NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius prieš žūtbūtinį mūšį: "Turime kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir centimetro aikštelėje"

2021-05-03
Šarūno Jasikevičiaus ir "FC Barcelona" komandos rytoj laukia žūtbūtinis mūšis Eurolygoje. Tik pergalė penktose serijos rungtynėse prieš "Zenit" išsaugotų katalonų šansus kovoti dėl čempiono titulo.

Barselonos treneris prieš lemiamas rungtynes kalbėjo, kad dabar reikės atiduoti visą save ir parodyti kovingumą. Šaras vėl kartojo, kad žaidimas gynyboje bus labai svarbus, tačiau išskyrė ir kitus dalykus:

"Atvykstame į penktąsias serijos rungtynes ir laikas atiduoti viską, bei palikti visą save aikštelėje. Mes pasimokėme iš to ko nesugebėjome padaryti ir aš tikiu, kad mano žaidėjai žino jog reikia žaisti kiečiau, labiau disciplinuotai, bei su aiškiomis idėjomis. Rytoj mes turėsime dar vienerias rungtynes ir mes dirbome aštuonis mėnesius, kad šias rungtynes žaistume namų aikštelėje. Turime pasistengti žaisti gerą krepšinį. Manau, kad šioje serijoje mes dar nesužaidėme nė vienerių pilnų gerų rungtynių, o mes tai bandysime padaryti. Mums reikia žinoti ką atakuoti ir kaip tai padaryti. Po ketverių rungtynių reikia žinoti kur jie bandys rizikuoti, o kur ne. Visų pirma turime kovoti. Kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir centimetro aikštelėje. Jeigu varžovas atkovoja 14 kamuolių daugiau nei tu, vadinasi neatiduoti maksimumo. Pirmiausia ką turime padaryti, tai dalykus, kuriuos galime kontroliuoti. Turime tęsti žaidimą gynyboje. Mes žaidėme gerai gynyboje, bet penktose rungtynėse reikės žaisti dar geriau. Privalome užbaigti atakas puolime - pulti po krepšiu, būti kietiems ir nesitikėti pražangų, nes atkrintamosiose lengvų švilpukų nebūna. Mes turime tikrai labai mažą dvitaškių pataikymo procentą, taip pat per mažai išmetame tritaškių. Turime ties šiais dalykais patobulėti ir daug geriau žaisti gynyboje."

Penktasis serijos mačas "Palau Blaugrana" arenoje bus žaidžiamas rytoj 22:00 val.

0 comments:

Rašyti komentarą