NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaro ir Annos vestuvės |2017.07.21| (FOTO-4)

2017-07-22

Graikijoje aukso žiedus sumainė Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka

2017-07-21
Penktadienį Graikijoje aukso žiedus sumainė Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka.

Po aštuonerių metų draugystės pora nusprendė atšokti vestuves Annos gimtinėje.

Pora susipažino 2009-aisiais metais kuomet Š.Jasikevičius žaidė Atėnų "Panathinaikos" klube.

Jaunavedžiai augina du vaikus - dukrą Ailą ir sūnų Luką.


"Campus Playmaker III" stovyklos uždarymas |2017 liepa| (FOTO-12)

2017-07-16

Paskutinė stovyklos diena |2017 liepa| (FOTO-2)


Stovykla Ispanijoje |2017 liepa| (FOTO-3)

2017-07-15

Š.Jasikevičius: "Skamba keistai, bet "Žalgirio" pasiūlymas buvo kur kas geresnis už "Barcos"

2017-07-13
Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius šią savaitę pluša krepšinio stovykloje Barselonoje, o jau kitą savaitę Graikijoje sumainys aukso žiedus su savo išrinktąja Anna.

Ispanijos žiniasklaidai treneris atskleidė, kad "Žalgirio" pasiūlymas buvo kur kas geresnis, nei kad pateikė "Barcelona".


- Kodėl netapote "Barcelona" treneriu?
- Viskas labai paprasta - nepavyko pasiekti susitarimo. "Žalgirio" pasiūlymas buvo geresnis. Skamba keistai, bet buvo žymiai geresnis.

- Kalbant tik finansiniu aspektu?
- Taip, kalbant tik finansine prasme. Žinau, kad tai skamba keistai, bet "Žalgirio" pasiūlymas buvo tikrai daug geresnis. Visą sezoną sakiau, kad esu čia mylimas ir man leidžia dirbti. Turiu labai gerus ryšius su visais personalo nariais. Visada sakiau, kad su malonumu liksiu "Žalgiryje" kol kas nors pasiūlys geriau. Esu labai laimingas Kaune. Dirbu su žaidėjais kurie labai stengiasi dėl komandos ir manęs. Tiesa, kad esu labai, labai, labai geroje situacijoje. Norėdamas eiti į kitą komandą turėčiau gerai apgalvoti, nes kitaip nebūtų prasmės.

- Nacho Rodriguezas keletą kartų minėjo, kad Sito Alonso visada buvo pirmas pasirinkimas.
- "Barca" privalo tai sakyti. Nematau dėlto jokios problemos. Klubas turi laikytis savo strategijos ir aš neketinu nieko blogo sakyti. Kai kurie dalykai stebina, bet negali visada būti laimėtojas ir būti viršūnėje. Esu tikras, kad "Barca" su Nacho, kuris yra rimtas ir sunkiai dirbantis žmogus sugrąžins "Barcą" komandą į viršų.

- Grįžtant prie "Barcelona" pasiūlymo, kai kurie klubo nariai susidarė nuomonę, kad kiekvieną kartą, kai duodavo tai ko prašydavote atsirasdavo kažkas daugiau...
- Tai visiškas melas. Mes neturėjome tiek daug susitikimų, nei kad kai kurie žurnalistai skelbė. Jie greitai suprato, kad turiu daug geresnių pasiūlymų ir "Barcos" pasiūlymas buvo blogiausias iš visų kuriuos turėjau.

- Ar turėjote geresnių pasiūlymų už "Žalgirio"?
- Taip, daug geresnių.

- Kokie?
- Aš nenorėčiau apie tai kalbėti, tai buvo Eurolygos komandos. Jų pasiūlymai buvo didesni nei "Žalgirio", bet manęs tai neįtikino. "Žalgiryje" mes dirbame labai rimtai. Didelės komandos kasmet gali imti žaidėjus. Esame labai laimingi dėl žaidėjų su kuriais sudarėme sutartis. Eurolygoje labai sunku, jei laimi rungtynes, tai nežinai kada laimėsi kitas. Pažiūrėsime ar galime laimėti daugiau nei dešimt rungtynių ir pakovoti dėl vietos aštuonete.

- Be ekonominių sąlygų ar buvo dar ko prašėte "Barcos"? kaip, kad savo trenerių štabo, žaidėjų sutarčių, ar tai buvo problema dėl kontrakto?
- Ne, šiais metais tai nebuvo bėda. Tai nutiko praėjusiais metais, kuomet "Barca" neleido man pasiimti daugiau kaip asistento. Aš visada noriu ateiti į komandą su patikimais treneriais, tai man labai svarbu. Jei kur einu, tai noriu eiti su patikimais žmonėmis. Bet šiais metais iki tokių kalbų nebuvo prieita. Kitoms komandoms kurios norėjo manęs buvo aiškiai pasakyta, kad tai būtina. Daugelis vyriausiųjų treneriu atvyksta į komandą su savo štabu.

