NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.
*Gegužės 16 d. "Fenerbahce" pradeda kovas Turkijos lygos atkrintamosiose varžybose.
*Gegužės 24-26 d. Eurolygos finalo ketvertas Berlyne.

Š.Jasikevičius: "Suteikėme sau šansą, o dabar turime dirbti, kad juo pasinaudotume"

2024-05-15
Trečiadienį Stambule įvyko žiniasklaidos diena prieš artėjantį Eurolygos finalo ketvertą.

"Fenerbahce" komandos treneris Šarūnas Jasikevičius ir komandos žaidėjai bendravo su žiniasklaida ir atsakė į jiems rūpimus klausimus.

Šaras džiaugėsi galimybe keliauti į finalo ketvertą, tačiau koncentracija kol kas išlieka į Turkijos lygą:

"Esame laimingi, kad turime šią galimybę vykti į finalo ketvertą. Tai vienas iš sezono tikslų, o dabar turime jį pasiekti. Aišku, kažkiek koncentracijos dabar turi būti į Turkijos lygą ir atkrintamąsias. Turint, tai galvoje, galbūt galime kažkiek suderinti šiuos dalykus kol vyksta pasiruošimas." - sakė lietuvis.

Apie dvikovą su PAO ir Atamaną: "Man nerūpi kas mano varžovas. Mes stengiamės pasiruošti kaip ir bet kurioms kitoms rungtynėms. Žaidžiau prieš Erginą daug kartų ir vienas kitą pažįstame pakankamai gerai. Tuo pačiu, tai "Fenerbahce" prieš "Panathinaikos", jų žaidėjai prieš mūsų. Stengiesi savo žaidėjus pastayti į geriausias pozicijas, suprasti kur juos galime pažeisti ir išvengti jų atakavimų, kad laimėti rungtynes. Tai tik krepšinio rungtynės, tik šiek tiek labiau jaudinančios."

Apie didžiausią rūpestį: "Mes dar daug negalvojome apie Berlyną, ką tik baigėme dvejas Turkijos lygos rungtynes ir mūsų laukia atkrintamosios. Aišku, tam tikrus dalykus turi savo galvoje ir apie juos pagalvoji. Dabar bandau paruošti komandą atkrintamosios varžyboms Turkijoje. Didžiausias rūpestis, kad neturime laiko kada treniruotis, nes turime pasivyti dvejas rungtynes. Jeigu žaidžiame, tai naudojame visiškai skirtingą sudėtį, skirtingas idėjas. Dabar rūpestis kaip išlaikyti žaidėjus formoje, išlaikyti juos aštrius ir vėliau pradėsime galvoti apie detales ir varžovą. Bet dabar neturime tokios prabangos.

Apie pakeitimus atvykus vidurį sezono: "Kai atvyksti, tai bandai iš savų idėjų suprasti kodėl komanda buksuoja, kodėl komanda žaidžia gerai. Turi įnešti pataisymų, kad padėti. Pirmiausia daug bėdų turėjome dėl atšokusių kamuolių ir gynybos. Kova dėl kamuolių šiek tiek pagerėjo, o gynyboje mano nuomone patobulėjome nepakankamai. Puolime tokio patobulėjimo aš nesitikėjau visai. Tiesiog bandai reaguoti pasikliaujant savo jausmu apie komanda ir žaidėjus, atsižvelgiant į analizes, skaičių žaidimą jei turi galimybę ir bandai dirbti diena iš dienos." 

Apie jausmus PAO: "Tai beprotiška, taip jau dėliojasi gyvenimas. Aš visada sakau, kad "Žalgiris" yra komanda su kuria aš užaugau ir mano pirmoji meilė. Bet svetur kur turėjau garbės žaisti, tai būtų neįmanoma labiau mylėti, nei PAO. Visi tie metai praleisti ten, kiekvieną vasarą ten vykstame, žmona graikė, vaikai turi graikiškų šaknų. Kiekvieną kartą, kai žaidi prieš PAO yra emociškai sunku, o dabar finalo ketvertas. Pamatysime, bet tuo pačiu metu turi susikoncentruoti į savo darbą. Aš vykstu ten pabandyti laimėti titulo ir turi emocijas patraukti į šoną. Mano jausmai PAO po finalo ketverto nepasikeis."

Apie tai ar gerai žaisti rungtynes prieš ketverto varžybas: "Dabar svarbiausia rimtas. Mes šiek tiek nerimaujame dėl žaidėjų, kurie praranda gerą formą, kurią rodė serijoje su Monaku metu, bet nieko negalime padaryti. Leidome pailsėti žaidėjams, kurie gavo didžiulį fizinį krūvį ketvirtfinalio serijoje, o dabar jie turi žaisti."

