NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Balandžio 24 d. Monake startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos
*Balandžio 26 d. Antrasis Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačas
*Balandžio 18 d. bus sužaistas nukeltas mačas su "Besiktas".

Š.Jasikevičius: "Mūsų pasirodymas šįvakar - didžiulis nusivylimas"

2024-04-15
Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo "Turk Telekom" komandai neslėpė nusivylimo, o ypač komandos gynyba:

"Mūsų pasirodymas šįvakar mums buvo didžiulis nusivylimas. Matėme, kad nesame pasiruošę šioms rungtynėms, ypač gynybai. Mūsų gynybinis pasirodymas buvo labai labai prastas. Negalėjome nieko apsunkinti varžovui ir galiausiai jie pelnė 95 taškus. Šiuo metu negalime parodyti kietumo kaip komanda. Mes darome daug psichologinių klaidų ir turime jas ištaisyti per labai trumpą laiką." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Ankaroje "Fenerbahce" patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą paeiliui

Stambulo "Fenerbahce" komanda Turkijos sostinėje patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą paeiliui.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai vietiniame fronte 91:95 turėjo pripažinti Ankaros "Turk Telekom" ekipos pranašumą.

"Feneris" su 21 pergale ir 5 pralaimėjimais rikiuojasi antroje vietoje Turkijos čempionate, o iki reguliariojo sezono pabaigos lieka vos keturi mačai.

Š.Jasikevičiui, tai buvo antrasis pralaimėjimas Turkijos lygoje. Prieš savaitę buvo nusileista "Anadolu Efes" klubui.

Šią savaitę Šaro laukia dar dvejos rungtynės Turkijos pirmenybėse. Ketvirtadienį - nukeltas susitikimas su Stambulo "Besiktas", o šeštadienį dvikova prieš "Darussafaka" komandą. Abejos rungtynės bus žaidžiamos "Ulker sports" arenoje.

Rungtynės prasidėjo Mahmutoglu dvitaškiu (0:2), sužaidus 2 min. Sestina pelnė du taškus su pražanga (0:5). Sužaidus daugiau, nei 3 min. šeimininkai pelnė pirmuosius taškus (2:7). Likus žaisti 4 min. Ulubay'us tritaškiu išlygino rezultatą (9:9), tačiau Papagiannis atsakė metimu iš vidutinio nuotolio (9:11). Netrukus Ulubay'us įsmeigė dar vieną tritaškį ir pirmą kartą išvedė "Turk Telekom" į priekį (12:11). Likus žaisti pusantros minutės Papagiannis sudrebino krepšį dėjimu su pražanga ir persvėrė rezultatą (15:16), o vėliau graikas pridėjo dar 4 taškus, tačiau kėlinio pabaigoje Brownas išprovokavo pražanga metant iš trijų taškų zonos ir sumetęs baudas išlygino rezultatą 20:20.

Antrojo ketvirtčio pradžioje Brownas metimu iš po krepšio išvedė šeimininkus į priekį (22:20), tačiau Pierre'as žaidimu nugara baudos aikštelėje išlygino rezultatą (22:22). Tuomet Ankaros ekipa surengė spurtą 8:0 (30:22) ir Šaras buvo priverstas paprašyti minutės pertraukėlės. Po pasitarimo Mahmutoglu pataikė dvitaškį (30:24), bet Palmeris atsakė tritaškiu (33:24). Likus žaisti 4 min. šeimininkų persvara tapo dviženklė (39:29). Po minutės varžovų treneris buvo nubaustas technine pražanga, o tuo pasinaudojęs "Feneris" sumažino deficitą iki 3 taškų (39:36). Po pirmos mačo pusės 44:42 pirmavo "Turk Telekom".