- Ar kvalifikacija nebuvo kliūtis jog negalėsite treniruoti Ispanijoje?
- Tai netiesa. Aš nors ir praėjusiais metais galėjau treniruoti "Barceloną". Yra sąlygos, kurios leidžia treniruoti net be dviejų metų stažo Eurolygos komandoje.

- Manai, kad durys į "Barcą" uždarytos? ar ateityje viskas gali pasikeisti?
- Niekada negali žinoti. Nemanau, kad turime galvoti apie ilgalaikes perspektyvas. Viskas labai paprasta, tai derybos tarp trenerio ir komandos, šiai dienai susitarimo nepavyko pasiekti. Visi žino mano jausmus "Barcai". Kaip bus ateityje nežinau, tačiau kaip treneris turiu aiškias idėjas kaip dirbti. Būtina būti apsuptam gerų žmonių, profesionalų, sukurti šeimynišką atmosferą. Turiu aiškią savo viziją kaip noriu dirbti ir tikiuosi rasti komandą, kuri man tai leis. Visą tai ir daugiau turiu Kaune.

- "Žalgiris" šią vasarą prarado keletą svarbių žaidėjų, bet greitai į tai sureagavote.
- Žiūrint į sezoną kurį turėjome ir krepšinį, kurį žaidėme, tai yra daug žaidėjų, kurie norėjo atvykti. Net už mažesnį atlyginimą, nei kitos komandos siūlė. Tai man suteikia daug pasitikėjimo darbe. Bet, tai klausimas kuris šią vasarą mane labiausiai neramina. Praradome 5-6 žaidėjus, bet esu laimingas dėl jų, nes jie kyla į aukštesnį lygį. Labai svarbu, kad naujai atėję žaidėjai įsilietų į komandą. Neturime geros atmosferos, mes turime fantastišką atmosferą rūbinėje.

- Kokie artėjančio sezono "Žalgirio" tikslai?
- Manau per greitai apie tai galvoti. Gali dar daug visko nutikti. Pagal kontraktą dar du mūsų žaidėjai iki liepos 20 dienos gali palikti komandą. "Žalgiris" nėra CSKA ar "Fenerbahce", kurios priverstos pasiekti ketvirtfinalį (Eurolygos). Mums kiekviena pergalė Eurolygoje lyg šventė. Mano mintys artėjančiam sezonui išlieka panašios. Norėčiau pasiekti pergalių pradžioje, kad nenuvažiuotu traukinys, o po to jau žiūrėsime kiek toli galime eiti.

- Visi jus žino kaip krepšininką, o koks treneris?
- Manau, kad panašus. Man svarbiausia asmeninės savybės, krepšinis lieka antrame plane. Stengiuosi sudaryti sutartis su žaidėjais, kurie rūbinėje išgyventu dešimt mėnesių. Man geriau pasirašyti sutartį su žaidėju, kuris turi mažiau talento, bet dirbs sunkiai, gerai treniruosis ir rūpinsis komandos draugais.

Basketball masterminds are always ON... even on holidays! (VIDEO)


"Campus playmaker III" stovykla |2017 liepa| (FOTO-5)

2017-07-12

Sun, relax, coach Saras can´t ask for more (FOTO-1)

Foto: euroleague.net

"Campus playmaker III" krepšinio stovykla |2017 liepa| (VIDEO)


Krepšinio stovykla Barselonoje |2017 liepa| (FOTO-23)

Š.Jasikevičius - trečias tarp geriausių Eurolygos trenerių

2017-07-10
Geriausių 2016/2017 metų Eurolygos sezono trenerių rinkimuose Šarūnas Jasikevičius užėmė trečiąją vietą.

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris trečiąją poziciją pasidalino su Sito Alonso.

Geriausiu Eurolygos strategu buvo išrinktas Željko Obradovičius, kuris pirmą kartą klubo istorijoje nuvedė Stambulo "Fenerbahce" komandą į Europos viršūnę.

Serbui šis titulas jau trečiasis karjeroje. Prieš tai devyniskart Eurolygos čempionas tokiu pripažinimu džiaugėsi 2007 ir 2011 metais.

Geriausią Eurolygos trenerį rinko patys komandų strategai.

