NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai išplėšė pergalę prieš Prancūzijos čempionus

2020-01-31
Kauno "Žalgirio" krepšininkai iškovojo antrąją pergalę paeiliui Eurolygoje.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai išvykoje po dramatiškos kovos 79:74 palaužė Prancūzijos čempionus - Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Rungtynių pradžioje tylos minute buvo pagerbti anapilin iškeliavę Kobe Bryant'as ir Robertas Archibaldas, o pirmosios rungtynių atakos (24 ir 8 sekundžių taisyklėmis) simboliškai buvo pažeistos.

Didžiąją rungtynių dalį pirmavo kauniečiai, o likus žaisti 4 minutes trečiajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (48:37).

Ketvirtajame kėlinyje prancūzai pradėjo mažinti deficitą ir likus žaisti 6 minutes rezultatas tapo lygus (61:61), o vėliau po D.Lighty taškų išsiveržė į priekį (63:61).

Likus žaisti 2 minutes varžovų treneris Z.Mitrovičius užsidirbo antrąją techninę pražangą ir buvo priverstas apleisti vyriausiojo trenerio postą.

Likus žaisti 47 sekundes J.Tayloras dar kartą išvedė ASVEL į priekį (74:73), tačiau likus žaisti pusę minutės L.Lekavičius įsmeigė tritaškį ir persvėrė rezultatą (76:74). Vėliau varžovai buvo nubausti nesportine pražanga, Z.LeDay'us pataikė vieną baudą, o vėliau T.Walkupas dviem baudos metimais įtvirtino pergalę.

Lietuvos čempionai iškovoję 8 pergales šiuo metu rikiuojasi 13-oje vietoje.

Kitą savaitę laukia dvejos Eurolygos rungtynės. Antradienį namuose priims Pirėjo "Olympiacos", o ketvirtadienį išvykoje dvikova su Eurolygos vicečempionais "Anadolu Efes".

Vilerbano ASVEL: Jordanas Tayloras 15, Davidas Lighty 14, Theo Maledonas 13, Livio Jean-Charlesas 12, Tonye Jekiri 11, Ismaelis Bako 6, Adreianas Payne'as 3 taškai;

Kauno "Žalgiris": Lukas Lekavičius 21, Artūras Milaknis ir Jock'as Landale'as 12, Thomas Walkupas 11, Zachas LeDay'us 9, Edgaras Ulanovas 6, Paulius Jankūnas 5, Nigelis Hayesas 3 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą