NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] Lietuvių smūgis JAV "Svajonių komandai" (VIDEO)

2016-09-29
"Pritrūko keliolikos centimetrų, kad įvyktu didžiausia sensacija per visą krepšinio istoriją. Galingieji amerikiečiai, kurie negalėjo pralaimėti, beveik pralaimėjo. Lietuviams beliko paguodos rungtynės dėl bronzos medalių. Tačiau lietuviai turėtu gauti specialų medalį už tai, jog visiems laikams pakeitė pasaulio požiūrį į krepšinį", taip po pusfinalio mačo rašė JAV spauda "Associated Press".

Lygiai prieš šešiolika metų Sidnėjaus Olimpinėse žaidynėse lietuviai su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje sudrebino pasaulio krepšinį ir nuėmė nuo amerikiečių galvų nenugalimumo aureolę.

Pusfinalio rungtynėse mūsų šalies rinktinė nė per žingsnį nenusileido iš didžiausių NBA žvaigždžių sudarytai komandai.

Likus žaisti 4,6 sekundes lietuviai turėjo paskutinę ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Š.Jasikevičius, tačiau desperatiškas tolimas metimas tikslo nepasiekė (83:85). Nuskambėjus finaliniam švilpukui amerikiečiai iš džiaugsmo bėgo į aikštelės vidurį tarsi būtų laimėję kovą dėl savo gyvybės.

Po rungtynių amerikiečių komandos žaidėjas Ray Allen'as kalbėjo: "Jei kamuolys būtų įkritęs, tai mus būtų persekioję visą mūsų gyvenimą".

"Prieš žengiant į aikštę buvau labai nervingas. Žmonės gali sakyti ką nori, bet mes buvome priblokšti" atviravo A.McDyess'as apie paskutines rungtynių sekundes.

Š.Jasikevičius dar po grupės varžybų, kuriose lietuviai JAV rinktinei nusileido 9 taškais kalbėjo: "Manau, kad jie pralaimės rungtynes. Manau, kad pralaimės čia, nes elgiasi lyg, tai būtų atostogos".

Nors amerikiečiai Sidnėjuje laimėjo visas rungtynes ir pasidabino aukso medaliais, tačiau viešpatavimas krepšinyje baigėsi.

Po dviejų metų Pasaulio čempionate Indianapolyje JAV rinktinė liko tik 6-oje vietoje, Atėnų Olimpinėse žaidynėse 2004-aisiais tenkinosi bronzos medaliais, 2006 m. Pasaulio čempionate vėl treti.

Amerikiečiai tik po 8 metų pertraukos Pekino Olimpinėse žaidynėse vėl užkopė į krepšinio viršūnę.

Šarūnas Jasikevičius pusfinalyje žaidė fantastiškai. Rinktinės įžaidėjas per 34 minutes pelnė 27 taškus (3/5 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 6/6 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir 4 kartus prasižengė.

"Niekada nemačiau geresnio pasirodymo olimpiadoje už Š.Jasikevičiaus spektaklį. 34 minutės, 27 taškai, 3 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 0 prarastų kamuolių. Buvęs Merilendo universiteto žaidėjas tokių rodiklių pasiekė dengdamas G.Paytono ir J.Kiddo - žmonių, kuriems penkerius metus klijuojame geriausių pasaulio gynėjų etiketes. T.Hardway šalia jo atrodė apgailėtinai. Taip, tas pats T.Hardway, kuris tik prieš savaitę pasirašė 12 mln. dolerių kontraktą su "Miami Heat" - rašė "CBS SportsLine".



0 comments:

Rašyti komentarą