Š.Jasikevičius praėjusį sezoną su kauniečiais pasiekė 14 pergalių ir užėmė 10-ąją vietą tarp 16-os stipriausių Europos komandų.

SARUNAS13LT - Jau 8 metai kartu su Jumis!!!

Sveiki blogo skaitytojai,

Prabėgo dar vieneri metai ir mūsų blog'as SARUNAS13LT šiandien mini jau aštuntąjį gimtadienį!!!

Per visus šiuos metus tinklapyje buvo paskelbta daugiau, nei 4800 įrašų, o puslapį aplankė virš 600000 lankytojų.

SARUNAS13LT per šiuos metus aplankė 47-erias Kauno "Žalgirio" rungtynes, pateikėme Jums Šaro video komentarus po visų namų rungtynių, bei prieš visas kovas Eurolygoje.

Nuo praėjusio sezono SARUNAS13LT pradėjo fotografuoti, tad iš visų aplankytų rungtynių galite rasti nuotraukų galerijas.

Taip pat Jums pateikėme triumfo akimirkas po laimėtos Karaliaus Mindaugo taurės, bei LKL čempionato.

Blog'e taip pat buvo atidaryta nauja skiltis 'Knyga', kurioje galima rasti informacijos apie Šaro autobiografinę knygą.

Tačiau svarbiausias šių metų įvykis buvo filmo The Era of Šaras: This is not the end... pabaigtuvės. Projektas prie kurio teko nemažai padirbėti ir apie dešimtmetį rinkti video ir viską sudėti į dviejų valandų ilgio filmą apie visą klubinę Šaro karjerą.



Šį filmą DVD formatu įteikėme pačiam Šarui jo gimtadienio proga po rungtynių Kaune su Klaipėdos "Neptūnu". Tik gaila, kad viską apkartino pralaimėjimas.

Linkime geros likusios vasaros. Įkraukite baterijas ir nuo rudens pilnu pajėgumu kartu su mumis sekite dar vieną Šaro sezoną!

Ačiū, kad esate kartu!

Blogo administratorius,
Mindaugas

Barselonoje startavo trečioji krepšinio stovykla su Š.Jasikevičiumi

2017-07-09
Šiandien Barselonoje startavo trečioji "Campus playmaker III" krepšinio stovykla su Šarūnu Jasikevičiumi.

Trečius metus iš eilės rengiama stovykla vyks iki liepos 15 dienos.

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris dalins pamokas ir patarimus 2000-2008-ųjų metų laikotarpyje gimusiems berniukams ir mergaitėms.

"Campus playmaker III" krepšinio stovykla orientuota į įžaidėjų gebėjimų tobulinimą, kurioje vaikai išmoks vadovavimo, žaidimo ir tempo valdymo, sprendimų priėmimo, aikštės matymo, kamuolio kontrolės, metimo technikos elementų.

Kaip ir praėjusią vasarą stovyklos dalyviai gaus pilną maitinimą, bei apgyvendinimą "Montanyà" viešbutyje. 

Buvusių Šaro komandų derlius: nuo stipriausių žemynuose iki visiško kracho

2017-07-08
Pasibaigus 2016/2017-ųjų metų sezonui apžvelgėme kaip sekėsi buvusioms Šarūno Jasikevičiaus komandoms kovoti dėl titulų.

Prabėgusiame sezone buvo iškovoti devyni titulai. Stambulo "Fenerbahce" ir Golden State Warriors komandos galėjo džiaugtis tapusiais stipriausiais savo žemynuose.

Puikius sezonus turėjo Liublianos "Union Olimpija", bei Atėnų "Panathinaikos" ekipos, kurios po ilgesnio laiko vėl tapo  savo šalies čempionatų nugalėtojais.

Tiesa ne visoms komandos teko garbė į viršų kelti trofėjus. Barselonos ekipa išgyveno turbūt vieną prasčiausių sezonų klubo istorijoje. Tuo tarpu "Maccabi" tenkinosi tik vienu titulu, o vilniečiai ir vėl liko be nieko.

Merilendo "Terrapins (1994-1998)
Merilendo universiteto krepšininkams 2016/2017 metų sezonas buvo vienas prasčiausių per paskutinius du dešimtmečius.

Mark'o Turgeon'o auklėtiniai sezoną baigė su 24 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais. "Big Ten" konferencijos ketvirtfinalyje "Terrapins" 64:72 nusileido Šiaurės Vakarų universiteto studentams.

Šeštąjį reitingą turėję "vėžliukai" Vakarų regiono pirmajame varžybų ture 65:76 turėjo pripažinti Xavier (11 reitingas) universiteto pranašumą.