Žinutė sirgaliams: "Ruoškitės Berlynui, tikiuosi jie gaus bilietų. Dabar Eurolygai lengviau, nes atvyksta trys komandos su didžiulėmis fanų bazėmis. "Panathinaikos" turbūt ypač sujaudinti, nes jau kuris laikas jų ketverte nebuvo. Tikiuosi, kad visi turkai, kurie gyvena Berlyne ras kelią į areną."

Apie sėkmę patenkant į finalo ketvertą: "Tiesiog stengiesi dirbti kiek įmanoma daugiau ir atiduoti save. Dabar vėl yra galimybė iškovoti titulą. Žaidėjai išplaukė iš serijos su Monaku, man tai buvo viena atkakliausių serijų pastaruoju metu. Jie parodė nuostabų charakterį ir suteikėme sau šansą, o dabar turime dirbti, kad pasinaudoti tuo šansu."

Apie Eurolygos formatą: "Jau kuris laikas apie tai kalbama. Eurolygai patinka finalo ketverto formatas, visas dėmesys vienam savaitgaliui. Mes labiau norėtume serijos, kuri išaiškintu laimėtoją. Bet tuo pačiu kalbame apie dalykus, kad žaidžiame per daug rungtynių, daug krūvio žaidėjams, pridėjome įkrintamąsias, o serijos pridėtų dar daugiau rungtynių. Taip pat nesibaigiantys konfliktai su nacionaliniais čempionatais. Tai nieko neišsprendžia, manau, kad tikslas būtų žaisti mažiau rungtynių sumažinant apkrovą žaidėjams. Kad ir kiek tu nori serijų, jos reikalauja daugiau ir daugiau rungtynių, o tai nėra gerai."

Šaro meilė žaliesiems (VIDEO)

Guduričiaus tritaškis pergale užbaigė "Fenerio" reguliarųjį sezoną Turkijoje

2024-05-13
Stambulo "Fenerbahce" komanda pergale namuose baigė Turkijos lygos reguliarųjį sezoną.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pirmadienio vakarą "Ulker Sports" arenoje 92:90 palaužė Stambulo "Buyukcekmece" ekipą ir su 25-omis pergalėmis finišavo antroje vietoje.

Jau šį ketvirtadienį "Feneris" savo aikštėje pradės kovas atkrintamosiose varžybose. Ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių Šaro komanda susitiks su Izmiro "Aliaga Petkimspor" komanda.

"Fenerbahce" rungtynes pradėjo spurtu 8:2, tačiau jau likus žaisti kiek mažiau, nei 3 min. priekyje buvo svečiai (12:13), kurie išsaugojo minimalią persvarą po pirmos mačo pusės (37:38).

Trečiojo kėlinio pabaigoje Sestinos pastangomis "Feneris" išsiveržė į priekį (62:59).

Baigiant įpusėti lemiamam ketvirtčiui rezultatas tapo lygus (72:72), o įpusėjus kėliniui 5 taškų persvarą įgijo varžovai (72:77). Likus žaisti 2 min. "Fenerio" deficitas šoktelėjo iki 7 taškų (80:87), tačiau Biberovičius tritaškiu sumažino atsilikimą (83:87). Likus žaisti 46 sek. Biberovičius išlygino rezultatą (89:89), o likus žaisti 4 sek. Guduričius įsmeigė tritaškį ir išvedė "Fenerbahce" į priekį (92:89). Likus žaisti 3,4 sek. Calathesas prasižengė, o varžovas pirmąją baudą įmetė, o antrąją nesėkmingai bandė pramesti ir "Feneris" pasiekė pergalę.

Stambulo "Fenerbahce": Nathanas Sestina 23, Marko Guduričius 15, Tarikas Biberovičius 13, Sertačas Šanli 9, Georgios Papagiannis ir Tyleris Dorsey 8, Melihas Mahmutoglu ir Nickas Calathesas 5, Sehmusas Hazeras 4, Metečanas Birsenas 2 taškai;

Stambulo "Buyukcekmece": Marcquise'as Reedas 24, Yannickas Franke 17, Evanas Bruinsma ir Alexas Perezas 13, Malcolmas Thomasas 12, Emircanas Kosutas ir Ata Kahramanas 4, Leonas Apaydinas 2, Yesukas Onaras 1 taškas;

"Fenerbahce" varžovas Turkijos lygos atkrintamosiose - Izmiro klubas

2024-05-12
Rytoj "Ulker Sports" arenoje dvikova tarp "Fenerbahce" ir "Buyukcekmece" komandų bus uždarytas Turkijos lygos reguliarusis sezonas.

Šios rungtynės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams įtakos neturės, nes bet kokiu atveju "Feneris" liks antroje vietoje. 

Tačiau šis mačas nulems su kuo atkrintamosiose susitiks reguliariojo sezono nugalėtojai "Anadolu Efes" komanda.

"Fenerbahce" ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių susitiks su septintąją vietą užėmusia Izmiro "Aliaga Petkimspor" ekipa.

Serija startuos gegužės 16-ąją Stambule, o po dviejų dienų Izmire atsakomasis mačas. Jei prireiks lemiamo trečiojo susitikimo jis bus žaidžiamas gegužės 20-ąją "Ulker Sports" arenoje.

