NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

2016-ųjų metų apžvalga

2017-01-01

 2016-ųjų metų
APŽVALGA


2016-uosius metus Kauno "Žalgiris" pradėjo pergalingai. Kauniečiai pirmose dvejose LKL pirmenybių rungtynėse įveikė Panevėžio "Lietkabelio" ir Utenos "Juventus" komandas.

Sausio 8 d. "Žalgiris" pirmose šių metų Eurolygos rungtynėse susitiko su Bambergo "Brose Baskets" ekipa. Žalgiriečiai 63-96 patyrė triuškinantį pralaimėjimą vokiečiams ir po šio mačo iš komandos pasitraukusį Gintarą Krapiką pakeitė Šarūnas Jasikevičius.

Sausio 10 d. Š.Jasikevičius debiutinėse rungtynėse 94-77 nugalėjo Prienų-Birštono "Vytauto" komandą.

Startas Eurolygoje Šarui nebuvo pergalingas, tačiau "Žalgiris" tik po atkaklios kovos 92-86 išvykoje nusileido Eurolygos čempionams Madrido "Real" krepšininkams.



Neilgai trukus buvo pasiekta ir pirmoji pergalė Eurolygoje. Sausio 22-ąją dieną Š.Jasikevičiaus vadovaujama ekipa savo aikštėje 75-55 sutriuškino Pirėjaus "Olympiacos" klubą.

Vasario 19 d. Š.Jasikevičius pradėjo kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus. Pirmą kartą organizuotame Karaliaus Mindaugo taurės varžybose žalgiriečiai 77-64 ketvirtfinalyje įveikė "Nevėžį", o pusfinalyje 90-67 "Vytautą".

Didžiajame finale "Žalgiris" susitiko su šeimininkais Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkais. Pastarieji po ilgos pertraukos klubui iškovojo trofėjų (57-67).

Kovo 5 d. Š.Jasikevičius atšventė savo jubiliejų.

Eurolygos Top16 etape kauniečiams buvo itin sunku. Stiprūs varžovai nedalino taškų. Antrajame etape su dviem pergalėmis "Žalgiris" liko paskutinis.

LKL pirmenybėse Š.Jasikevičiaus auklėtiniai iškovojo 32 pergales ir užtikrintai tapo reguliariojo sezono nugalėtojais.

Lietuvos lygos ketvirtfinalyje žalgiriečiai susitiko su Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komanda. Čia be didesnių ceremonijų Š.Jasikevičiaus auklėtiniai 3:0 laimėjo seriją.

Pusfinalyje "Žalgiris" taip pat be kluptelėjimų 3:0 laimėjo seriją prieš Utenos "Juventus" ekipą.

LKL finale po dviejų metų pertraukos vėl susikirto "Žalgirio" ir "Neptūno" keliai. Pirmąją akistatą laimėjo kauniečiai (83-72), tačiau Klaipėdoje šeimininkai įtikinamai nugalėjo šalies čempionus ir išlygino serijos rezultatą.

Vėliau sekė trys iš eilės užtikrintos "Žalgirio" pergalės ir čempionų titulas. Š.Jasikevičiui, tai buvo pirmasis trofėjus vyriausiojo trenerio kėdėje, bei trečioji LKL nugalėtojų taurė per pastaruosius trejus metus.



Birželio 8-ąją dieną ant nugalėtojų rankų suspindo LKL aukso žiedai ir 2015-2016 metų sezonas buvo oficialiai uždarytas.

Liepos mėnesį Š.Jasikevičius antrus metus iš eilės perteikė savo patirtį jauniesiems krepšininkams krepšinio stovykloje Barselonoje "Campus playmaker II".

Rugpjūčio 27 d. Kauno "Žalgiris" pradėjo pasiruošimą 2016/2017 metų sezonui.

Pirmose kontrolinėse rungtynėse žalgiriečiai 102-68 sutriuškino Južno "Khimik" komandą, tačiau antrajame mačo 69-74 turėjo pripažinti Maskvos srities "Khimki" pranašumą.

Rugsėjo 11 d. Kauniečių treniruočių stovykla persikėlė į Italiją. Savaitę laiko trukusį vizitą vainikavo draugiškas keturių komandų "Città di Caorle" krepšinio turnyras.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai pusfinalyje 83-55 įveikė "De' Longhi", o finale 76-65 pranoko "Umana Reyer". Turnyras Italijoje buvo paskutinė "Žalgirio" repeticija prieš prasidedant naujam sezonui.

Sezono startas Lietuvos čempionams susiklostė nesėkmingai. Kauniečiai pirmose LKL rungtynėse išvykoje 86-90 nusileido Panevėžio "Lietkabelio" komandai. Tiesa, tai buvo paskutinis "Žalgirio" pralaimėjimas šiais metais šalies čempionate. Vėliau sekė 15-a pergalių iš eilės.

Eurolygos sezoną Š.Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo nesėkme Atėnuose prieš "Panathinaikos", tačiau jau kitą savaitę savo aikštėje 78-73 įveikė Vitorijos klubą ir įsirašė pirmąją pergalę. Vėliau sekė 4 pralaimėjimai iš eilės iki antrosios pergalės prieš Stambulo "Galatasaray".

Iki metų pabaigos žalgiriečiai iškovojo dar keturias pergales Eurolygoje, o paskutinėse metų rungtynėse 78-70 įveikė Milano "EA7 Emporio Armani" komandą.

Š.Jasikevičiaus rungtynės 2016-aisiais metais pagal užimamas pareigas:
PareigosRungtynėsPergalėsPralaimėjimai
Asistentas321
Vyr. treneris755025
Iš viso:785226
 
Š.Jasikevičiaus rungtynės 2016-aisiais metais lygose:
LygaRungtynėsPergalėsPralaimėjimai
LKL47425
Eurolyga28820
KMT321
Iš viso:785226

0 comments:

Rašyti komentarą