Merilendo komanda nuo 1997-ųjų metų pirmą kartą baigė kovas jau po pirmojo raundo.

Vilniaus "Lietuvos rytas" (1998-1999 ir 2010)
Ne ką geresnį sezoną išgyveno ir vilniečiai. Sostinės ekipa trečią kartą per paskutinius ketverius metus nepateko į Lietuvos krepšinio lygos finalą ir tenkinosi trečiąja vieta.

Karaliaus Mindaugo taurės varžybose titulo savininkai patyrė visišką fiasko. R.Kurtinaičio auklėtinius jau ketvirtfinalyje 87:84 eliminavo Utenos "Juventus" krepšininkai.

Europos taurės turnyro reguliariajame sezone iškovoję tris pergales "Lietuvos rytas" krepšininkai iškopė į Top 16 etapą, tačiau ten trijų pergalių nepakako ir baigė pasirodymą.

Liublianos "Union Olimpija" (1999-2000)
Praėjęs sezonas "Union Olimpija" krepšininkams buvo fantastiškas nepaisant kuklaus pasirodymo tarptautiniuose turnyruose.

Liublianos komanda po aštuonerių metų pertraukos tapo stipriausiais savo šalyje. Slovėnijos lygos finale Gašpero Okorno auklėtiniai 3:1 triumfavo prieš "Rogaška" ekipą.

"Union Olimpija" krepšininkai taip pat džiaugėsi ir šalies taure 86:81 palaužę KRKA pasipriešinimą.

Adrijos lygoje slovėnams sekėsi sunkiau ir pasiekę 10 pergalių liko 11-oje vietoje, Europos taurės varžybose pasiekta tik viena pergalė.

Barselonos "FC Barcelona" (2000-2003 ir 2012-2013)
Prabėgęs sezonas katalonams buvo visiškas krachas tiek Europoje, tiek vietiniame fronte.

Nuolatinių traumų kamuojama Barselonos komanda Eurolygoje patyrė 18 pralaimėjimų ir baigė kovas po reguliariojo sezono.

Ispanijos taurės varžybose katalonus pusfinalyje 67:76 eliminavo Valensijos krepšininkai, kurie tą patį padarė su "Barselona" ir Ispanijos lygos ketvirtfinalio serijoje (2:1).

Tai buvo trečias kartas klubo istorijoje kuomet komanda nepateko į Ispanijos lygos finalą.

Tel Avivo "Maccabi" (2003-2005)
Dar vienas Europos grandas kuriam praėjęs sezonas buvo katastrofiškas.

Eurolygoje žydai pasiekė vos 10 pergalių ir užėmę 14-ąją vietą liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Izraelio čempionate "Maccabi" jau trečius metus iš eilės nesugeba tapti stipriausia savo šalyje. Šįkart Tel Avivo krepšininkai 74:85 pusfinalyje nusileido "Maccabi Haifa" ekipai.

Vienintelė paguoda "Maccabi" klubui buvo iškovota šalies taurė.

Indianos "Pacers" (2005-2007-ųjų sausis)
Indianapolio krepšininkai NBA reguliariajame sezone iškovojo 42 pergales ir užėmę 7-ąją vietą Rytų konferencijoje pateko į atkrintamąsias varžybas.

Tiesa ten "Pacers" klubas neturėjo jokių vilčių prieš čempionų titulą gynusią Klivlendo "Cavaliers" ekipą (serija pralaimėta 4:0).

Golden State Warriors (2007-ųjų sausis - 2007)
Auksinės valstijos krepšininkai po metų pertraukos susigrąžino NBA čempionų titulą ir tapo stipriausia Pasaulio komanda.

"Warriors" reguliariajame sezone iškovojo 67 pergales ir užtikrintai tapo Vakarų konferencijos nugalėtojais. Pakeliui link finalo Steve'o Kerr'o auklėtiniai traiškė visus varžovus laimėdama visas serijas sausu rezultatu 4:0.

Finale "Warriors" taip pat nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš buvusių čempionų "Cavaliers" krepšininkų, serija baigėsi 4:1.

Atėnų "Panathinaikos" (2007-2010 ir 2011-2012)
Daugkartiniams Eurolygos čempionas praėjęs sezonas buvo vienas sėkmingiausių per pastaruosius trejus metus. "Panathinaikos" klubas po dviejų metų pertraukos susigrąžino Graikijos čempionų vardą finalo serijoje 3:2 pranokę amžinuosius varžovus Pirėjo "Olympiacos".