Po pertraukos Papagiannis pataisęs netaiklų komandos draugo metimą išlygino rezultatą (44:44). Vėliau Wallace'as atsakė 5 taškais paeiliui (49:44), tačiau Madaras lygiai taip pat pelnė 5 taškus ir atstatė pusiausvyrą 49:49. Sestina tritaškiu išvedė "Fenerį" į priekį (51:52), tačiau tuomet Palmeris įsmeigė du tritaškius (57:52). Likus žaisti 3 min. Brownas pataikė iš toli (62:57), o vėliau tritaškį pridėjo ir Palmeris (65:57). Likus žaisti 2 min. šeimininkai susigrąžino dviženklę persvarą (67:57). Prieš lemiamą ketvirtį "Feneris" turėjo 9 taškų deficitą (70:61).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Guleras pelnė du taškus su pražanga (72:61), Biberovičius atsakė tritaškiu (72:64). Browno tolimas metimais taip pat pasiekė tikslą (75:64). Sužaidus beveik 4 min. Ulubay'us įsmeigė dar vieną tolimą metimą ir šeimininkų persvara tapo 14 taškų (80:66). Baigiant įpusėti kėliniui Papagiannis sudrebino krepšį dėjimu (82:70), tuo tarpu Wallace'as įsiveržęs į baudos aikštelę pelnė taškus (84:70). Likus žaisti 4 min. Biberovičius įmetė tritaškį (84:73), tačiau Jonesas atsakė dėjimu (86:73). Biberovičius pataikė dar vieną tolimą metimą, o likus žaisti 3 min. Papagiannis dėjimu sumažino atsilikimą iki 8 taškų (86:78). Po dar vieno Biberovičiaus tolimo metimo komandas skyrė tik 5 taškai (86:81). Likus žaisti 1:24 min. Biberovičius realizavo dvi baudas (87:83), varžovai atsakė dviem Wallace'o taškais (89:83). Paskutinę rungtynių minutę Madaras pelnė taškus iš po krepšio (89:85). Likus žaisti 40 sek. Guduričius užsidirbo techninę pražangą, o tuo pasinaudoję šeimininkai įgijo 7 taškų persvarą (92:85). Likus žaisti 24 sek. Madaras pelnė du taškus su pražanga prasiveržęs į baudos aikštelę (92:88), Palmeris atsakė dviem baudomis (94:88). Likus žaisti sekundę Biberovičius dar pataikė tritaškį, tačiau pergalę 95:91 iškovojo "Turk Telekom".

Ankaros "Turk Telekom": Tyrone'as Wallace'as 22, Jamesas Palmeris 21, Okbenas Ulubay'us 16, Brandonas Brownas 15, Ismailas Ulusoy'us 8, Jarrodas Jonesas 7, Boranas Guleras 4 taškai;

Stambulo "Fenerbahce": Tarikas Biberovičius 23, Yamas Madaras 20, Georgios Papagiannis 18, Nathanas Sestina 10, Marko Guduričius 7, DyShawnas Pierre'as 6, Melihas Mahmutoglu 5, Šehmusas Hazeras 2 taškai;

"Fenerbahce" Eurolygos atkrintamąsias pradės kitą trečiadienį

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama Stambulo "Fenerbahce" komanda Eurolygos atkirntamąsias varžybas pradės kitą trečiadienį.

Eurolygos tinklapis šiandien paskelbė pirmųjų dviejų serijos rungtynių tvarkaraštį.

Pirmieji du mačai vyks Monako aikštėlėje, o serija startuos balandžio 24-ąją dieną. Antroji dvikova numatyta balandžio 26-ąją dieną.

Kol kas dar nėra patvirtinta trečiųjų rungtynių Stambule data, bei galimų susitikimų jei prireiktų ketvirtųjų ar penktųjų serijos rungtynių.

Š.Jasikevičiaus ketvirtfinalio serijoje lauks Monakas su Mike'u Jamesu

2024-04-13
Pasibaigus Eurolygos reguliariajam sezonui paaiškėjo Stambulo "Fenerbahce" varžovas atkrintamosiose varžybose.

Šarūno Jasikevičiaus ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių lauks akistata su Monako klubu.

"Feneris" galutinėje rikiuotėje liko 6-oje vietoje, tuo tarpu "AS Monaco" ekipa užėmė trečiąją vietą ir turės namų aikštelės pranašumą.

