NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Barcos" gynyba iki ketvirtojo kėlinio neegzistavo"

2021-05-29
Šarūnas Jasikevičius po dramatiškos pergalės pusfinalyje prieš Milano komandą neliko patenkintas savo auklėtinių žaidimu gynyboje. Pasak trenerio ne tokių rungtynių tikėjosi ir būtent prasta gynyba privedė prie didelių vargų:

"Sveikinimai mūsų žaidėjams ir sirgaliams. Tiesą pasaknt ši pergalė šiek tiek keista, ne tokių rungtynių tikėjomės. Maniau, kad bus šiek tiek sunkiau rinkti taškus prieš Milano komandą. Manau, kad abejose prieš tai žaistose rungtynėse su Milano ekipa parodėme solidžią gynybą. Galvojau, kad finalo ketverte su tinkamu mentalitetu mes sugebėsime juos sustabdyti dar geriau. Bet mes to nepadarėme. Visada kalbame apie detales, detales. Man tai yra svarbiausias dalykas, nes tikiu kad pabaigoje jos nulemia baigtį. Mes neatlikome visų detalių tinkamai, neatlimome tinkamų pražangų. Mes žinojome varžovų žaidėjų stipriąsias rankas, kur jie bandys eiti, bet nesugebėjome jų sustabdyti. Išsikasėme sau duobę. Reikia atiduoti žaidėjams nuopelnus, kad nenuleido galvos. Turėjome bėdų su pražangomis, bet mes toliau dirbome. Gynyba ketvirtajame kėlinyje buvo tai kas pakeitė dalykus. Vienuolika praleistų taškų per kėlinį prieš Milano komandą yra tikrai geras darbas. Bet mes negalime per kėlinį praleisti 24 ir 29 taškus. Jūs visi prieš finalo ketvertą kalbėjote apie "Barcos" gynybą. "Barcos" gynyba iki ketvirtojo kėlinio neegzistavo, o tai dėl ko mes vargome. Mums reikia viską pradėti statyti nuo gynybos. Turime 48 valandas, kad pasiruoštume prieš vieną geriausiai Eurolygoje puolančių komandų. Ir jeigu gynyboje nežaisime aukščiausiu lygiu, tai laukia sunkus vakaras." - teigė Šaras.

Š.Jasikevičius spaudos konferencijoje išskyrė ir mačo herojų Cory Higginsą:

"Reikia išskirti Cory Higginsą, kuris turi tokių rungtynių patirties. Normalu, kad vienas ar du žaidėjai turi problemų su pražangomis. Tačiau Cory turi brandos likti susitelkusiam ant suolelio, palaikyti komandą ir vėliau grįžti į rungtynes ir atlikti tai ką ir turi atlikti. Akivaizdu, kad jo pergalingas metimas paskutiniame kėlinyje mums buvo labai svarbus. Pataikyti tokį metimą finalo ketverte yra nuostabu." - kalbėjo katalonų treneris.

0 comments:

Rašyti komentarą