Atėnų komanda taip pat džiaugėsi šeštą kartą iš eilės iškovota Graikijos taure. Pakeliui link titulo žalieji pusfinalyje 77:67 įveikė raudonuosius, o finale 68:59 palaužė "Aris" krepšininkus.

Eurolygoje Xavi Pascualio auklėtiniams taip pat sekėsi neblogai. Iškovoję 19 pergalių jie baigė reguliarųjį sezoną būdami 4-oje vietoje. Tiesa atkrintamosiose "Panathinaikos" serijoje iki trijų pergalių 0:3 neprilygo Stambulo "Fenerbahce" su Željko Obradovičiumi.

Stambulo "Fenerbahce" (2011)
Željko Obradovičius praėjusį sezoną pirmą kartą klubo istorijoje nuvedė "Fenerbahce" į Europos viršūnę.

Turkai savo žiūrovų akivaizdoje Eurolygos finale 80:64 nugalėjo Pirėjo "Olympiacos" komandą.

Vietiniame fronte "Fenerbahce" turėjo ir skaudžių akimirkų. Taurės varžybose juos jau ketvirtfinalyje 74:82 eliminavo kita Stambulo ekipa "Anadolu Efes".

Turkijos lygos finale Ž.Obradovičiaus auklėtiniai 4:0 pranoko "Besiktas" komandą.

Prie viso to Eurolygos čempionai rudenį pridėjo Prezidento taurės titulą.

Buvusių Š.Jasikevičiaus komandų iškovoti titulai 2016/2017 m. sezone:
KomandaČempionų titulai
Merilendo "Terrapins"0
Vilniaus "Lietuvos rytas"0
Liublianos "Union Olimpija"2
Barselonos "FC Barcelona Lassa"0
Tel Avivo "Maccabi"1
Indianos "Pacers"0
Golden State Warriors1
Atėnų "Panathinaikos"2
Stambulo "Fenerbahce"3
Iš viso:9

Eurolygos sezoną "Žalgiris" pradės namuose prieš Serbijos čempionus

2017-07-07
Šiandien Eurolyga paskelbė 2017/2018 metų sezono tvarkaraštį.

Kauno "Žalgiris" kovas stipriausioje Europos lygoje pradės spalio 13-ąją dieną namuose priimdama Serbijos čempionę Belgrado "Crvena Zvezda" ekipą.

Pirmoji kauniečių išvyka laukia į Rusiją, ten Lietuvos čempionai susitiks su Maskvos srities "Khimki" krepšininkais.

Pirmąjį varžybų ratą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pabaigs namuose prieš Eurolygos vicečempionę Pirėjaus "Olympiacos" komandą.

2017/2018 sezono Eurolygos tvarkaraštis
2017.10.13 "Žalgiris" - "Crvena Zvezda"
2017.10.20 "Khimki" - "Žalgiris"
2017.10.24 "FC Barcelona Lassa" - "Žalgiris"
2017.10.26 "Žalgiris" - "Real"
2017.11.02 CSKA - "Žalgiris"
2017.11.09 "EA7 Emporio Armani" - "Žalgiris"
2017.11.14 "Unicaja" - "Žalgiris"
2017.11.16 "Žalgiris" - "Baskonia"
2017.11.23 "Žalgiris" - "Anadolu Efes"
2017.11.30 "Maccabi FOX" - "Žalgiris"
2017.12.07 "Žalgiris" - "Panathinaikos"
2017.12.14 "Fenerbahce Dogus" - "Žalgiris"
2017.12.19 "Žalgiris" - "Brose"
2017.12.21 "Basket" - "Žalgiris"
2017.12.28 "Žalgiris" - "Olympiacos"
2018.01.05 "Crvena Zvezda" - "Žalgiris"
2018.01.12 "Žalgiris" - "Unicaja"
2018.01.16 "Brose" - "Žalgiris"
2018.01.18 "Žalgiris" - "Basket"
2018.01.25 "Panathinaikos" - "Žalgiris"
2018.02.01 "Žalgiris" - "Maccabi FOX"
2018.02.09 "Žalgiris" - "Khimki"
2018.02.23 "Anadolu Efes" - "Žalgiris"
2018.03.01 "Žalgiris" - "FC Barcelona Lassa"
2018.03.09 "Žalgiris" - "Fenerbahce Dogus"
2018.03.15 "Baskonia" - "Žalgiris"
2018.03.20 "Žalgiris" - "EA7 Emporio Armani"
2018.03.22 "Real" - "Žalgiris"
2018.03.30 "Žalgiris" - CSKA
2018.04.06 "Olympiacos" - "Žalgiris"