Eurolygos atkrintamosios startuos balandžio 23-ąją dieną, o tikslus rungtynių tvarkaraštis ir laikai paaiškės kiek vėliau.

Š.Jasikevičius būtent prieš Monako klubą debiutavo "Fenerbahce" vyriausiojo trenerio poste. Tuomet turkai šventė pergalę 86:74, tačiau patyrė pralaimėjimą svečiuose 67:76.

Š.Jasikevičiui, tai bus jau šeštosios Eurolygos atkrintamosios varžybos trenerio karjeroje.

Šaras dukart varžėse ketvirtfinalių serijoje vadovaujant Kauno "Žalgiriui" (2018 ir 2019 m.), o pastaruosius trejus metus stovėdamas prie Barselonos klubo vairo. Treneriui, tik 2019-aisiais metais nepavyko triumfuoti ir iškopti į finalo ketvertą.

Š.Jasikevičius: "Buvome per vieną gynybą nuo visiškos kontrolės"

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo Pirėjuje džiaugėsi pagerėjusiu komandos žaidimu, tačiau nuogastavo, kad prarasta kontrolė neleido pasiekti pergalės:

"Tai buvo neįtikėtinos rungtynės pakeliui į atkrintamąsias. Tiek atmosfera, tiek intensyvumas. Buvo momentas, kai kontroliavome rungtynes, bet žaidėme prieš labai gerą varžovą. Buvo akimirka, kai atsilikome. Ypač pratęsime, kai buvome priekyje 5 taškais, tada praradome kontrolę ir tai buvo viskas. Tai skaudu, buvome per vieną gynybą nuo visiškos kontrolės, bet mums viskas klostėsi ne taip gerai. Mums reikia tokių rungtynių prieš atkrintamąsias. Detalės yra labai svarbios tokio tipo rungtynėse." - sakė treneris.

Šaras taip pat užsiminė ir apie atkrintamųjų varžovą:

"Daug svarbiau, kaip jaučiasi žaidėjai, nei kad jų individualus meistriškumas. Turėjome labai blogą savaitę, bet šiandien buvome labai geri. Žaidėme daug rungtynių. Taip, sezoną baigėme šeštoje vietoje. Dabar be emocijų reikia pažvelgti į Monaką. Tai viena geriausių komandų Eurolygoje. Labai solidus projektas, kuris išlaiko savo trenerius ir žaidėjus." - kalbėjo Š.Jasikevičius. 

Pirėjuje per pratęsimą pralaimėjęs "Feneris" liko šeštoje vietoje

2024-04-12
Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pralaimėjimu baigė Eurolygos reguliarųjį sezoną.

Stambulo "Fenerbahce" komanda paskutinėse rungtynėse Pirėjuje 81:84 per pratęsimą turėjo pripažinti praėjusių metu vicečempionų - "Olympiacos" krepšininkų pranašumą.

Turkai su 20 pergale ir 14 pralaimėjų užėmė 6-ąją vietą. Tai lėmė, kad Eurolygos atkrintamosiose varžybose Šaro kariaunos laukia serija su Monako klubu.

Ketvirtfnalių serijos prasidės balandžio 23-ąją dieną, o tikslus tvarkaraštis paaiškės po įkrintamųjų varžybų, kurios kitą savaitę išaiškins likusias dvi komandas.

Rungtynės prasidėjo Papanikolaou dviem taškais (2:0), tuo pačiu atsakė Pierre'as (2:2). Po Dorsey tritaškio priekyje atsidūrė turkai (2:5), vėliau Šanli pelnė 4 taškus paeiliui (2:9). Šeimininkus į priekį traukė Canaanas pataikęs du tritaškius (8:13). Likus žaisti 3 min. Canaanas pataikė dar vieną tolimą metimą, o po Sikmos taškų komandas skyrė tik 1 taškas (13:14). Paskutinę kėlinio minutę Larentzakis išlygino rezultatą (16:16), Biberovičius atsakė tritaškiu (16:19), tačiau Canaanas aidint pirmojo kėlinio sirenai įsmeigė tolimą metimą 19:19.

