NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Vieneri Šaro metai vyriausiojo trenerio poste

2017-01-10
Prabėgo lygiai metai kuomet Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą savo karjeroje vadovavo komandai būdamas vyriausiuoju treneriu oficialiose rungtynėse.

Kauno "Žalgirio" vairą Eurolygos legenda perėmė iš Gintaro Krapiko po skaudaus kauniečių pralaimėjimo Eurolygoje prieš Bambergo "Brose Baskets".

Debiutinėse rungtynėse Š.Jasikevičiaus vadovaujami žalgiriečiai savo aikštėje 94-77 pranoko Prienų-Birštono "Vytauto" komandą.

Eurolygoje debiutuoti pergale nepavyko, tačiau lietuvio treniruojamas "Žalgiris" metė rimtą iššūkį Eurolygos čempionams Madrido "Real" krepšininkams.

Pirmosios pergalės Europoje nereikėjo ilgai laukti. Jau kitoje dvikovoje Šaro komanda sutriuškino ne bet ką, o Eurolygos vicečempionę Pirėjaus "Olympiacos". Tiesa, tai buvo viena iš dviejų pergalių Top16 etape  2015/2016 m. sezone.



Vasarį Š.Jasikevičiaus laukė pirmoji titulo medžioklė - Karaliaus Mindaugo taurė. Vilniuje vykusiame turnyre "Žalgiris" nukeliavo iki finalo, tačiau ten suklupo prieš šeimininkus.

2015/2016 m. sezoną Šaras baigė triumfuodamas. Jis nuvedė "Žalgirį" į Lietuvos čempionų sostą ir iškovojo pirmąjį trofėjų vyriausiojo trenerio poste.

Nors 2016/2017 metų LKL sezoną "Žalgiris" pradėjo nesėkme, tačiau po to sekė 17-a pergalių iš eilės ir užtikrintos lyderių pozicijos.

Eurolygoje Š.Jasikevičius įrodinėjo skeptikams ko vertas šio sezono "Žalgiris". Šešios pasiektos pergalės ir parodyti dantys eilei stipriausių Europos komandų.

Per vienerius metus Š.Jasikevičius turėjo 78-erius mačus iš jų 52 dvikovos baigėsi "Žalgirio" pergalėmis.

Š.Jasikevičiaus rungtynės vyriausiojo trenerio poste:
LygaRungtynėsPergalėsPralaimėjimai
LKL47425
Eurolyga28820
KMT321
Iš viso:785226

0 comments:

Rašyti komentarą