NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius – apie puikų žaidėjų paruošimą, įžaidėjų grandį ir likusius sezono uždavinius (VIDEO)

2017-04-14
Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai garbingai baigė pasirodymą naujojo formato Eurolygos sezone. Iškovotos keturiolika pergalių bei ne sykį ant menčių paguldyti turnyro favoritai privertė Europą garsiau tarti „Žalgirio“ vardą.

Kovoms Europoje pasibaigus, vyriausiasis „Žalgirio“ ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius su „Žalgiris TV“ kalbėjo apie svarbiausius sezono Eurolygoje akcentus bei žvelgė į likusią sezono dalį ir LKL čempionato batalijas.

„Galvoju, kad vis tiek jau apsipratome su ta idėja, jog Eurolygos rungtynių šiame sezone nebus, – kalbėjo  vyriausias „Žalgirio“ treneris. – Reikia užversti tą puslapį ir pradėti ruoštis pagrindiniam Lietuvos titului – bandyti jį iškovoti. Paprasčiausiai ne pirmi metai ateina toks laikas, aišku, tos pirmos kelios dienos yra labai keistos, bet vėliau įeini į rutiną. Tuo labiau dabar mūsų laukia labai daug rungtynių iš eilės. Reikia susikoncentruoti ir žengti toliau.“

Lyg po padidinamuoju stiklu žalgiriečių žaidimą narstę krepšinio ekspertai išskyrė ne vieną pagerėjusį Kauno ekipos žaidimo faktorių, lyginant su ankstesniais sezonais Eurolygoje. Padidėjęs rezultatyvių perdavimų skaičius, geresnis pataikymas iš žaidimo – tapo vienais svarbiausių raktų į sėkmę. Tiesa, Eurolygoje žalgiriečiai pasižymėjo ir puikios sportinės formos faktoriumi – net devyni komandos krepšininkai sužaidė visas 30 sezono rungtynių, o Antanas Kavaliauskas praleido tik vienerias. Kalbėdamas apie tai, Š.Jasikevičius gyrė komandos fizinio rengimo trenerius ir pačius žaidėjus.

„Visų pirma, reikia pagirti mūsų fizinį pasiruošimą ir fizinio rengimo trenerius, kurie gerai paruošė žaidėjus. Aišku, reikia daug laurų atiduoti ir patiems žaidėjams. Stebinti juos, galima atkreipti dėmesį, kiek daug laiko jie skiria traumų prevencijai bei kaip rūpinasi savo kūnu. Akcentavome mitybą svarbiais sezono momentais, tokiais kaip Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, kur viską lemia vienerios rungtynės. Galų gale, svarbiu faktoriumi tampa ir poilsis. Matosi, kad komanda į visus šiuos aspektus žiūri profesionaliai. Žinoma, įtakos turėjo ir sėkmės faktorius. Būna, jog kai kurios traumos yra nelaimingo atsitikimo pasekmė. Apskritai, tai buvo vienas iš mūsų stiprybių sezone“, – teigė Š.Jasikevičius.

Eurolygoje Š.Jasikevičiaus komandos atakoms vadovo trys jauni įžaidėjai – Kevinas Pangosas, Lukas Lekavičius ir Leo Westermannas. Vienos svarbiausių komandos grandžių žaidėjų amžiaus vidurkis nesiekė net 24-erių metų. Vyriausiasis žalgiriečių treneris mintyse grįžo į laikus, kuomet pats buvo tokio amžiaus bei įvertino savo auklėtinių pasirodymą Eurolygoje.

„Jeigu lyginčiau mūsų įžaidėjus su savimi, pamenu, jog būdamas panašaus amžiaus jaučiau begalinį norą kažką įrodyti. Kartais netgi nepriimant pačių protingiausių sprendimų. Kaip bebūtų, „Žalgiris“ dėl to gal ir buvo stiprus, nes turėjo ambiciją ir ėjo kautis su didžiausiais Europos klubais. Mūsų įžaidėjai rodė pavyzdį – stengėsi kibti į atlapus didžiosioms žvaigždėms ir daugelyje rungtynių jiems tai pavyko. Ką visi trys jie tikrai davė – tai begalinę energiją. Galvoju, kad jų sprendimai, komandos valdymas, su kiekviena dvikova, labiau priprantant prie sistemos, buvo didžiuliai žingsniai. Labai džiaugiamės jais“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Nemenkas pergalių kraitis Eurolygos sezone padovanojo ne vieną emociškai stiprią akimirką po Eurolygos rungtynių ne tik klubo sirgaliams, bet ir, žinoma, žaidėjams bei trenerių štabui. Paprašytas išskirti skambiausią sezoną pergalę, Š.Jasikevičius prisiminė kovą Kaune su Maskvos CSKA, kuomet žalgiriečiai iškovojo pergalę, nepaisant iš rungtynių ketvirtajame kėlinyje dėl dviejų techninių pražangų pašalinto vyriausiojo trenerio.

„Galbūt dar sykį sugrįžčiau į pergalę prieš CSKA, nes norėčiau būti tokiose rungtynėse iki jų pabaigos, – šypsojosi Š.Jasikevičius. – Buvo smagu, kad nugalėjome Eurolygos čempionus. Žinau, kaip „Žalgirio“ fanai nori kiekvieną kartą nugalėti CSKA. Apskritai, buvo daug teigiamų momentų. Kaip bebūtų, man vienas iš svarbiausių dalykų, jog žaidėjai pajautė , kad sirgaliai yra kartu su komanda. Jeigu sezono pradžioje sirgaliai gana atsargiai žiūrėjo į komandą, manau , kad sezono gale žaidėjai su žiūrovais tapo vienu kumščiu. Labai smagu, o ir atmosfera „Žalgirio“ arenoje buvo nuostabi. Sirgaliai tikrai buvo mūsų šeštas žaidėjas.“

Sezonui pasiekus finišo tiesiąją, Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris turi aiškų planą – leisti pailsėti lyderiams bei kuo labiau įtraukti į komandos žaidimą jaunuosius krepšininkus.
„Manau, kad dabar reikia pagauti kažkokį balansą – duoti žaidėjams poilsio ir kartu neprarasti gero ritmo bei, žinoma reikia, kad jaunimas įgautų patirties. Yra užduočių iš mūsų pusės, kaip viską padaryti ir mes bandysime. Aišku, prioritetas yra laimėti“, – aiškino Š.Jasikevičius.


Šaltinis: zalgiris.lt

0 comments:

Rašyti komentarą