Biberovičius baudų metimais vėl išvedė "Fenerį" į priekį (19:21), Wrightas atsakė dėjimu (21:21). "Olympiacos" pelnė 4 taškus be atsako ir persvėrė rezultatą (25:21). Įpusėjus kėliniui McKissicas užbaigė greitą ataką (29:23). Likus žaisti 4 min. Šanli tolimu metimu sumažino atsilikimą iki 3 taškų (31:28). Po pirmos mačo dalies 38:34 pirmavo "Olympiacos".

Sužaidus daugiau, nei 3 min. Hayesas dvitaškiu sumažino deficitą iki minimumo (40:39), o po Dorsey taškų vėl priekyje buvo "Fenerbahce" (40:41). Likus žaisti 4 min. Hayesas įsmeigė tritaškį (44:46), tačiau tuo pačiu atsakė Sikma (47:46). Po minutės Hayesas buvo nubaustas technine pražanga (49:46). Likus žaisti 2 min. Canaanas ir Wilbekinas apsikeitė tolimais metimais (51:49). Wilbekinas tritaškiu uždarė trečiąjį kėlinį palikdamas Pirėjo klubui tik 1 taško pranašumą (53:52).

Papagiannis prasiveržęs pelnė du taškus su pražanga ir išvedė "Fenerį" į priekį (53:55). Sužaidus beveik 3 min. Fallas išlygino rezultatą (58:58). Guduričius greitoje atakoje pelnė du lengvus taškus (58:60), tačiau Larentzakis atsakė taškais su pražanga (61:60). Įpusėjus kėliniui Gossas įsmeigė tritaškį (64:60). Likus žaisti 4 min. Šanli pasižymėjo iš po krepšio (64:62), o Hayesas individualiais veiksmais išlygino rezultatą (64:64). Likus žaisti kiek daugiau, nei 2 min. Hayesas įsmeigė tritaškį (64:67). Po dar dviejų Hayeso taškų "Feneris" įgijo 4 taškų persvarą likus žaisti pusantros minutės (65:69), McKissicas atsakė taškais su pražanga (68:69). Likus žaisti 38 sek. Gossas pataikęs vieną baudos metimą išlygino rezultatą (69:69). Paskutinės "Fenerio" ir "Olympiacos" atakos buvo netikslios ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Pratęsime Guduričius pataikė tritaškį (69:72), o Fallas atsakė dėjimu (71:72). Sužaidus minutę Guduričius realizavo dvi baudas (71:74). Calathesas pelnė du taškus atkovojus kamuolį likus žaisti pustrečios minutės (73:76). Po dar dviejų Guduričiaus taškų turkai įgijo 5 taškų persvarą (73:78). Canaanas likus žaisti pusantros minutės įsmeigė tritaškį (76:78), o vėliau baudų metimais išlygino rezultatą (78:78). Likus žaisti 18 sek. Canaanas dvitaškiu išvedė "Olympiacos" į priekį (80:78). "Feneris" paskutinėje atakoje prarado kamuolį, o vėliau Canaanas išprovokavęs pražangą realizavo dvi baudas (82:78). Likus žaisti 1,1 sek. Wilbekinas dar pataikė tritaškį (82:81), o Walkupas atsakė baudomis (84:81).

Pirėjo "Olympiacos": Isaiah Canaanas 27, Shaquielle'as McKissicas 12, Kostas Papanikolaou 8, Giannoulis Larentzakis ir Luke'as Sikma 7, Nigelis Williamsas-Gossas ir Moustapha Fallas 6, Nikola Milutinovas 5, Thomas Walkupas, Alecas Petersas ir Moses Wrightas 2 taškai;

Stambulo "Fenerbahce": Nigelis Hayesas-Davisas 21, Scottie Wilbekinas 12, Sertačas Šanli 11, Tyleris Dorsey 10, Marko Guduričius 9, Tarikas Biberovičius 7, DyShawnas Pierre'as 4, Georgios Papagiannis 3, Nickas Calathesas ir Yamas Madaras 2 taškai;

Instagram: šiandien Pirėjuje paskutinės Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės