NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Buvusių Šaro komandų derlius: nuo stipriausių žemynuose iki visiško kracho

2017-07-08
Pasibaigus 2016/2017-ųjų metų sezonui apžvelgėme kaip sekėsi buvusioms Šarūno Jasikevičiaus komandoms kovoti dėl titulų.

Prabėgusiame sezone buvo iškovoti devyni titulai. Stambulo "Fenerbahce" ir Golden State Warriors komandos galėjo džiaugtis tapusiais stipriausiais savo žemynuose.

Puikius sezonus turėjo Liublianos "Union Olimpija", bei Atėnų "Panathinaikos" ekipos, kurios po ilgesnio laiko vėl tapo  savo šalies čempionatų nugalėtojais.

Tiesa ne visoms komandos teko garbė į viršų kelti trofėjus. Barselonos ekipa išgyveno turbūt vieną prasčiausių sezonų klubo istorijoje. Tuo tarpu "Maccabi" tenkinosi tik vienu titulu, o vilniečiai ir vėl liko be nieko.

Merilendo "Terrapins (1994-1998)
Merilendo universiteto krepšininkams 2016/2017 metų sezonas buvo vienas prasčiausių per paskutinius du dešimtmečius.

Mark'o Turgeon'o auklėtiniai sezoną baigė su 24 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais. "Big Ten" konferencijos ketvirtfinalyje "Terrapins" 64:72 nusileido Šiaurės Vakarų universiteto studentams.

Šeštąjį reitingą turėję "vėžliukai" Vakarų regiono pirmajame varžybų ture 65:76 turėjo pripažinti Xavier (11 reitingas) universiteto pranašumą.

Merilendo komanda nuo 1997-ųjų metų pirmą kartą baigė kovas jau po pirmojo raundo.

Vilniaus "Lietuvos rytas" (1998-1999 ir 2010)
Ne ką geresnį sezoną išgyveno ir vilniečiai. Sostinės ekipa trečią kartą per paskutinius ketverius metus nepateko į Lietuvos krepšinio lygos finalą ir tenkinosi trečiąja vieta.

Karaliaus Mindaugo taurės varžybose titulo savininkai patyrė visišką fiasko. R.Kurtinaičio auklėtinius jau ketvirtfinalyje 87:84 eliminavo Utenos "Juventus" krepšininkai.

Europos taurės turnyro reguliariajame sezone iškovoję tris pergales "Lietuvos rytas" krepšininkai iškopė į Top 16 etapą, tačiau ten trijų pergalių nepakako ir baigė pasirodymą.

Liublianos "Union Olimpija" (1999-2000)
Praėjęs sezonas "Union Olimpija" krepšininkams buvo fantastiškas nepaisant kuklaus pasirodymo tarptautiniuose turnyruose.

Liublianos komanda po aštuonerių metų pertraukos tapo stipriausiais savo šalyje. Slovėnijos lygos finale Gašpero Okorno auklėtiniai 3:1 triumfavo prieš "Rogaška" ekipą.

"Union Olimpija" krepšininkai taip pat džiaugėsi ir šalies taure 86:81 palaužę KRKA pasipriešinimą.

Adrijos lygoje slovėnams sekėsi sunkiau ir pasiekę 10 pergalių liko 11-oje vietoje, Europos taurės varžybose pasiekta tik viena pergalė.

Barselonos "FC Barcelona" (2000-2003 ir 2012-2013)
Prabėgęs sezonas katalonams buvo visiškas krachas tiek Europoje, tiek vietiniame fronte.

Nuolatinių traumų kamuojama Barselonos komanda Eurolygoje patyrė 18 pralaimėjimų ir baigė kovas po reguliariojo sezono.

Ispanijos taurės varžybose katalonus pusfinalyje 67:76 eliminavo Valensijos krepšininkai, kurie tą patį padarė su "Barselona" ir Ispanijos lygos ketvirtfinalio serijoje (2:1).

Tai buvo trečias kartas klubo istorijoje kuomet komanda nepateko į Ispanijos lygos finalą.