Šios ketvirtfinalio poros nugalėtojas pusfinalyje iki trijų pergalių susitiks su Stambulo "Besiktas" ir Manisos "Buyuksehir Belediye Spor" poros laimėtoju.

"Fenerbahce" laimėjo dviejų pratęsimų dramą Bursoje

2024-05-11
Šarūnas Jasikevičius su Stambulo "Fenerbahce" komanda po patekimo į Eurolygos finalo ketverto varžybas grįžo į Turkijos lygos kovas.

Lietuvio treniruojamas "Feneris" priešpaskutinėse šalies pirmenybių reguliariojo sezono rungtynėse 116:112 po dviejų pratęsimų palaužė Bursos "Bursaspor" krepšininkus.

Š.Jasikevičius šiose rungtynėse vertėsi be Nigelio Hayeso-Daviso, Scottie Wilbekino, Georgios Papagianni, Nicko Calatheso, Marko Guduričiaus ir Nathano Sestinos.

Stambulo klubui, tai buvo 24-oji pergalė vietiniame fronte. Pirmadienį Šaro auklėtiniai namuose priims "Buyukcekmece" ekipą ir sužais paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes.

"Fenerbahce" antrojo kėlinio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą (40:51), tačiau jau artėjant trečiojo kėlinio pabaigai rezultatas tapo lygus (63:63).

Lemiamo ketvirtčio pradžioje Bursos ekipa jau buvo priekyje (72:70), tačiau Noua pastangomis "Feneris" vėl persvėrė rezultatą (74:75). Vėliau svečius truktelėjo Biberovičiaus ir Hazero tolimi metimai (77:83). 

Likus žaisti 51 sek. Brwonas tolimu metimu išlygino rezultatą (92:92), o "Feneris" atsakė Madaro tolimu metimu likus žaisti 34 sek. (92:95). Brownas taškais iš po krepšio sumažino atsilikimą iki minimumo (94:95), o Hazeras realizavo tik 1 baudą likus žaisti 21 sek. (94:96). Paskutinėje atakoje Bursos ekipą vėl tempė Brownas, kuris prasiveržęs į baudos aikštelę perlnė du taškus ir išlygino rezultatą palikdama "Feneriui" 4,6 sek. (96:96). Paskutinis Hazero dvitaškis buvo netaiklus.

Pratęsimą Noua pradėjo galingu dėjimu (96:98), o likus žaisti 2 min. Biberovičius įsmeigė tritaškį ir pelnė 100-ąjį tašką (98:101). Likus žaisti 19 sek. rezultatas vėl tapo lygus (102:102). Paskutinė "Fenerio" ataka baigėsi nesėkmingai ir komandos buvo priverstos žaisti antrąjį pratęsimą.

Antrojo pratęsimo pradžioje "Bursaspor" ekipa išsiveržė į priekį po taiklios baudos metimo (103:102), Šanli atsakė dėjimu (103:104). Sužaidus pusantros minutės Noua realizavo tris baudas (105:107), o likus žaisti 2 min. Mahmutoglu pataikė tritaškį nuo lentos (106:110). Likus žaisti kiek daugiau nei minutę Biberovičius truktelėjo "Fenerį" į priekį tolimu metimu (108:113). Likus žaisti 5 sek. Brownas baigė ataką dėjimu, o likus žaisti 1 sek. Pierre'as taiklia bauda įtvirtino pergalę (112:116).

Bursos "Bursaspor": Anthony Brownas 34, Alexandre Gavrilovičius 26, Michaelis Youngas 14, Davidas Mutafas 13, Davidas Michineau 12, Erickas Nealas 9, Omeras Utku Al 4 taškai;

Stambulo "Fenerbahce": Yamas Madaras ir Amine'as Noua 20, Sehmusas Hazeras 17, Tarikas Biberovičius 15, Melihas Mahmutoglu 13, DyShawnas Pierre'as 11, Sertačas Šanli 10, Tyleris Dorsey 6, Johnathanas Motley 4 taškai; 

"Fenerbahce" skrydis namo (VIDEO)

2024-05-09

Š.Jasikevičius: "Fenerbahce" sirgaliai Berlyne turi būti pasiruošę, mes atvykstame"


Šarūnas Jasikevičius po patekimo į Eurolygos finalo ketvertą "Fenerbahce" televizijai teigė:

"Iš tikrųjų 4-osios ir 5-osios rungtynės priklausė nuo vienos atakos, paskutinio kamuolio. Bet nemanau, kad turėtume kalbėti apie krepšinį. 

Labai džiaugiuosi, kad sugebėjome sukurti jaudulį "Fenerbahce" komandos ir sirgalių vardu.

"Fenerbahce" sirgaliai Berlyne turi būti pasiruošę, mes atvykstame." - kalbėjo Š.Jasikevičius.