaras Ulanovas 9, Lukas Lekavičius ir Ian'as Vougioukas 6, Kasparas Vecvagaras 4, Vytenis Lipkevičius 2 taškai;

Klaipėdos "Neptūnas": Danielis Ewingas 19, Martynas Mažeika 11, Jerai Grant'as 10, Mindaugas Girdžiūnas 8, Angus'as Brandt'as ir Vytautas Šarakauskas 6, Travis'as Bader'is 5, Arvydas Šikšnius ir Laurynas Beliauskas 2, Trent'as Plaisted'as 1 taškas;

Šarūno Jasikevičiaus finalų istorija

2016-06-04
32-ajame finale dalyvaujantis Šarūnas Jasikevičius penktadienį Klaipėdoje padėjo tvirtą žingsnį link savo pirmojo titulo vyriausiojo trenerio karjeroje. Žalgiriečiai LKL finalo serijoje prieš "Neptūną" pirmauja 3:1 ir pirmadienį Kaune gali padėti lemiamą tašką.

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris per savo profesionalo karjerą yra dalyvavęs net 76-ose finalo rungtynėse iš kurių 55-erios baigėsi pergalėmis ir 25-ais iškovotais titulais.

Eurolygos legenda yra pralaimėjęs vos 6-erius finalus iš 31 sužaistų ir nė karto nepralaimėjo dviejų finalų iš eilės.

Nuo 2003-ųjų (vasario 23d.) iki 2009-ųjų (birželio 1d.) Š.Jasikevičius laimėjo 14-a finalų iš eilės.

Š.Jasikevičiaus finalų statistika (klubinė karjera):
SezonasGWLTurnyrai
1998-99303LKL
1999-00110Slovėnijos taurė
2000-01440Copa del Rey, ACB
2001-02101Copa del Rey
2002-03550Copa del Rey, ACB, Eurolyga
2003-04550Izraelio taurė, Izraelio lyga, Eurolyga
2004-05550Izraelio taurė, Izraelio lyga, Eurolyga
2007-08642Graikijos taurė, ESAKE
2008-09651Graikijos taurė, ESAKE, Eurolyga
2009-10532Graikijos taurė, ESAKE
2010-11752Turkijos taurė, Turkijos lyga
2011-12633Graikijos taurė, ESAKE
2012-13633Copa del Rey, ACB
2013-14642LKL
2014-15550LKL, LKF taurė
2015-16532LKL, Karaliaus Mindaugo taurė
Iš viso:765521Čempionų titulai - 25
G - rungtynės, W - pergalės, L - pralaimėjimai;


LKL - Lietuvos krepšinio lyga;
Copa del Rey - Ispanijos taurė;
ACB - Ispanijos krepšinio lyga;
ESAKE - Graikijos krepšinio lyga;
LKF taurė - Lietuvos krepšinio federacijos taurė;

--- Laimėti finalai
--- Pralaimėti finalai
--- Finalas tęsiasi

Š.Jasikevičius: "Pergalė pasiekta su fantastiška gynyba" (VIDEO)


"Neptūnas" - "Žalgiris" |2016.06.03| (FOTO-2)


Š.Jasikevičius atsidūrė per žingsnį nuo pirmojo titulo trenerio karjeroje

Šarūnas Jasikevičius su Kauno "Žalgirio" komanda atsidūrė per žingsnį nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulo.

Kauniečiai ketvirtose finalo serijos rungtynėse Klaipėdoje 74-50 susitvarkė su Klaipėdos "Neptūno" krepšininkais ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:1.

Klaipėdos "Neptūnas": Mindaugas Girdžiūnas 8, Arvydas Šikšnius, Jerai Grantas ir Vytautas Šarakauskas 6, Danielis Ewing'as 5, Angusas Brandt'as ir Trentas Plaisted'as 2 taškai;

Kauno "Žalgiris": Jerome'as Randle'as 17, Brock'as Motumas 12, Martynas Pocius ir Ianas Vougioukas 7, Renaldas Seibutis ir Paulius Jankūnas 6, Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas 5, Robertas Javtokas 4, Siim-Sander Vene 3, Vytenis Lipkevičius 2 taškai;