Tel Avivo "Maccabi" (2003-2005)
Dar vienas Europos grandas kuriam praėjęs sezonas buvo katastrofiškas.

Eurolygoje žydai pasiekė vos 10 pergalių ir užėmę 14-ąją vietą liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Izraelio čempionate "Maccabi" jau trečius metus iš eilės nesugeba tapti stipriausia savo šalyje. Šįkart Tel Avivo krepšininkai 74:85 pusfinalyje nusileido "Maccabi Haifa" ekipai.

Vienintelė paguoda "Maccabi" klubui buvo iškovota šalies taurė.

Indianos "Pacers" (2005-2007-ųjų sausis)
Indianapolio krepšininkai NBA reguliariajame sezone iškovojo 42 pergales ir užėmę 7-ąją vietą Rytų konferencijoje pateko į atkrintamąsias varžybas.

Tiesa ten "Pacers" klubas neturėjo jokių vilčių prieš čempionų titulą gynusią Klivlendo "Cavaliers" ekipą (serija pralaimėta 4:0).

Golden State Warriors (2007-ųjų sausis - 2007)
Auksinės valstijos krepšininkai po metų pertraukos susigrąžino NBA čempionų titulą ir tapo stipriausia Pasaulio komanda.

"Warriors" reguliariajame sezone iškovojo 67 pergales ir užtikrintai tapo Vakarų konferencijos nugalėtojais. Pakeliui link finalo Steve'o Kerr'o auklėtiniai traiškė visus varžovus laimėdama visas serijas sausu rezultatu 4:0.

Finale "Warriors" taip pat nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš buvusių čempionų "Cavaliers" krepšininkų, serija baigėsi 4:1.

Atėnų "Panathinaikos" (2007-2010 ir 2011-2012)
Daugkartiniams Eurolygos čempionas praėjęs sezonas buvo vienas sėkmingiausių per pastaruosius trejus metus. "Panathinaikos" klubas po dviejų metų pertraukos susigrąžino Graikijos čempionų vardą finalo serijoje 3:2 pranokę amžinuosius varžovus Pirėjo "Olympiacos".

Atėnų komanda taip pat džiaugėsi šeštą kartą iš eilės iškovota Graikijos taure. Pakeliui link titulo žalieji pusfinalyje 77:67 įveikė raudonuosius, o finale 68:59 palaužė "Aris" krepšininkus.

Eurolygoje Xavi Pascualio auklėtiniams taip pat sekėsi neblogai. Iškovoję 19 pergalių jie baigė reguliarųjį sezoną būdami 4-oje vietoje. Tiesa atkrintamosiose "Panathinaikos" serijoje iki trijų pergalių 0:3 neprilygo Stambulo "Fenerbahce" su Željko Obradovičiumi.

Stambulo "Fenerbahce" (2011)
Željko Obradovičius praėjusį sezoną pirmą kartą klubo istorijoje nuvedė "Fenerbahce" į Europos viršūnę.

Turkai savo žiūrovų akivaizdoje Eurolygos finale 80:64 nugalėjo Pirėjo "Olympiacos" komandą.

Vietiniame fronte "Fenerbahce" turėjo ir skaudžių akimirkų. Taurės varžybose juos jau ketvirtfinalyje 74:82 eliminavo kita Stambulo ekipa "Anadolu Efes".

Turkijos lygos finale Ž.Obradovičiaus auklėtiniai 4:0 pranoko "Besiktas" komandą.

Prie viso to Eurolygos čempionai rudenį pridėjo Prezidento taurės titulą.

Buvusių Š.Jasikevičiaus komandų iškovoti titulai 2016/2017 m. sezone:
KomandaČempionų titulai
Merilendo "Terrapins"0
Vilniaus "Lietuvos rytas"0
Liublianos "Union Olimpija"2
Barselonos "FC Barcelona Lassa"0
Tel Avivo "Maccabi"1
Indianos "Pacers"0
Golden State Warriors1
Atėnų "Panathinaikos"2
Stambulo "Fenerbahce"3
Iš viso:9

0 comments:

Rašyti komentarą