NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: "Jeigu nori būti stipriausiu turi aplošti visus" (VIDEO)

2014-04-26
Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse prieš "Lietuvos rytą" išliko optimistu. Anot krepšininko ketvirtą vietą užėmusiam "Žalgiriui" nėra jokių problemų jau pusfinalyje kovoti prieš Vilniaus "Lietuvos rytą".

- Šiandien išvydome dvi skirtingas rungtynių puses - pirmoje visišką dominavimą, o kas antroje pusėje nutiko?
- Pradėjome vaikščiodami. Jei antroje mačo pusėje prasileidi 52 taškus, tai rungtynių tikrai nelaimėsi. Viskas ėjosi pagal planą, tačiau trečio kėlinuko pradžioje padusome ir paleidome iniciatyvą. Gavosi taip, kad dominuodami rungtynėse leidome varžovams pasivyti, o vėliau "loterijoje" nepasisekė ir padarėme per daug klaidų.

- Rungtynių pabaigoje gavote techninę pražangą kas ten įvyko?
- Nežinau, nenoriu daug šnekėti apie teisėjus, nes tik daugiau problemų bus. Gauti techninę pražangą tokiu metu yra labai sunku. Vis dėlto yra kaip yra. Aš visą karjerą apie teisėjų darbą daug nekalbu.

- Ką galvojate apie, tai kad jau pusfinalyje gali tekti žaisti su "Lietuvos rytu"?
- Nėra jokių problemų absoliučiai. Visi žino, kad mūsų tikslas yra LKL - pirmoji vieta. Mes žinome, kad turėjome labai blogą reguliarųjį sezoną. Pasistatėme savo į tokią vietą kur teoriškai negalėjome pasirinkti silpnesnio varžovo. Galu gale reikia aplošti visus varžovus pradedant Pasvaliu, o jei juos praeiname ir "Lietuvos rytą". Jeigu nori būti stipriausiu turi aplošti visus, o kada laimėti ketvirtfinalyje, pusfinalyje ar finale nėra jokio skirtumo.

- Ar tai, kad šis LKL sezonas bus kitoks Lietuvos krepšiniui yra gerai?
- Pirmiausia jei yra tokia situacija, tai į ją reikia žiūrėti iš dviejų pusių. Pirmas - "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" dirba blogai, abu turi prastą sezoną. O kitos komandos tikrai eina į priekį ir tokia situacija susidarė. Reikia pripažinti, kad "Žalgirio" sezoną su šešiais pralaimėjimais yra labai prastas. Pastaruoju metu esame pagerinę žaidimą, tačiau jį dar reikia gerinti norint užimti aukštas vietas.

- Kas Jūsų akimis būti stipriausia komanda iš kitos pusės - Šiauliai, Prienai, Klaipėda, Utena:
- Nežinau. Tik žinau, kad visos jos ten yra panašaus pajėgumo komandos. Prienai labai specifinė komanda, Šiauliai antroje sezono pusėje žaidžia labai gerai, o Utena tikrai turi gerą komandėlę. Ten visko gali būti, ypač kai yra didžiulis spaudimas išlošti pirmąsias namų rungtynes. Lentelė parodo, kad "Lietuvos rytas" turėjo šiek tiek geresnį sezoną, o visos kitos komandos yra daugiau mažiau vienodos.


0 comments:

Rašyti komentarą